Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo Modellerinin Konusunun Olmaması (Tonale, Junior)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Herkese selamlar,

Bugünlerde dikkatimi çekti, trafikte herkes görüyordur özellikle nispeten satın alması maddi olarak daha kolay olan modellerden Junior veya Tonale modellerinin konuları forumda açılmıyor. Bu modeller Giulietta'nın ilk piyasaya çıktığı zamana göre bolca olmasa da yine de trafikte karşımıza çıkıyor ama ne hikmetse bir kaç Tonale konusu haricinde konu yok forumda.
Kullananlar Alfista kadar markaya yakın mı değil veya eski heyecan mı yok. Yoksa Stellantis grubundan ötürü Alfisti tercih etmemeye mi başladı özellikle Junior modelini. 
Sebebi nedir sizce? :alfisti:

murat

Junior hakkaten hiç düşmedi buralara, bence dediğiniz sebepten dolayı.. Alfa Romeo diye değil de farklı bir seçenek olarak alıyor sanırım alanlar  :'(
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

1AL6FA6

Bana Alfa Romeo tasarımlı Peugeot Junior Ibrida gibi geldiği için hiç ilgimi çekmeyen arabadır kendileri. Benim şahsi görüşüm Alfa Romeo Maserati seviyesinde tutulurken şimdi Fiat seviyesine doğru bir inişte. Yanılıyor olabilirim belki ama bizim yılan ve dört yaparaklı yonca efsanesi yeni otomobillerde zayıflıyor gibi.

agucba

Sıfır km Alfa Romeo satın alınmaz ve kendini Alfista olarak tanımlayanlar bile sıfır km Alfa Romeo alınmaz diyorsa, ki bu konu Tonale ve Junior'dan bağımsız bir tespit, hala Alfa Romeo markasının var olduğuna şükretmek gerekmek.

Teknik anlamda Alfa Romeo Junior'u kağıt üstü verileri ile değerlendirip ona Peugeot demek, insafsız bir değerlendirme bence.
YouTube'da AutoClub'tan Halit Bolkan'ın "Tüm Detaylarıyla Alfa Romeo Junior" videosunu izlemenizi öneririm. Burada özellikle arka tarafın tamamen bağımsız olarak geliştirildiğini anlatıyorlar.
Mesela Stellantis'in Türkiye'ye neden Junior Veloce'yi getirmediğini anlamıyorum. Bana yaptıkları açıklamada Veloce'nin pahalı olduğunu söylediler ama Mokka GSE'nin getirilmesi ilginç olmuş. İzlediğim bir çok videoda, ki buna tarafsızlığı ile ün yapmış Christian Menzel der dahil, hayranlıklarını gizlemediler. Neyse, konuyu dağıtmadan.
Zamanında Giulietta çıktığında da yapılan eleştirilerin haddi hesabı yoktu; Makyajlı Bravo, Hormonlu Fiat, daha neler neler. Şimdi yere göğe sığdıramıyorlar.
Aynı durum Alfa Romeo MiTo için de geçerli. Ben dahil, özellikle tasarımı çok eleştirildi ama bugün bile arkasından baktırmasını biliyor.
Şahsen Junior Veloce'yi çok beğeniyorum, tasarım anlamında. 20" jantları, daha alçak karoseri, özel tasarlanmış spor süspansiyonu ve aktarma organları, frenleri... Hepsi bir araya gelince bir Alfista'nın beklediği gerçek bir Alfa Romeo ama bence tek kusuru, motorunun olmaması.

Nasıl ki 60 ve 70'li yıllardaki Alfa Romeo'lar 80'lerdekiler ile kıyaslandı, 80 ve 90'lardakiler 2000'li yıllardaki modeller ile .kıyaslandı ise, günümüzün modelleri 10 ve 20 yıl öncekiler ile kıyaslanacak. Zaman değişiyor, beklentiler değişiyor, beğeniler ve dünyanın şartları değişiyor. Hiçbir şey durağan kalmadı bu dünyada ve belki 15-20 sene sonra da Junior Veloce'yi son gerçek Alfa Romeo olarak tanımlayacaklar.
Gelmesi beklenen Stelvio ve Giulia için beklentiyi çok yükseltmemek gerek diye düşünüyorum ama İtalyan mevcut Stellantis CEO'suna da güvenmiyor değilim. Belki kökenlere dönüşe vesile olur.
Şu an için belki de tek teselli, üretimi bitecek denilen Giulia Q'nun üretimine devam edilecek olması ve gelecek Giulia'da yüksek performanslı bir halefin düşünülüyor olması, herkes alamayacak olsa da.

