Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

başıma gelen kucuk bır kaza

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yigit9562

gecen hafta ıstanbuldaydım kagıthanede amcamları zıyarete You are not allowed to view links. Register or Login aksam bıraz dolasayım die evden cıktım tabı ogunlerde kar fılan yagmamıstı daha neyse bıraz dolastım eve donuyorum tam eve 1km fılan kaldı karsıdan gelen cıvıcın sıkıstırmasıyla anı fren yapmak zorunda kaldım tam kurtardım geceyım derken kütt die bir ses arkadakı sahın yada dogandı tam bılmıyorum tampona bındırdı.dedım tampon gitti komple.hemen ındım You are not allowed to view links. Register or Login şok oldum tamponda hıcbıse yok sadece kucuk bı kac çizik bana carpan arabaya baktım tampon kırılmıs far kırılmıs.neyse doganın sahıbı hemen bana masrafları cıkardı yarı yarıya odememız gerektıgını soyledı ve 30 lıra vermem gerektıgını.tabı ben yanasmadım para ödeme konusuna kısa surelı bı tartısma oldu sonrasında polıs cagıralım dedım kım suclu kım haklı cıksın ortaya deyınce arkadas çark etti ve gerek olmadıgını soyledı.
sonrasında olay yerınden uzaklastım ve eve gıttım.şansım varmıs tampondaki kucuk bı kac cızıkle atlattım kazayı..

n/a

Ben o arkadaşa takip mesafesi kavramını "nazikçe" izah ederdim üsteleseydi..

Yeni düzenleme ile kazanın tarafları anlaştığı takdirde polis çağırıp rapor tutmaya gerek kalmıyor.Sigorta da kişilerin beyanını kabul ediyor..

Geçmiş olsun ...

Bence tutanak tutturup tampondaki çiziklerine işlem yaptırtsaydın daha güzel olurdu neyse geçmiş olsun ama araban yepyeni ona üzüldüm :)

desilvera

geçmiş olsun, benzer bir kazada benimde arka tampona çarpmışlardı dıştan baktığımda aynen sizin dediğiniz gibi ufak tefek çizilker görünüyordu bu yüzden önemsememiştim fakat birkaç gün sonra bagajı açtığımda şok oldum..

alfa146

geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

yigit9562

quote:

geçmiş olsun, benzer bir kazada benimde arka tampona çarpmışlardı dıştan baktığımda aynen sizin dediğiniz gibi ufak tefek çizilker görünüyordu bu yüzden önemsememiştim fakat birkaç gün sonra bagajı açtığımda şok oldum..

yok yok bagajda dahıl hıc problem yok dedıgım gıbı ufak tefek cızık var oda pastayla kapatılabılecek sekılde ve sadece tamponda..

ayrıca karsı tarafada polıs cagırdıgım takdırde ödetebılırdım o cızıklerın hesabını ama ufak bişe ıcın basım agrısın ıstemedım daha dogrusu ugrasmak ıstemedım..

takıp mesafesınıde guzellıkle anlattım ama anlamayınca polsı cagırıcam dedıgımde o zaman gayet guzel bi şekilde anladı ve polıs gelırse benı suclu cıkarır! die söylendı kendı kendıne sonrasında tıpıs tıpıs yola geldı tabi..

n/a

Geçmiş olsun,,

alfistihrn

Geçmiş olsun.

onr

Geçmiş olsun.
Bu yeni duzenlemeyi anlamadım. Geçen gün bir konusmada gecti artık trafik kazalarında polis cagırılmayacakmıs. Ee peki ozaman rapor nasıl tutulacak ki?

n/a

Geçmiş olsun..
İlk kaza anından sonra insana bişey yokmuş gibi gözükür sonradan incelendiğinde bu tip kazalarda tamponda şişme veya belli zayıf noktalarında çatlama veya kırılma olma ihtimali yüksektir.. Umarım öyle birşey yoktur ama etraflıca bi incelemekte fayda var..

alfa146

tamponlar genelde çift kattan oluşur, dışta olan kısım yumuşak ve darbelere karşı esnektir. içte olan malzeme ise daha serttir.
tomponun iç kısmını kontrol ettirmenizde fayda var diye düşünüyorum.

murat

Geçmiş olsun..Çarpan araba her zaman daha fazla zarar görür , ancak yine de Erhan 'ın dediği gibi iyi incelemek lazım hiç beklemediğiniz şeyler çıkabiliyor dikkatli bakınca.Adamın hem arkadan vurup hem para isteme cüretinde bulunması da enteresan bi vaziyet gerçekten.Çok sabırlıymışsınız Tebrik ederim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

geçmiş olsun..
yaa bide şahin sen suçlu olsan arabayı pert etsen tekrar toplasalar en fazla 1000lira fln tutuyor :D
adamların 0km bi farı 5 ytl.tamponları 40-50lira fln :) blki tampon daha bile ucuz olabilir :)

AlfistiKerem

Geçmiş olsun.Keşke polis çağırıp rapor tuttursaydınız.Allah'tan sizde birşey yok.Onun başına gelen size gelseydi baya bir masraf olurdu.

Fatih_AurA

Geçmiş olsun Şahin şoförleri parçaların ucuzluğunu bilerek fren mesafesini pek önemsemiyorlar.Hoş çarpan aracın fen mesafesi nedir bu tartışma konusu

n/a

Geçmiş olsun.....Şahin şöförlerini tanımak için taksicilere bakmanız yeterliii...Bundan bir 3 sene önce yine kar yağmıştı,dolayısı ile arabayı çıkartmamıştım...Her hangi ottan bir sebepten dolayı bizim taksici başka bir taksiciyi kovalamaya başladı...Abi napiorsun arkadaşa yetişmem gerekiyor dediğimde,adam dur abi seni ücretsiz götürücem şu öteki taksiye bi çarpmam gerekiyor dediğinde anladım ki far ve tampon fiyatları baya bi ucuz... Adam sonunda taksiciyi yakalayıp vurup geri döndü... :)

Salleen

geçmiş olsun...

yigit9562

gecmıs olsun dıleklerınız ıcın saolun arkdaslar..tamponu iice ınceledım çiziklerden baska bişe yok sanırım sadece cızıklerle atlatmamın bi sebebide tam sahın vurmadan once ayagımı frenden cekıp gaza basmıstım yol acıldı dewam edim gıbısınden o sırada şahın çarptı  ve tamponun esneklıgınden dolayı  çarpma kuvvetıyle bıraz daha ıleri gittim.tam tersi bı durum olsaydı frene basıyo olsaydım sanırım tamponu orda elımıze alırdık..

tughan

Çok geçmiş olsun... Bizede ramazan bayramında arkadan bi murat 124 dibimizde gitmekten gömmüştü..Çizik vs. hiçbirşey olmamıştı, adamın tampon güüm kırılmıştı, göçmüştü falan...Ama böyle durumlarda çarpılan değil çarpan daha çok hasar görür diye biliyorum ben...
Tuğhan.
156 Selespeed

yigit9562

evet tughan bey dedıgınız gıbı carpan daha cok hasar alıyor uygulamalı olarak gördük:)

tughan

Ayh tughan bey deyince garibime gitti, abicim tughan diyebilirsin bana ben daha 17 yaşındayım...
Tuğhan.
156 Selespeed

n/a

geç oldu galiba ama geçmiş olsun.

yigit9562

tesekkur ederım...