Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 166 2.0 TwinSpark Teknik Yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

1AL6FA6

Herkese merhaba. Bir süre konu açmayı bulamadım. Testarossa sağ olsun yardımcı oldu. Ayrıca teşekkür ediyorum. 3 yıl önce aldığım 166 aracımı 2.5 yıldır toplamaya çalışıyorum ve yoruldum. Arabaya aldık bir şey yoktu ilk gazlamada hararet hız ile yükseldi ve 130 a dayayıp ışık yaktı kaput altından lokomotif gibi buhar bundan sonra başladık. Bir süre sorun yoktu conta yandı üst kapak değişti(Cariumda) düzen tutmadı hararet geçmedi ve Cariuma giderken araba motor kitledi. Cariumda üst kapak yine değişti Motor yapıldı. Ve geçenlerde tekrar conta yakmış. Arabayı memlekete getirdim ve ben tamir ediyorum şu an kapağı topladım. Contalarımı takıp bu iş tamam oluyor. Şimdi gelelim asıl soruna gece rüyalarıma giren😂. Arabanın şanzımanında sorun yoktu. Bir gün trafikte vites 1 de takıldı trafik stresi 1.vites senkromencini kırdık. Araba 1 süre 1. Viteste durmadı elimizle tuttuk ve en sonunda şanzıman pes etti. Carium yolunu tuttuk. Cariumda Volanlı debriyaj seti(Valeo) ile şanzıman değişti. Buraya kadar tamam ama bundan sonra şanzıman konusunda mide bulandırıcı kısma geliyorum. 3-4 gün sonra rulman sesi gelmeye başladı. Ben arabanın yanında değildim. Arabayı sürdüğümde negatif torkta yani ayağımı gazdan çekip debriyaja basınca debriyaj tam ayrılmıyordu devir 1500 e düşüyor araba kendini tutuyordu. Bir süre sonra negatif torkta tut bırak yapmaya başladı. Kardeşime bu arabayı cariuma geri götür baksınlar dedim. Araba cariuma gitti ve bunda bir şey yok demişler😂. Arabayı alıp geldi bir süre sonra ayağını gazdan çekince caaart etmeye başladı. Bu sefer bir şey kesin vardı😂. Cariuma gitmeden son kez caaart etti ve debriyaj rahmetli oldu. Çekici ile cariuma gittik. Debriyaj göbek dağıtmış. Eeee ustam ne yapıyoruz? İşte bu sette hata var. Yeni volanlı set alalım. Bunada eyvallah hemen yeni volanlı setimizi aldık taktık. Eski seti garantiye gönderdik çünkü 5 ay olmuştu takalı😂.yeni set İlk 3 gün iyiydi. Sonra rulman sesi başladı ve negatif torkta ayırmama çok can sıkmaya başladı. Şöyle söyleyeyim yokuş aşağı debriyajı pompalıyorum devir sabit, dümdüz gidiyor araba. Bir süre sonra debriyaj kavraması yukarı çıktı ve kemiksı kıtırtı gelmeye başladı yani debriyajın yarısında bir kıt ediyor, debriyaj sertleşti. Bu sırada set sağlam dendi ve geri kargolandı. Seti ben inceledim rulman kanatları diyafram yayına çarpmış altı tıraşlanmış rulman sesi bu anlaşılan. Balatada yanma izi yok üstünde tüm kodlar yeni gibi duruyordu sürtünmeden nasibini almamış yeniydi çünkü. Sonrasında debriyaj merkezlerini değiştirdim ve hiçbir şey değişmedi. Debriyaj alt merkezinin oradan debriyaj strokunu arttırdım yine çok bir şey değişmedi. Araba negatif torktta ayağımı gazdan çektim debriyaja bastım tepki yok. Gaza dokununca kendini hemen bırakıyor ve devir rolantiye düşüyor. Yokuş yukarı sıkıştırınca debriyaj yumuşuyor. Isınmışken su birikintisinden geçince debriyaj yumuşuyor. Trafikte yine yumuşuyor. Ama negatif tork ayırmaması hiçbir zaman geçmiyor. Şimdi belirtiler bunlar. Göbek kitliyor anladığım kadarıyla. Şimdi canıma tak etti ve şanzımanı sökeceğim. Aklımda prizdirak milini eksen boyunca parlatmak ve greslemek var. Rulmanın kaydığı guide tube kısmını yine parlatacam. Baskı vidalarını mavi civata sabitleyici ile tork anahtarıyla çapraz torklayacağım. Peki bu zahmet boşuna mı? Yoksa bakmam gereken başka yerler ile çözüme gidebilir miyim? Gerçekten sıkıldım. Süspansiyonu komple yeniledim(arka alt salıncak hariç o sağlam ve piyasada bulamadım). Motorlar şanzımanlar derken üstüne elektrik sistemi yenile kaportaydı derken 400.000 TL ye vardık. Şimdi bir göbek dağıtma daha yaşarsam ki uzak değil. 400.000 TL'yi geçeceğim. Mental olarakta maddi olarakta göçertti. Arabayı yapayım sorunu kalmasın. Sefasını sürmeyeceğim satacağım. Bu halde de satmam. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayınız. Okudunuz zaman harcadınız teşekkür ediyorum.

