Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa romeo 156 hararet sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Saidow

Selamlar alfisti üyeleri,

İlk aracım olaraka Alfa romeo 156 1.6 ts mk1 tercih etmiştim. Forumda da uzun süredir sadece okuyan bir kullanıcıyım

Problem olarak araç harareti 110 a dayanıyor bazen düşüyor bazen yavaş düşüyor.
Klimadan sıcak hava üflemiyor dışarısı neyse  onu üflüyor ama ayak veya cama üfleme de çalışmıyor, soğuk olarak üflemeyi sorunsuz yapıyor
Geri dönüş hortumundan araç çalışırken su gelmiyor
Termostatın üstünde bulunan geri dönüşünü söktüm, oradan baktım belki boru tıkanmıştır diye orası da aktif ve tıkanmamış içine peçete koyup üfleyince atıyor.
Termostattan geri dönüşe çıkan yerden su gelmiyor
( araçta antifriz kullanılmamış )

Su kapağı açıkken ve araç rölantide beklerken su seviyesi yavaş yavaş artıyor ve suyu döküyor

Bu konuda nereleri kontrol etmeliyim, yaşadığım şehirde alfa ustası yok
Devirdaim ve triger değişimi için bosch car servise ulaştım
Sente aparatını temin ederiz başka servisten dediler, güvenli olur mu?
Cevabınızı merakla bekliyorum
01 ALN 883 - 1.6 TS 156

Kaan

You are not allowed to view links. Register or LoginSelamlar alfisti üyeleri,

İlk aracım olaraka Alfa romeo 156 1.6 ts mk1 tercih etmiştim. Forumda da uzun süredir sadece okuyan bir kullanıcıyım

Problem olarak araç harareti 110 a dayanıyor bazen düşüyor bazen yavaş düşüyor.
Klimadan sıcak hava üflemiyor dışarısı neyse  onu üflüyor ama ayak veya cama üfleme de çalışmıyor, soğuk olarak üflemeyi sorunsuz yapıyor
Geri dönüş hortumundan araç çalışırken su gelmiyor
Termostatın üstünde bulunan geri dönüşünü söktüm, oradan baktım belki boru tıkanmıştır diye orası da aktif ve tıkanmamış içine peçete koyup üfleyince atıyor.
Termostattan geri dönüşe çıkan yerden su gelmiyor
( araçta antifriz kullanılmamış )

Su kapağı açıkken ve araç rölantide beklerken su seviyesi yavaş yavaş artıyor ve suyu döküyor

Bu konuda nereleri kontrol etmeliyim, yaşadığım şehirde alfa ustası yok
Devirdaim ve triger değişimi için bosch car servise ulaştım
Sente aparatını temin ederiz başka servisten dediler, güvenli olur mu?
Cevabınızı merakla bekliyorum

Öncelikle 156ların hararet göstergesi anlık çalışır. O nedenle 90 derecede sabitlenmez. Termostat sağlam ise yaz kış uzun yolda 80 civarlarında seyredersiniz. Uzun yokuşlarda 100 derecelere yaklaşır. Ama korkmayın. Yokuş bittiğinde kendi halinde devam ederken hararet yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır.
Su kabına ince geri dönüşten damla damla su gelmiyorsa hararetiniz daha kolay yükselir. Sorun yaşamanız muhtemel hale gelir. Çözümü için ilk olarak su kabına damlama yapan hortumu söküp dikkatlice temizleyin. İkinci olarak termostat üzerindeki küçük hortumları sökerek onları da dikkatlice temizleyin. Çok dar oldukları için tıkanmaya çok müsaitler.
Havalandırma yönlendirmesi için büyük ihtimalle torpido gözü arkasında yer alan flaplar arızlanmıştır. 2 flap var. Biri sıcak soğuk ayarını yaparken diğeri yönlendirme yapıyor. Torpido gözünü sökerek ulaşabilir siniz. Sonrasında çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir siniz.
Son olarak iyi bir usta sente aparatıda olduğu sürece trigeri sorunsuz değiştirebilir.
1 hayal
5 duyu
6.his

Saidow

You are not allowed to view links. Register or LoginÖncelikle 156ların hararet göstergesi anlık çalışır. O nedenle 90 derecede sabitlenmez. Termostat sağlam ise yaz kış uzun yolda 80 civarlarında seyredersiniz. Uzun yokuşlarda 100 derecelere yaklaşır. Ama korkmayın. Yokuş bittiğinde kendi halinde devam ederken hararet yavaş yavaş düşmeye başlayacaktır.
Su kabına ince geri dönüşten damla damla su gelmiyorsa hararetiniz daha kolay yükselir. Sorun yaşamanız muhtemel hale gelir. Çözümü için ilk olarak su kabına damlama yapan hortumu söküp dikkatlice temizleyin. İkinci olarak termostat üzerindeki küçük hortumları sökerek onları da dikkatlice temizleyin. Çok dar oldukları için tıkanmaya çok müsaitler.

Havalandırma yönlendirmesi için büyük ihtimalle torpido gözü arkasında yer alan flaplar arızlanmıştır. 2 flap var. Biri sıcak soğuk ayarını yaparken diğeri yönlendirme yapıyor. Torpido gözünü sökerek ulaşabilir siniz. Sonrasında çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir siniz.
Son olarak iyi bir usta sente aparatıda olduğu sürece trigeri sorunsuz değiştirebilir.

yanıtın için teşekkür ederim, termostatın bozuk olup olmadığını, devirdaimin görevini yapıp yapmadığını nasıl anlarım
01 ALN 883 - 1.6 TS 156

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Loginyanıtın için teşekkür ederim, termostatın bozuk olup olmadığını, devirdaimin görevini yapıp yapmadığını nasıl anlarım
termostat açık kaldıysa motor hiç ısınmaz. hararet en sola yakındır. termostat kapalı kaldıysa hararet yaparsın zaten. eğer yaz kış akan trafik yada uzun yolda sıcaklık 80 derece civarlarında ise termostat düzgün çalışıyordur. aksi halde bozuk. devirdaimden şüpheb var ise aracınıda yeni aldığın için triger seti, v kayışı, kütük, devirdaimi set olarak değiştirmeni öneririm.

SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his