Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 mk1 kalorifer ayarı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aslıbayram

herkese merhabalar, malum kış ayı geldi aracım 147 mk1 distinctive ve kaloriferi açmama rağmen sıcak hava gelmeme problemi yaşıyorum. acaba ayarını mı yapamadım, motor sıcaklığı 90 dereceye ulaşınca en soldaki butonu hı konumuma alıyorum. ortadaki butondan üfleme hızını maksimuma getiriyorum.  en sağdaki butonda hiç birşeye basmıyorum. dış hava sıcaklığı 15 derece, yarım saatlik yol gitmeme rağmen hiç ılımadı bile. ayarını mı yapamadım başka sorun olabilir mi?

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

aslıbayram

Termostat sağlam 90 derecede sabitliyor yeni degistim. İşin ilginç yanı klima devreye giriyor. Yönlendirme tuşlarının hepsi calisiyor ama bir türlü sıcak hava alamıyorum. En sağdaki butonda a ve iç sirkülasyon var. A ya alınca ne oluyor biliyor musunuz

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz, bahsettiğiniz senaryoda hiç kül tablasının oradaki bölümde (klima kontrollerinin altındaki boşluk) hafif de olsa sıcaklık oluyor mu?

coyote

Tüm yönlendirmelerin çalıştığını yazmışsınız, bu durumda, soğuktan sıcağa aldığınızda, ilgili klapenin hareket ederek, hava akışının değişme sesini duyduğunuzu kabul ediyorum. Durum buysa, "üfleme"de sıkıntı yok "ısınma"da sıkıntı var demektir. Aracınızı yeni almış olma ihtimalinize karşı, buna yönelik kötümser ihtimalleri hatırlatayım; Kalorifer radyatörü tıkalı olabilir. Kalorifer radyatörü delinmiş ve değişimi zor bir iş olduğu için, giriş çıkış hortumları bypass edilerek kalorifer iptal  edilmiş olabilir. İyimser bir tahminle kalorifer radyatöründe hava vardır diyeceğim ama, motor sıcakken hiç ılımıyorsa, sadece hava problemi olması biraz zor. Eğer 147 de 156'ya benziyorsa, vites ve el freninin olduğu orta konsolun yolcu tarafındaki kaplamasını sökerek, havalandırma düğmeleri hizasındaki (147'de bardaklık hizasına denk geldiğini tahmin ediyorum) radyatöre parmak uçlarınızla bile olsa ulaşıp, motor sıcakken radyatörün ısınıp ısınmadığını kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.Aynı yöntemle, radyatörün altındaki plastik taşma bölümünde su olup olmadığına bakarak, radyatörde kaçak olup olmadığını da anlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

aslıbayram

tıkalı olma durumu benim de aklıma geldi ama hiç mi ılımaz ilginç, bu hafta sonu temizlettireceğim umarım düzelir. radyatör ve ya hortumlarında delik olsa soğutma sıvımda eksilme olması gerekir diye düşünüyorum ama sıvımda eksilme yok. bypass edilmiş olabilir mi ihtimaller dahilinde. You are not allowed to view links. Register or Login değil kül tablası neredeyse aracın her yerini elledim ısınan hiçbir yer yok. mersin'de bu araçların dilinden anlayanda pek yok, kışı buz gibi geçireceğiz gibi

alfisti

You are not allowed to view links. Register or Loginherkese merhabalar, malum kış ayı geldi aracım 147 mk1 distinctive ve kaloriferi açmama rağmen sıcak hava gelmeme problemi yaşıyorum. acaba ayarını mı yapamadım, motor sıcaklığı 90 dereceye ulaşınca en soldaki butonu hı konumuma alıyorum. ortadaki butondan üfleme hızını maksimuma getiriyorum.  en sağdaki butonda hiç birşeye basmıyorum. dış hava sıcaklığı 15 derece, yarım saatlik yol gitmeme rağmen hiç ılımadı bile. ayarını mı yapamadım başka sorun olabilir mi?
soğuk da olsa hiç hava üflemesi de olmuyor mu, bütün havalandırma muzulları kontrolleri açık olduğu halde?
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

murat

Dediğiniz gibi kalorifer radyatörü bypass edilmiş olabilir  :kahve: Siz aracı yeni mi aldınız?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

halil

kalorifer kumandalarının olduğu paneli söküp , sıcak soğuk ayarını yapan butonun arka kısmını temizleyiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

aslıbayram

You are not allowed to view links. Register or Loginsoğuk da olsa hiç hava üflemesi de olmuyor mu, bütün havalandırma muzulları kontrolleri açık olduğu halde?
hava üflemesi canavar gibi onda sorun yok,sorun hiç sıcak hava gelmemesi  motor sıcaklığı 90 derece bile olsa

aslıbayram

You are not allowed to view links. Register or LoginDediğiniz gibi kalorifer radyatörü bypass edilmiş olabilir  :kahve: Siz aracı yeni mi aldınız?
yok yeni almadım 3 yıldır bende geçen yıllarda güzel ısıtıyordu, bypass edilip edilmediğini benim anlama imkanım var mı yoksa sanayi yolu mu gözüktü :(

aslıbayram

You are not allowed to view links. Register or Loginkalorifer kumandalarının olduğu paneli söküp , sıcak soğuk ayarını yapan butonun arka kısmını temizleyiniz.
deneyeyim bunu ama orada sıkıntı olsa butonu çevirdiğimde göstergelerde değişiklik olmaması lazım,  kar işaretine de geliyor, auto ve manuele de geliyor ışıkları da yanıyor

alfisti

You are not allowed to view links. Register or Loginhava üflemesi canavar gibi onda sorun yok,sorun hiç sıcak hava gelmemesi  motor sıcaklığı 90 derece bile olsa
o zaman basit düşünüp 2 seçeneği ön plana almalısınız: 1. değişti deseniz bile termostatın açmaması 2. kalorifer peteğinin tıkalı olması. önce bunlar elenmeli bana kalırsa...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

murat

You are not allowed to view links. Register or Loginyok yeni almadım 3 yıldır bende geçen yıllarda güzel ısıtıyordu, bypass edilip edilmediğini benim anlama imkanım var mı yoksa sanayi yolu mu gözüktü :(

Size söylemeden yapmazlar asla... Zira onu yapmaları için bir neden olması lazım. Genellikle kalorifer radyatörü tıkanır patlar vs. ondan sonra gideceği yere hararet yapmadan gidebilsin diye geçici olarak yapılan bir işlemdir. Bence kalorifer radyatörünün tıkalı olma ihtimali oldukça fazla görünüyor.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)