Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo GT 2008 model araba alacağım. Nelere bakmalıyım tavsiye bekliyorum..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MeiyoRaita

Merhabalar, 110 bin km araç ağır hasarı yok, boyaları mevcut ama çok ilgilendirmiyor beni. Manuel 5 vites alfa romeo GT 2.0 jts modeli alacağım. Ankaradan alacağım aracı. İnternette vesaire çok bilgi bulamıyorum. Bir kaç arkadaş da alma eski model, satan çok yok vesaire diyor. Zevkine arada binmek için alıyorum. Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum. Aracı ilk alırken nerelerini veya neyini kontrol ettirmeliyim.  :'(

coyote

Standart bir araç alırken yapılacak ekspertize ek olarak, bir Alfa Romeo ustasına da göstermeniz uygun olur. Km'si oldukça düşük, aracın deri koltuklarının durumu, yazan km'nin doğruluğu hakkında fikir verebilir. Km kontrolü elektronik olarak da yapılabilir ama, emin olmamakla birlikte, kontrolün birkaç farklı noktadan yapılabildiğini ve bunlardan hepsinin gerçek km'yi göstermediğini hatırlar gibiyim (Aslında bunu 156 için duymuştum ama, GT için de geçerli olma ihtimali yüksek). Detaylı bilgisi olan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır.

GT, zamanının ötesinde bir tasarıma sahip çok güzel bir otomobil. Hor kullanılmamış, bakımlı bir örneğini bulduğunuz taktirde, kalbinizin sesi dışında kimseyi dinlemeyin derim.  :clover:

MeiyoRaita

Teşekkür ederim ya bende zaten, ekspere sokacağım sadece, motoru konusunda satan arkadaş çok emin ondan baktırmayacağım detaylı. Hayalimiz bakalım inşallah hayırlı bir şekilde alacağız..

murat

Satan çok yok ne demek  :D  Piyasada kaç tane olduğunu nerden biliyor o arkadaş ?? Eğer biliyorsa da GT'nin  genel olarak dertli bi araba olmadığını, parçalarının 147-156 ile çoğunlukla ortak olması nedeni ile uygun fiyatlı ve yaygın olduğunu da biliyodur heralde ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

berkealkan

Ah şu GT'ler Türkiye'ye de twin spark motorla gelseydi ya, ne güzel olurdu. 2025 yılında JTS motor? Bilemiyorum.

Çok basit, plastik su kütüğü çatlasa - yok. Motor yapacak olsanız krank yok, piston yok, kol yok. Egzantrik zaten yok, 5 sene önce de yoktu. Bobinler karaborsaya düşmek üzere.

Sağlam yağmurlarda, 80-90km hızın üzerinde direksiz kapılardan su alacak. 10 sene önce almaya başladılar, fitil arasanız yok. Camlardan, farlardan hele hele stoplardan bahsetmiyorum. Hiç mi yok? Hiç yok  :alkis:

156-147 ile aynı olan parçaları var evet, yürüyen - fren - kokpitte ortak parça çok ancak ortak olmayan parçalar?

-------

Bu kadar iç kararttıktan sonra  :alfisti:

3 GT sahibi oldum yıllar içerisinde, GT gerçekten başka bir otomobil. Tam bir "Gran Turismo" - bagajsa bagaj, konforsa konfor, yol tutuşsa yol tutuş.

Sabaha kadar neden almamanız gerektiğini anlatırım ancak - Alır mıyım? Kesin alırım. Burada soracağınız herkes alır, çünkü konu Alfa Romeo olunca kesinlikle akılla hareket eden insanlar değiliz. :clover:

O yaştaki aracı da ekspere değil (boyasına takılmayacaksınızdır inşallah) iyi bir Alfa Romeo servisine götürüp alın derim. Zaten sağlam bir kazası varsa her usta anlar, yoksa motor mekanik 4-5 parça boyadan kat kat önemli.

Ha bu arada minimum 1000km'de 500ml yağ yakacak, uzun yoldan gidip alacaksanız bagaja bi ufak 10W60 atın öyle çıkın  :alkis:  :alfisti:

2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

balesanist

GT 2.0 Jts manuel-Giulietta 1.6 manuel- Giulietta Super TCT-Stelvio 2.0 280 hp Q4 sahip oldum. Tamamen duygusal GT>Stelvio>Giu diyorum.
Satın alma süreci için tavsiye: Olur da eksperde bu araba yağ yakıyo diyen olursa kitapçıkta yazdığı gibi her 1000 (bin) km de 400 ml yağ eksilteceğinin zaten üretici tarafından bildirildiğini yüzüne söyleyin. 10 bin bakımına kadar yağına suyuna bakmam diye düşünürseniz yaklaşık 5 lt lik -hatta 4,6 olabilir- yağın 4 lt sinin eksilmiş olabileceğini göz önünde bulundurun.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"