///////////////

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginSıfır km Alfa Romeo satın alınmaz ve kendini Alfista olarak tanımlayanlar bile sıfır km Alfa Romeo alınmaz diyorsa, ki bu konu Tonale ve Junior'dan bağımsız bir tespit, hala Alfa Romeo markasının var olduğuna şükretmek gerekmek.

Teknik anlamda Alfa Romeo Junior'u kağıt üstü verileri ile değerlendirip ona Peugeot demek, insafsız bir değerlendirme bence.
YouTube'da AutoClub'tan Halit Bolkan'ın "Tüm Detaylarıyla Alfa Romeo Junior" videosunu izlemenizi öneririm. Burada özellikle arka tarafın tamamen bağımsız olarak geliştirildiğini anlatıyorlar.
Mesela Stellantis'in Türkiye'ye neden Junior Veloce'yi getirmediğini anlamıyorum. Bana yaptıkları açıklamada Veloce'nin pahalı olduğunu söylediler ama Mokka GSE'nin getirilmesi ilginç olmuş. İzlediğim bir çok videoda, ki buna tarafsızlığı ile ün yapmış Christian Menzel der dahil, hayranlıklarını gizlemediler. Neyse, konuyu dağıtmadan.
Zamanında Giulietta çıktığında da yapılan eleştirilerin haddi hesabı yoktu; Makyajlı Bravo, Hormonlu Fiat, daha neler neler. Şimdi yere göğe sığdıramıyorlar.
Aynı durum Alfa Romeo MiTo için de geçerli. Ben dahil, özellikle tasarımı çok eleştirildi ama bugün bile arkasından baktırmasını biliyor.
Şahsen Junior Veloce'yi çok beğeniyorum, tasarım anlamında. 20" jantları, daha alçak karoseri, özel tasarlanmış spor süspansiyonu ve aktarma organları, frenleri... Hepsi bir araya gelince bir Alfista'nın beklediği gerçek bir Alfa Romeo ama bence tek kusuru, motorunun olmaması.

Nasıl ki 60 ve 70'li yıllardaki Alfa Romeo'lar 80'lerdekiler ile kıyaslandı, 80 ve 90'lardakiler 2000'li yıllardaki modeller ile .kıyaslandı ise, günümüzün modelleri 10 ve 20 yıl öncekiler ile kıyaslanacak. Zaman değişiyor, beklentiler değişiyor, beğeniler ve dünyanın şartları değişiyor. Hiçbir şey durağan kalmadı bu dünyada ve belki 15-20 sene sonra da Junior Veloce'yi son gerçek Alfa Romeo olarak tanımlayacaklar.
Gelmesi beklenen Stelvio ve Giulia için beklentiyi çok yükseltmemek gerek diye düşünüyorum ama İtalyan mevcut Stellantis CEO'suna da güvenmiyor değilim. Belki kökenlere dönüşe vesile olur.
Şu an için belki de tek teselli, üretimi bitecek denilen Giulia Q'nun üretimine devam edilecek olması ve gelecek Giulia'da yüksek performanslı bir halefin düşünülüyor olması, herkes alamayacak olsa da.
You are not allowed to view links. Register or LoginSıfır km Alfa Romeo satın alınmaz ve kendini Alfista olarak tanımlayanlar bile sıfır km Alfa Romeo alınmaz diyorsa, ki bu konu Tonale ve Junior'dan bağımsız bir tespit, hala Alfa Romeo markasının var olduğuna şükretmek gerekmek.

Hocam ben bir arabayı incelerken motordan başladığım için böyle hissediyorum. Lakin şunu unutmayalım direksiyon hissi bir alfa romeo olabilir ama eski nesil alfalar,Giulia,stelvio daki süspansiyon tasarımı ile tonale,giulietta,junior gibi modellerde daha f/p sistemlerine geçilmiş. Tasarım çok güzel. Dediğiniz diğer sürüş özellikleri çok iyiymiş. Yolda görünce bu neymiş dedirtiyor. Sırf tasarımı için alınır lakin bir fronteradaki motora sahip olduğu için o heyecan yok oluyor. Son olarak Giulia,stelvio büyük bir heyecanla alırım. Lakin junior ve tonale dediğim gibi Fiata yakın Alfa Romeo gibi. Bunu derken eskiden dendiği anlamda söylemiyorum. Benim içimdeki Alfa hissinin o arabalarda zayıfladığını anlatmak için böyle kullanıyorum. Amacım Alfa romeoyu kötülemek ya da namını küçültmek değil. Şunu itiraf etmeliyim frontera alacağıma junior alırım. Ama bunlar benim gözümde aynı sınıfta olmamalılar. Alfa Romeonun alternatifi veya rakibi gibi düşünülmemeli. Demek istediğim kısım burası. Dediğim gibi yanlış düşünebilirim. Çok araştırıp mantığımla değil, duygularımla yazmış oldum bir metin.

