Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1.4Giulietta Tekleme ve Diğer Sorunlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dnalke

Herkese Merhaba,

Öncelikle aranıza yeni bir Alfisti olarak katılmış bulunmaktayım. Şu anda aktif olarak 1.4 TB 120 beygirlik manuel Giulietta kullanıyorum. Aracım 205.000 km civarında ve ufak tefek bazı eksikleri bulunuyor. Yaptırmadan önce sorunları tam olarak tespit edip eksiksiz şekilde bakım yaptırmak ve yoluma öyle devam etmek istiyorum.

Aracın ağır bakımları daha önce yetkili servis tarafından yapılmış. Şu anda devirdaim pompasının contasından kılcal şekilde su damlatıyor. Bunun takibini yapıyorum ve triger setiyle birlikte değiştirmeyi planlıyorum.

Ancak son 1 haftadır birkaç farklı problemle daha karşılaştım:

İlk problemim, frene bastığımda ötme sesi gelmesi. Bazen seyir halindeyken de aynı ses geliyor; frene basıp bıraktığımda ses kesiliyor. Bunun balatadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden balataları da değiştirmeyi planlıyorum.

İkinci problemim ise araç vitesteyken hafif gaza bastığımda alttan "tık" diye bir ses gelmesi. Bu durum genelde düşük devirlerde oluyor. Açıkçası bunun nedenini tam olarak bilemiyorum,aktarma veya baskı balatandan kaynaklandığını düşünüyorum.

Diğer sorunum ise seyir halinde 2000-3000 devir arasında sabit hızla ilerlerken hafif gaz verdiğimde gaz kesme/tekleme tarzı bir problem yaşamam. Bunun maalesef almak zorunda kaldığım kötü yakıttan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Ayrıca bundan dolayı mı bilmiyorum ama araç boştayken gaz verdiğimde egzoz sisteminden sanki burble varmış gibi tıkırtılı bir ses geliyor ve dumanın tam rahat çıkamadığını hissediyorum.

Bu sorunla ilgili olarak bujileri değiştirmeyi ve gaz kelebeğini temizletmeyi düşünüyorum.

Daha önce benzer sorunlarla karşılaşan ya da konu hakkında önerisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. :clover:

1AL6FA6

Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz.

İlk sorununu büyük ihtimalle balata ile alakalı. Benzinlikte kalipere basınçlı su vurun. Tahminimce siyah demir tozları çıktıktan sonra bir süre sesi keser. Birde diskin arkasındaki muhafazanın yamulmadığından emin olun

İkinci sorununuz için hemen aktarma kavrama ihtimaline girmeden bir rotçuda alt takımınıza baktırın. Benzer sorun bende salıncak rotilinden kaynaklıydı. Yoksa debriyaj ya da difrensiyel çıkışında bir sorun vardır diye tahmin ediyorum.

Üçüncü sorununuzu büyük ihtimalle buji çözer. Eğer kalkışlarda felan hafif titreme hissediyorsanız. Ve egzoz sorunu diyorsanız ateşleme zayıf gibi duruyor. Gaz kelebeğini açıp temizlemek çok sağlıklı değil. Tabii bunu yeni nesil elektronik sistem için söylüyorum. Boğaz kelebeğinden kaynaklı kesin arıza görmediğiniz sürece dokunmayın derim.

Son olarak bu yaz sıcaklarında klima açık sürüceğiniz bir arabanın devirdaim pompasından su kaçırması hoş bir şey değil. Basınç kaçağı oluyor. İkincisi devir arttıkça devirdaim hızlanır. o conta kendini salarsa ki(sıvı contaysa salar) yolda hararet yapmış bir araba sonrası geçmiş olsun.

Sürecin sağlıklı ve masrafsız olması dileğiyle kolay gelsin :clover:

dnalke

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba. Öncelikle hoş geldiniz.

İlk sorununu büyük ihtimalle balata ile alakalı. Benzinlikte kalipere basınçlı su vurun. Tahminimce siyah demir tozları çıktıktan sonra bir süre sesi keser. Birde diskin arkasındaki muhafazanın yamulmadığından emin olun

İkinci sorununuz için hemen aktarma kavrama ihtimaline girmeden bir rotçuda alt takımınıza baktırın. Benzer sorun bende salıncak rotilinden kaynaklıydı. Yoksa debriyaj ya da difrensiyel çıkışında bir sorun vardır diye tahmin ediyorum.

Üçüncü sorununuzu büyük ihtimalle buji çözer. Eğer kalkışlarda felan hafif titreme hissediyorsanız. Ve egzoz sorunu diyorsanız ateşleme zayıf gibi duruyor. Gaz kelebeğini açıp temizlemek çok sağlıklı değil. Tabii bunu yeni nesil elektronik sistem için söylüyorum. Boğaz kelebeğinden kaynaklı kesin arıza görmediğiniz sürece dokunmayın derim.

Son olarak bu yaz sıcaklarında klima açık sürüceğiniz bir arabanın devirdaim pompasından su kaçırması hoş bir şey değil. Basınç kaçağı oluyor. İkincisi devir arttıkça devirdaim hızlanır. o conta kendini salarsa ki(sıvı contaysa salar) yolda hararet yapmış bir araba sonrası geçmiş olsun.

Sürecin sağlıklı ve masrafsız olması dileğiyle kolay gelsin :clover:
Tecrübe ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.

murat

Su kaybı kardeşimin de dediği gibi beklemeye gelecek birşey değil veya bekliyosanız kullanmayın pek.. Tık sesi düşük devirde değil her zaman geliyodur da siz düşük devirde duyuyosunuzdur muhtemelen ve söylenenlere ek olarak şanzuman kulağı da bir şüpheli olabilir orda.. 3. sorunun birçok yanıtı olabilir  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

dnalke

You are not allowed to view links. Register or LoginSu kaybı kardeşimin de dediği gibi beklemeye gelecek birşey değil veya bekliyosanız kullanmayın pek.. Tık sesi düşük devirde değil her zaman geliyodur da siz düşük devirde duyuyosunuzdur muhtemelen ve söylenenlere ek olarak şanzuman kulağı da bir şüpheli olabilir orda.. 3. sorunun birçok yanıtı olabilir  :kahve:
You are not allowed to view links. Register or LoginSu kaybı kardeşimin de dediği gibi beklemeye gelecek birşey değil veya bekliyosanız kullanmayın pek.. Tık sesi düşük devirde değil her zaman geliyodur da siz düşük devirde duyuyosunuzdur muhtemelen ve söylenenlere ek olarak şanzuman kulağı da bir şüpheli olabilir orda.. 3. sorunun birçok yanıtı olabilir  :kahve:
Aktif kullanmıyorum şuan bir yol haritası oluşturmak adına eksiklerine bakıyorum aciliyeti olanları Kayseride yaptırıp,daha çok ustalık bilgi gerektiren yerleri de Ankarada yaptırmayı düşünüyorum.