Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

DPF EGR ADBLUE İPTALİ YARDIM

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baskanm1603

2020 model 1.6 dizel 63 bindeki giulietta için dfp egr adblue iptali tavsiye eder misiniz? stage 1 yazılım var şu an 155 beygir 390 nm. DPF doluluğu cihaz bağlandığında %60-80 arası görünüyor. Bu dediklerimin iptali sonucunda sorunla karşılaşma durumu olur mu ?

vulkski1488

Öncelikle şöyle başlayayım, aracın fabrika çıkışı harici eklenen/çıkarılan çoğu şey genelde getirisiyle beraber götürüleriyle de gelir. AdBlue denilen sistem egzozdan çıkacak olan gaza üre püskürtüp emisyonu azaltan bir sistem. Performansa ya da soruna sebebiyet verecek bir durumu yok. Tamamiyle emisyonu azaltmaya yönelik bir sistem ve motorla bir ilgisi bulunmamakta. Zaten otomobilinizi stage 1 yazılımla beraber daha yüksek bir turbo basıncıyla kullanıyorsunuz. Böyle bir durumda EGR ve DPF'nin de iptal olması ayrıyeten bir etkiye sebep olmaz. DPF iptali, back pressure'u (geri basınç) düşürür. Yani araç alt devirlerde cansız olur. Fakat zaten stok turbo ve stok egzoz sistemiyle kullandığınız için bu önemsenecek miktarda bir basınç düşüşü gerçekleştirmez. Şehir içi kullanılan DPF'li dizellerin zaten bir çoğunun partikül doluluğu sizin aracınız gibi. Benim Giulietta'da da aynısı oluyor. Arada bi motor sıcakken birkaç dakika dip gaz gidip motoru rejenerasyona zorlayıp sonrasında 2000 devir üzeri sakin/agresif bir sürüş gerçekleştirip elimden geldiğince temizliyorum. DPF denilen sistem, egzoz gazı doğaya salınmadan önce bir filtreden geçirilip emisyonu düşürmeye dayalı bir sistem. EGR dediğiniz sistem de çıkan egzoz gazının bir miktarını tekrar yanma odasına gönderip emisyonu düşüren bir sistem. Kısacası bu saydığınız üç sistem de motoru korumaya yönelik değil, çevreyi korumaya yönelik sistemler. Bunların iptalinin motora herhangi bir zararı dokunmaz, hele yazılımın yanında bunların iptali hiçbir şey. Şahsi fikrimi soracak olursanız, anladığım kadarıyla zaten aracınıza keyif için biniyorsunuz. EGR'yi flanşla körleyip DPF yerine de 63mm'lik downpipe koyup AdBlue'yu iptal edin, aracı tekrar buna göre yazdırıp keyifle binin. Yalnız DPF'yi iptal ettirdiğiniz zaman aracı nasıl olsa partikül filtrem yok diye sürekli 2000 devir altında kullanmayın. Motor sadece DPF'de değil; yanma odası, enjektör, emme manifoldu gibi yerlerde de kurum biriktirmeye devam eder.
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

baskanm1603

Detaylı cevabınız için sağ olun. Dpf ve egr hakkında detaylı araştırma yapmıştım fakat aracım Euro 6d olduğu için bu sistemler iptal olursa belki yine de bir yerde arıza çıkar diye şüphe doğmuştu içime ondan sordum.

vulkski1488

Rica ederim ne demek. Temelde tüm 1.6 MultiJet2 motorlar aşağı yukarı aynılar. Bizde de Euro 5 105hp versiyonu var. Sağ olsun Alfa Romeo, Giulietta'ya 2011-15 yılları arası 105 beygiri çakıyor. MiTo ve Bravo'ya 120hp Euro 5 veriyor. Mesela aynı motor ama farklı beygir, tork ve EURO spesifikasyonlarında. Aynı yılda çıkan modellere göre bile fark ediyor. Mesela Bravo'nun 105'lik dizelleri Euro 4, Giulietta'nın Euro 5. 120 beygir MiTo Euro 5, 120 beygir Giulietta Euro 6, son parti Giulietta'lar Euro 6.2. Egea'lar 130 beygir Tonale'lerle aynı motor. Egea'da daha erken yıllarda Euro 6.2 JTD varken bize daha geç geldi. Firma aracın satış politikasına ve yılına göre işine gelen motoru koyuyor. Dediğim gibi temelde hepsi aynı. Euro 4 1.6 MultiJet'te DPF bile yok. Euro 6.2 1.6 MultiJet'te sizin motorunuz, her şey var. Gönül rahatlığıyla hepsini iptal edebilirsiniz.
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)