murat

You are not allowed to view links. Register or Login şu bakımdan katılıyorum, Stellantis öncesi aynı şasi ile farklı markalar yine üretildi ama Alfa'lara farklı motor seçenekleri (bloklar aynı olsa da), veya diğer markalara farklı motor sürümleri konuyordu..O zaman da farklı birşey aldığımız hissi oluşuyordu. Junior'un makinasının direk aynı olması o hissi yok ediyor. Yoksa güzel bir tasarım bana göre de.Özgün bir yorum ve Alfa'ya yakışır bir çizgide  :yukari-ok: Junior'un isim değişikliği skandalı bana göre modeli 1-0 geride konumlandırdı ayrıca

Ama müdür You are not allowed to view links. Register or Login 'da çok haklı: On yıllardır burada bu heralde son Alfa muhabbeti döner durur :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login şu bakımdan katılıyorum, Stellantis öncesi aynı şasi ile farklı markalar yine üretildi ama Alfa'lara farklı motor seçenekleri (bloklar aynı olsa da), veya diğer markalara farklı motor sürümleri konuyordu..O zaman da farklı birşey aldığımız hissi oluşuyordu. Junior'un makinasının direk aynı olması o hissi yok ediyor. Yoksa güzel bir tasarım bana göre de.Özgün bir yorum ve Alfa'ya yakışır bir çizgide  :yukari-ok: Junior'un isim değişikliği skandalı bana göre modeli 1-0 geride konumlandırdı ayrıca

Ama müdür You are not allowed to view links. Register or Login 'da çok haklı: On yıllardır burada bu heralde son Alfa muhabbeti döner durur :D

Sağ olun söylemek istediklerimi kısa ve net söylemişsiniz. Biraz gereksiz uzatmıştım☺️

agucba

Bu arada birisini eleştirmek için yazmamıştım, kendi tespitimi paylaştım.
Uluslararası yayınları takip ediyorum, başka forumlarda dolaşıyorum ve hepsinde genelde aynı konular var.
Stellantis'in Alfa Romeo'yu yok ettiğini söyleyen de var, Stellantis olmasaydı batmış olacağını söyleyen de. Hatta Çinlilere satılmasını isteyen de var Volvo örneğinden yola çıkarak.
Türkiye'deki üst yönetimin de çok başarılı olduğunu sanmıyorum. Örnek olarak yayınlanan raporlarda Alfa Romeo'nun Türkiye'deki satış başarısı göz önünde bulunduruluyor ama devamlı olarak % olarak artış dile getiriliyor, reel rakamlar çok dikkate alınmıyor diye düşünüyorum. 50 olan satış adedi 100 olunca %100 artış anlamına geliyor ve kağıt üstü verisi olarak güzel görünüyor ama 100 tane satış kimseye memnun etmez.
Alfa Romeo Jeep bayisi ağırlığı Jeep'e vermiş, Alfa Romeo üvey evlat olmuş.
Veya Opel, Peugeot, Citröen bayisinde sanırım toplam satışa bakıyorlar, hangisi daha çok satmış diye bakmıyorlardır.
Neyse, derin bir konu. Sonuç olarak Junior beklediğimiz Alfa Romeo değil ve bundan sonra beklediğimiz gibi bir Alfa Romeo gelir mi bilmiyorum. Ama muhtemelen bizim için tam 40 sene sonra Alfa Romeo hikayesi son bulacak, 40 sene boyunca yaşanmış olan güzel anların yazıldığı defter, açılmamak üzere kapanacak.

///////////////

devirsever

Ya bu kadar karamsar olmayin  :D Cinde yapilan 2026 araba fuarindan gordugum yavas yavas fonksiyonellikten tat veren, surus ve gorunus odakli tasarimlara gecisin onculugunun basladigi. Alfa Romeo markasinin tekrar yukselise gececegine inaniyorum, tamam heryer ucuz ve ayni gorunumde araba doldu, artik yeter, nicelikten ziyade nitelige ve hissiyata donusun basladigina inaniyorum, yada inanmak istiyorum...
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6