murat

Çok üzgün bir şekilde okudum  :'(  166 ile baya bir mücadele edip, baya paralar harcayıp sonunda pes eden biri olarak çok iyi anlıyorum sizi ki 3 sene önce yine iyi kötü parça vs bulunuyordu  :'(
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Tolga033

Merhaba,

Baştan sonra okudum, maddi manevi çok emek vermişsiniz. Umarım bir an önce çözüme kavuşursunuz. :clover:

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginÇok üzgün bir şekilde okudum  :'(  166 ile baya bir mücadele edip, baya paralar harcayıp sonunda pes eden biri olarak çok iyi anlıyorum sizi ki 3 sene önce yine iyi kötü parça vs bulunuyordu  :'(

Aslında süspansiyon sistemini kendim yeniledim çok iyi oldu. Ses sistemi harika. Konfor çok iyi. Sadece ısıtmalı koltuk çalışmıyor rezidansımdan korktuğum için dokunmuyorum yakarız arabayıda😂. Bunlardan yana sıkıntım yok.Sorun Cariumum canımı yakması. Halbuki ne ümitle gitmiştik. Bu forumdan aldığımız bilgilerle. Şanzıman onların kusuru tamamıyla. Motor hadi anladım. kalorifer borusu 3 ek yapılmış 156 termostatı takılıymış. Cariumdan demelerini ya da yapmalarını beklemek fazla gelir gibi. Motor tamam ama şanzıman konusunda çok üzgünüm. Motorda da bir kaç hataları var. Ama önemli değil. Bilmiyorum bugün kapağı topladım. Src den aldığım contalar gelince montajını yapacağım. Umarım bu hafta çalıştırırım. Araba beni çok ikilemde koyuyor. Satsam bu emekten sonra içimden gelmiyor. Satabilir miyim onuda bilmiyorum. Satmasam doymayan bir canavar gibi.

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba,

Baştan sonra okudum, maddi manevi çok emek vermişsiniz. Umarım bir an önce çözüme kavuşursunuz. :clover:

Umarım. Çok uğraştık. İçimde hem öfke hem neşe var. En azından bu bilgilerimi işlemlerini bitirince becerebilirsem görüntülü anlatım yapacağım. Nerede nasıl taktım kaç torkla sıktım? Ne kadar bekledim anlatacağım.

1AL6FA6

İyi akşamlar. 2.0 TwinSpark 155 hp silindir kapak saplamalarının tork ve açı değerleri nedir? Ben alfa Romeo 155 ve Alfa Romeo 156 1.6 TwinSpark için bir veri buldum. 20 nm+20 nm(toplam 40nm) 90+90+90(toplam 270 derece) diyor ama emin olmak istiyorum. Sonra saplamayı kırarsam bu işin sonu kötü olur😅

bludinotte

You are not allowed to view links. Register or Loginİyi akşamlar. 2.0 TwinSpark 155 hp silindir kapak saplamalarının tork ve açı değerleri nedir? Ben alfa Romeo 155 ve Alfa Romeo 156 1.6 TwinSpark için bir veri buldum. 20 nm+20 nm(toplam 40nm) 90+90+90(toplam 270 derece) diyor ama emin olmak istiyorum. Sonra saplamayı kırarsam bu işin sonu kötü olur😅

Merhaba
5 aşamada sıkıyorsunuz.
20nm ile başlayıp 40nm ile ikinci torklamayı yapın akabinde 90+90+90 derece sıkın
Dereceleri sıkarken sakin ve eşit vermeye dikkat edin.
Kapak saplamalarını mutlaka değiştirin strech tip olduğu için uzar, elastik sınırı geçtiği için ya kopar ya uzar ya da düzgün sıkmaz
Saplama dişlerini çok hafif yağlayın, süzülecek kıvama getirmeden, blok dişlerini kılavuz ile temizlerseniz daha da temiz iş olur.

1AL6FA6

Teşekkür ediyorum. Yeni saplamalar aldım eski pulları naklettim. Eski saplamalar uzamıştı.

1AL6FA6

Bludinotte sizi Alfa Romeo ustası olarak biliyorum. Sizin yeriniz nerede acaba. Şanzıman konusundaki sorunumuz için yardımınıza başvurmak isterim.