Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir Birmot 159 Lansmanı..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

n/a

n/a

Alfadanadam

Bu arada hazır resimleri görmüşken, Umut tampon çok güzel olmuş :)

n/a

quote:

Alfadanadam wrote:

Bu arada hazır resimleri görmüşken, Umut tampon çok güzel olmuş :)

saol bulent abi Register or Login" alt=""/>  en kısa zamanda detaylı fotoraflar cekip koycam zaten bagajın falan!

Alfadanadam

Merakla bekliyoruz Umutcum :)

Sercan Keklik

TAM BİR FİYASKO!

5OO MİLYARIM OLSA ALMIYACAGIM TEK ARABA...

Bu nedir ya tamamen şoka ugradım bugun.. Bu arabyı almama sebebi kesinlikle KAPORTASI kaputu bi açtım oda ne ya her tarafta silikonlar o farlar camsız gayet güzel eyw. ama onları yıkıcak yıkamacı kaç tane var? dışının nikelajları 156 nın vites topuzu gibi ya döküldügünde? cizildiginde? sag farın ve sol farın üst köşelerine baktıgımda çamurluk arasına parmagım giriyo direk çamur girer 2 seneye kalmaz pas.. Bayinin buna dedigi cevap; 8 yıl garanti var ben orj. bozulmasın diye tamponumu boyatmıyorum camurlukmu degiştiricem?

Fren sistemi eski sistemin aynısı ve bu sefer söz konusu olan araç 14oo küsür agırlıgında ve hala tek piston frene basıyosunuz araba gidiyo hem güç hem agırlık nası durucaz peki? 65 milyara araba alıcam fren sistemi 98 yılından beri geliştirilememiş fren sistemi hanginize mantıklı geliyo?

Görüş mesafesi bence aracın hiç yok.. babam ise çok iyi oldugunu söyledi.

Koltuklar yüksek bi arabada en nefret ettigim olay yeni 156lardada yüksek ne yazıkki.

Gelelim yürüyenine yürüyeni gayet iyi süper derken oda ne Suadiye Otel virajına girdim oda ne?? arabanın sag arka tekeri havalandı havalanıcak.. 14oo KG araba.. 4x4 mübarek bu ne yükseklik?

Kaput kenarları resmen camur yuvası direk pas cürüme..

Sevdigim yerlere gelelim;

iç dizaynı çok hoş. arka stoplar. kapı kolları. koltuklar. VITES! (her ne kadar reno misali geri vitesi sevmediysemde) debriyajı BAGAJI.

alfa bazı hatalarını örttü derken bugun showroomdaki arabanın park sensörüne ufacık bi cocuk eliyle dokundu içeri düştü yeni sıfır araba hadi bi kaç tanesinde oldu diyelimde ufacık max.3-4 yaşındaki cocugun gücü ne? herşey bi yana beni en çok şoka sokan fren sistemi..

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

gençler arabalar yüksekmi biraz Burak abininki hariç ;)

alçaltın diorm hani veriyim gazı bu arada :D

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Biz Ankara'da deneme sürüşü yapamadık. Showroom'daki araba satılıp cuma günü müşteri arabayı alınca, test aracını showrooma koymuşlar. Bi dahaki haftaya bir tane 3.2 geleceğini söyledi showrooma. Testi diğer araçla haftaya yapabilecekmişiz. Aslında biraz bu yüzden hayal kırıklığına uğradım.

159 ile ilgili yorumlarıma gelince, kullanmadığım için motor yol tutuş performans hakkında bi fikrim yok. Sadece iç ve dış dizayn hakkında bir kaç bişe söyleyebilirim.

Birincisi tasarımı harika olmuş. İnanılmaz cezbediyor insanı. Özellikle ön far ve tampon tasarımı çok hoşuma gitti. Taaki kaput açılana kadar. Açıldığında farların dışardan göründüğü ladar iyi durmadığını farkettim. Ama nasıl olsa kaput kapalı gitces di mi onu gözardı edebilirz. :)

İç tasarımına gelince ön konsolun yerleşimi ve sürücüye doğru dönük olması çok şık olmuş ama nedense ben direksiyonu ve ön kaplamanın malzemesini beğenmedim. Bence bir 147 direksiyonu  takılsaydı çok daha çık durabilirdi. Bence bunun gibi bir araba için çok uyduruk kalmış gibime geldi direksiyon. Tabiiki bu benim şahsi fikrim. Ayrıca arka oturma alanını da beklediğimden dar buldum. Ön koltuk benim gibi kısa sayılabilecek birine göre ayarlıyken (1.70) neredeyse arkada hiç diz mesafesi yok gibiydi....

