Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Marşa basarken gelen ses...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Selamlar arkadaşlar..

Bir sorum olacak, nedenini bilmiyorum belki siz bir cevap verebilirsiniz...

Özellikle son günlerde geceleri 1 - 2, gündüzleri de 3 - 5 derece seviyelerinde seyreden hava sıcaklığı (soğukluğu ) nedeniyle olduğunu düşündüğüm, (motor soğukken karşılaştım hep ve pek tabii arabam hep dışarıda açık alanda park ediliyor olduğundan araba da baya bir soğukken),

kontağı çevirip motoru çalıştırdığım anda böyle bir "fııızztt bızztt" türünden sesler duyuyorum. Dikkat ettim, motor sıcakken veya tam soğumamışken, veya araba güneş alan bi yerdeyse (araba soğuk değilse), öyle bir ses çıkmıyor... Bir kaç gün üstüste çıkarmamışsam arabayı ve hava da soğuksa, duyuyorum o sesi..

Daha önceleri olmuyordu (yazın vs.) şu son 1-2 haftadır, kar yağışından sonra özellikle, havalar iyice soğudu; böyle bir ses hasıl oldu sevgili alfistiler..

Nedir bu problem?

Arabam garanti kapsamında olduğu için böyle şeylerde zırt pırt servise götürüyorum hiç üşenmeden de, bu aralar işim çok yoğun, haftaiçi fırsat bulamıyorum..

Şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için..

Edited by - AU on 14/01/2008  00:55:09
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

n/a

Marş motorunuz arızalı..

onr

Alper aynı sorunu ben de yaşamıştım.
Problem marş dişlisinde.
Araç garantideyse, ücretsiz değişir.
Motor soğukken olur, ısınınca sorun olmaz.
Daha da açıklayıcı olması açısından,
çıkan parça şu olacak:

Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>

alfa146

onur beyin tespiti doğru, bence üşenmeden bir an önce yaptırmalısınız. yoksa yolda kalabilirsiniz.
aksi gibi bizim arabalarıda vurdurmak hiç hayra alamet değil çünkü beyni bozabiliyor.

t_e_m

benzer problem bende de var, servisin bana söylediği marş motorumun tozlanmış olduğu..
sadece ses çıkarır problem olmaz dediler ben de umursamadım.

onr

Bir süre problem yaşamazsınız doğru. İlerisini bilemeyiz.
Ama sorunsuzunda böyle bir ses çıkmıyorsa ben rahat edemezdim ve değiştirirdim.
Ve öyle de yaptım.

n/a

soğuk havalarda genellikle olan bir arıza marş dinamosundan gelir sanırım.

ATA

Eğer sorun marş dişlisi ise, garantiden yanlızca marş dişlisi değişir, marş motoru tamamen değişmez.

Zaten bahsettiğiniz üzere büyük ihtimalle marş motorunuz değil, marş dişliniz bozuk.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Calibra

Öncelikle cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...

Benim de sinirimi bozan bir sorun zaten, en kısa zamanda Zincirlikuyu yolları yani :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

AlfistiKerem

Marş dişlisinden kaynaklanıyor %80-90 ihtimalle.Mutlaka yaptırın,yoksa yolda daha büyük sorunlar açabilir.İhmale gelmez.

ermansavut

Ayni problem bende de var.. Daha buyuk problem acabilir derken ne olabilir ki? Benim aklima gelen en fazla mars basamayiz ?
34 AE 4277
2001 156 selespeed

GONENC

Ayne öyle, marş dişlileri sıyırmış durumda uzun süre kullanılırsa marş kaçırmaya başlar ve marş basmaz. Sadece dişliler değiştirilip de kurtarabilirsin ama kaçırma boyutuna gelenleri genelde komple değiştiriyorlar. Bir an önce önlemini al bence..

AlfistiKerem

quote:

Ayni problem bende de var.. Daha buyuk problem acabilir derken ne olabilir ki? Benim aklima gelen en fazla mars basamayiz ?

Cebine daha büyük masraf olur onun için söledim.

ermansavut

quote:

quote:

Cebine daha büyük masraf olur onun için söledim.

Anladim, tesekkur ederim..
34 AE 4277
2001 156 selespeed