Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 mk2 yeni alfam

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Target

Merhaba, 2004 model 156 aldım bir hafta oluyor. Daha önce 1.4 ve 1.6 lık iki farklı giuliettam olmuştu ama 156 daha keyifliymiş.
Aracın motoru Alfa Teknik Özgür usta tarafından tam rektifiye edildi. Bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Target

Sizlere danışmak istediğim bir iki konu var.
Klima çalışıyor fakat araç güneş altında uzun süre kaldıysa sonrasında uzun süre sadece üflüyor klimanın devreye girmesi uzun sürüyor. Bu normal mi? Gazı kontrol ettim. Alırken Özgür üste klimanın çalıştığını teyit etti. Tüm 156 lar da klima böyle mi

Target

Klima havalandirmalarını 3 boyutlu yazıcıda yaptıran var mı? Plastik eskidigi icin Kırklar var. Çıkma bulsamda aynı durumda olacağını düşünüyorum
156 uyumlu alfa logolu vites topuzu önerisi olan var mı?

mustafa26

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba, 2004 model 156 aldım bir hafta oluyor. Daha önce 1.4 ve 1.6 lık iki farklı giuliettam olmuştu ama 156 daha keyifliymiş.
Aracın motoru Alfa Teknik Özgür usta tarafından tam rektifiye edildi. Bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.

Hayırlı olsun 156'nız.Hoşgeldiniz.
Klimanız ne kadar sürede soğuk hava vermeye başlıyor? Düzgün çalışan bir sistem ise 1-2 dakika süreyi geçmez soğukluğu hissettirmesi. Çok fazla sürüyor ise klima kompresörünüz geç devreye giriyor olabilir. Bunu bi kontrol edin derim, kompresör devreye girdiğinde bir "tık" sesi duyarsınız sessiz bir ortamda (motor gürültülü çalışmıyorsa). Bu sesi duyduktan sonra soğuk hava geliyor ise kompresörün neden geç devreye girdiğini araştırmak lazım. Eğer tık sesinden de çok sonra soğuk gelmeye başlıyorsa bu sefer diğer klima bileşenlerine yönelmek lazım
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Target

You are not allowed to view links. Register or LoginHayırlı olsun 156'nız.Hoşgeldiniz.
Klimanız ne kadar sürede soğuk hava vermeye başlıyor? Düzgün çalışan bir sistem ise 1-2 dakika süreyi geçmez soğukluğu hissettirmesi. Çok fazla sürüyor ise klima kompresörünüz geç devreye giriyor olabilir. Bunu bi kontrol edin derim, kompresör devreye girdiğinde bir "tık" sesi duyarsınız sessiz bir ortamda (motor gürültülü çalışmıyorsa). Bu sesi duyduktan sonra soğuk hava geliyor ise kompresörün neden geç devreye girdiğini araştırmak lazım. Eğer tık sesinden de çok sonra soğuk gelmeye başlıyorsa bu sefer diğer klima bileşenlerine yönelmek lazım
Teşekkürler

coyote

You are not allowed to view links. Register or LoginKlima havalandirmalarını 3 boyutlu yazıcıda yaptıran var mı? Plastik eskidigi icin Kırklar var. Çıkma bulsamda aynı durumda olacağını düşünüyorum
156 uyumlu alfa logolu vites topuzu önerisi olan var mı?

156'nın kendine özgü yuvarlak havalandırma ızgaraları, yapıldığı malzemenin zaman içinde özelliğini yitirmesi ile kırılmaz. Sizdeki de muhtemelen bir dış etki sonucu kırılmıştır. Bu yüzden çıkmasını kovalamanızı öneririm. 3D print ile yapılacak ızgara güzel durmayacağı gibi, ülkemizde 3D basım için istenen tuhaf fiyatlar nedeniyle astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

murat

You are not allowed to view links. Register or Login156'nın kendine özgü yuvarlak havalandırma ızgaraları, yapıldığı malzemenin zaman içinde özelliğini yitirmesi ile kırılmaz. Sizdeki de muhtemelen bir dış etki sonucu kırılmıştır. Bu yüzden çıkmasını kovalamanızı öneririm. 3D print ile yapılacak ızgara güzel durmayacağı gibi, ülkemizde 3D basım için istenen tuhaf fiyatlar nedeniyle astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

Tamamen katılıyorum  :yukari-ok: 3D yazıcıdan çıkan şey, üzerine taktığınız bölümün zaman içerisinde yıpranmış olmasından da kaynaklı olarak bir kelebek etkisi yaratacaktır  :D  O parçayı (çıkma da olsa)  biraz peşine düşerek kolayca bulursunuz ve mekanizması sağlamsa gönül rahatlığıyla takabilirsiniz. Bir tek arkadakiler için sağdan binip sola doğru geçenleri ayaklarını çarpmamaları için her seferinde uyarmak lazım. Benim 156 ve 166'da korkulu rüyam arkada hareket eden birinin onları kırması idi  >:D Bir de onları biri binince kendim arkaya uzanıp açardım. Daha çok açarken kırıyolar, kapatırken bişey olmuyo genelde. Öndekiler zaten gözetim alanınızda ...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Target

You are not allowed to view links. Register or Login156'nın kendine özgü yuvarlak havalandırma ızgaraları, yapıldığı malzemenin zaman içinde özelliğini yitirmesi ile kırılmaz. Sizdeki de muhtemelen bir dış etki sonucu kırılmıştır. Bu yüzden çıkmasını kovalamanızı öneririm. 3D print ile yapılacak ızgara güzel durmayacağı gibi, ülkemizde 3D basım için istenen tuhaf fiyatlar nedeniyle astarı yüzünden pahalıya gelecektir.
teşekkürler

Target

çıkma kovalayayim o zaman

Target

You are not allowed to view links. Register or LoginHayırlı olsun 156'nız.Hoşgeldiniz.
dış sıcaklığı yanlış ölçüyormus. Aynanın altındaki sensorle alakalı bir durummus.