İlk gözüme çarpanlar bunlar. Açıkcası ben ilk izlenimlerimde toplam olarak biraz hayal kırıklığına uğradım. Belki test sürüşünden sonra fikrim değişebilir. Görücez bakalım....

Onur

Ben 159 u genel olarak olarak begendim. abartılı kapı kolları ve iç mekan olarak 156 dan beklediğim kadarda büyük olmaması benim gözüme çarpan 2 unsurdu.

onun dışında test sürüşünde kullanmadım ama Ali bey aracı gerçektende yolda biraz zorladı.  159 hakikaten yol tutan bir araba. ama donanıma balktıgımda VDC nin standart olmaması garibime gitti. özellikle gece ön konsolu aydınlatmayı saglayan led ışıklar ufak ta olsa detay olarak hoşuma gitti.

n/a

Bugün Alfa 159'u test etme şansım oldu.. Önceden defalarca içini dışını incelemiştim bugünde kullanarak tam olarak izlenimlerimi yazma şansına sahip oldum : )

159 ilk bakıldığı zaman makyajlı 156'nın daha irisi ve modernleştirilmişi olarak görülüyor.. Alfa yenilediği ön far grubunun camını kaldırarak dahada ileri taşımış.. Önden görünüm geniş ve derin alfa ızgarası  ve büyük sis lambaları ile çok agresif bir görünüme kavuşmuş... Arkadan görünüm ise gene makyajlı 156nın çizgilerine sadık kalınarak tasarlanmış, aşağı doğru bakan stop grubu biraz büyütülmüş ve şekil olarak ön far grubuna benzemiş.. Bu olay arabanın dizaynında bir bütünlük yaratmış. Bütün olarak bakıldığında ise 156'nın spor görünümü yakalanamıyor sebebide Alfanın 159 daha sağlam ve güvenli bir görüntü vermek istemesi.. Zaten Euro Ncap'tanda 5 yıldız alınarak bu imaj güçlendirilmiş oldu..

İç mekanda ise kaliteli malzeme kullanılmış, işçilik belirgin şekilde iyileştirilmiş.. Sürücüye dönük dashboard dizayn olarak güzel ergonomi olarak sınıfı geçer.. Sade ve kolay kullanımlı bir ön panel var, gereksiz düğmeler ve karmaşadan uzak.. Vitesin sert olması benim çok hoşuma gitti ama beğenmeyenlerde vardı.. Gözüme çarpan ilk ergonomi problemi 5. vitese atarken elimin dashboarddaki klima düğmelerine değmesi oldu, Vites ile dashboard çok yakın konumlandırılmış. Ayrıca cam açma düğmeleride çok geride, 147 de bu problemi görmezden gelmiştim ama 159 gibi büyük bir arabada bu durumun olmaması gerekiyordu.

Elektrikli koltuğun ayarlanması çok başarılı, Aynı 166'daki sistem ve çok çabuk alışıp kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz..

Yol tutuş bir Alfa klasiği hatta çok daha iyisi.. Zaten tüm testlerde 159'un yol tutuşunun tüm rakiplerine göre fark atacak şekilde mükemmel olduğu kanıtlandı benimde orta sert kullanımımda hiç bir heyecan yaşamadım, araba zorlanmadı bile..

Fren zaten 100-0 You are not allowed to view links. Register or Login 36mt ile sınıfının en iyisi durumda .. Toplamda Yol tutuş ve Frenaj kesinlikle güven veriyor.. 

Kullandığım araba 1.9JTD idi ve performans açısından çok zevk aldım, 320nm tork kendini hissettiriyor, hafiften dizel motorun tıkırtısını duysanızda yalıtım çok iyi. Birmottaki arkadaşlar test sürüşüne çıkan bazı kişilerin arabanın dizel olduğuna inanmadıklarını söyledi : ) Tabi sessiz motor herkezi ne derecede memnun eder o da ayrı konu, ama konforlu bir sürüş için sessizlikde şart..

Alt takım ve süspansiyon gayet başarılı. İniş çıkışlarda arabada bir yaylanma olmuyor yola tamamen yapışıyor tatlı sert kullanım için ideal.. 

Genel itibari ile ben 159'u çok beğendim.. Kesinlikle içinde olduğu fiyat grubundaki tartışmasız en iyi araba diyebilirim..     

Alfadanadam

İlginç iki detay var..Sercan yol tutuş için kötü derken Tolga çok beğeniyor..İkisi de kullanım olarak öyle yumuşak kullanan adamlar değil ama yorumlar farklı..

Bir de gene Sercan frenleri beğenmemiş, gerçi fren mesafesini mi beğenmemiş yoksa teknik anlamda mı beğenmemiş o belli değil ama, öte yandan 100-0 mesafesi 36 metre çok ciddi bir rakam...Porsche senelerce bu rakamla dünya rekortmenliğini elinden bırakmadığını hatırlatmak isterim...

yorumlar içinde iç mekanın dar olduğunun belirtilmesi bence en büyük hayal kırıklıklarından biri, neticede Alfa 156'dan daha üst sınıfa gözünü dikmiş, bu fiyattan da belli ama üst sınıf müşterisi aracın daha geniş ve rahat olmasını bekler...

Fiyat oldukça yüksek bu doğru ancak o paralara da çok fazla alternatifin olmadığı aşikar...Honda Accord var diyenleriniz olabilir ama bence ilginçtir, Accord'un yüzü bence çok çabuk eskidi....Klasik ok formu beğenildi ama orjinal bir çizgisi var dedirtmiyor kimseye..Artı olarak ta NCAP'ten 4 yıldız alması Honda gibi bir marka için ciddi bir handikap..

Aracı test etmeden sadece  test edenlerin yorumlarıyla benim söyleyebileceklerim bunlar, umarım en kısa zamanda test etme fırsatım olur....

n/a

Yol tutuş için aslında fazla konuşmaya gerekte yok.. Auto Bild'in yaptığı testte herşey gözüküyor.. Video sitede mevcut biliyorsunuz : )

Ayrıca Frende de  tek piston diye birşey yok önlerde 4 pistonlu sistem kullanılıyor.. 

Alfadanadam

Yol tutuşun kötü olma ihtimalini bile düşünemiyorum ben zaten..Alfa'nın yol tutmayan bir arabası var mı ki?

Sercan Keklik

quote:

Alfadanadam wrote:

İlginç iki detay var..Sercan yol tutuş için kötü derken Tolga çok beğeniyor..İkisi de kullanım olarak öyle yumuşak kullanan adamlar değil ama yorumlar farklı..

Bir de gene Sercan frenleri beğenmemiş, gerçi fren mesafesini mi beğenmemiş yoksa teknik anlamda mı beğenmemiş o belli değil ama, öte yandan 100-0 mesafesi 36 metre çok ciddi bir rakam...Porsche senelerce bu rakamla dünya rekortmenliğini elinden bırakmadığını hatırlatmak isterim...

yorumlar içinde iç mekanın dar olduğunun belirtilmesi bence en büyük hayal kırıklıklarından biri, neticede Alfa 156'dan daha üst sınıfa gözünü dikmiş, bu fiyattan da belli ama üst sınıf müşterisi aracın daha geniş ve rahat olmasını bekler...

Fiyat oldukça yüksek bu doğru ancak o paralara da çok fazla alternatifin olmadığı aşikar...Honda Accord var diyenleriniz olabilir ama bence ilginçtir, Accord'un yüzü bence çok çabuk eskidi....Klasik ok formu beğenildi ama orjinal bir çizgisi var dedirtmiyor kimseye..Artı olarak ta NCAP'ten 4 yıldız alması Honda gibi bir marka için ciddi bir handikap..

Aracı test etmeden sadece  test edenlerin yorumlarıyla benim söyleyebileceklerim bunlar, umarım en kısa zamanda test etme fırsatım olur....

Suadiye birmot JTS motor suadiye Otel virajının bilen vardır hemen hemen %72lik falan bi egimli bi virajdır bu viraja 12o gibi bi süratla girdim ve araba beni tatmin etmedi Belkide 18 lerle -5o mm yaydan sonra bu yükseklikteki bi araba tatmin etmedi.

fren olayına gelince mekanik kısmı tamamiyle 98 kasadaki 156 nın aynısı şok oldum ŞOK! 36 metre ama kagıtta 36 metre ben sırf bunu denemek için bi ara sırf ani fren şeklinde ilerledimki bu konudada beni tatmin etmedi.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

quote:

Tolga wrote:

Yol tutuş için aslında fazla konuşmaya gerekte yok.. Auto Bild'in yaptığı testte herşey gözüküyor.. Video sitede mevcut biliyorsunuz : )

Ayrıca Frende de  tek piston diye birşey yok önlerde 4 pistonlu sistem kullanılıyor.. 

4 pistonu gösterirmisin tolgacım aslanlar gibi tek pistonda :) 98 model 156 larla aynı fren sistemi mekanizması.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

bide eklemeyi unutmuşum insan bi egsoz ucu geçirir ya ayıp ama o fiyata o araba egsoz ucu yok cok ayıp..

hepsini geçtim alfa sahiplerine indirim YOK. Kampanya YOK! Vade FARKI 1.9 La Kredi merak ediyorum kaç tane sattılar acaba? (birmot suadiye satış muhabbetleri bunlar başka yerde varmı bilmiyorum)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Onur

alfa sahiplerine olmalı özellikle ver 156yı  al 159 u kampanyası olmalı :)

Alfadanadam

eskiden aslanlar gibi indirmimiz vardı, ama hayvan koç kaldırdı bu uygulamayı..

Onur

ben alırken aslanlar gibi uygulattım o indirimi :) hemde alfa sahibi olmama ragmen

n/a

159 bence gayet güzel olmuş.ağır ve tok duruyor.iç mekan olsun,dış olsun,motor olsun gayet güzel ve iyi bir strateji ile epey satar.rakiplerine göre fiyatı gayet uygun.bence tek eksiği otomatik yada tiptronik vites seçeneğinin olmaması.frenleride sınıfında referans gösterilecek değerlere sahip.

n/a

Abi videodaki 3.2 159 taki fren sistemi 4 pistonlu D330 nasıl göstereyim : ) He 1.9 dakiler 4 pistonlu olmayabilir ama 156 ile farklı diskler genede..

quote:

Sercy wrote:

quote:

Tolga wrote:

4 pistonu gösterirmisin tolgacım aslanlar gibi tek pistonda :) 98 model 156 larla aynı fren sistemi mekanizması.

Onur

otomatik 2.2 JTS de olucak anladıgım kadarıyla :) ama 1.9 larda olsa hantal kalır alfanın imajına ters:)

Sercan Keklik

3.2 ayrıı onu karstrma :) 1.9dan bahsediorz

tek piston babalar gbi :) kaliperler aynı

quote:

Tolga wrote:

Abi videodaki 3.2 159 taki fren sistemi 4 pistonlu D330 nasıl göstereyim : ) He 1.9 dakiler 4 pistonlu olmayabilir ama 156 ile farklı diskler genede..

quote:

Sercy wrote:

quote:

Tolga wrote:

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

anIL(34an623)

koç'un indirim uygulamaları gerçekten çok saçma ve mantıksız. eski alfa kullanıcılarına indirim yok; doktora, koç grubu çalışanına, thy çalışanına indirim var. nu be bu cep telefonu tarifesi mi?Register or Login" alt=""/> aferin böyle devam etsinler.

sıfır alfa almak zaten büyük bir macera. adamlar bir de zorluk çıkarıyorlar. sanki Hürriyet Pazarlama'dan araba alıyoruz Register or Login" alt=""/> Zeytinoğluya fazla münasebetim olamadı. sadece 6 ay. ama gördüğüm kadarıyla bu işi tofaş'tan çok daha iyi kıvırıyorlardı