Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nasıl sabrettim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bence de cok normal.

Benzer agirliktaki E39 5.20i'nin tuketimi de cok farkli degil. Ha sadece su sorulabilir. Neden agirlik 3.20i ile degil de 5.20i ile benzer diye elestirebiliriz. Ama o agirligin o gucle o benzini o trafikte tuketmesi cok anormal bir durum degil.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Kullanım tarzı, yakıt tüketimini belirleyen en önemli faktörlerden biri malumunuz. Siz kendi sürüşünüze göre yorumluyorsunuz ama aynı marka model aracı kullanan iki ayrı sürücünün yakıt ortalamalarında bile bazen 1,5-2 litre oynayabiliyor. Burada da benzer şeyler olabilir. Açıkçası bana da çok anormal gelmiyor bu tüketimler.

geg8183

Sanırım açıklamam biraz eksik olduğu için  kafalarda soru işareti yarattı.Kastettiğim şey tam olarak şuydu:Cumartesi ve pazar günleri trafiğin yoğun oluğu yer ve saatlerde gezmenin faturası 15lt.Tabi bunun içinde benim zaman zaman sinirlenip ilk boşlukta gaza yüklenmem de söz sahibi.Kaldı ki araç 1,5 ton üzerinde 2 kişiyle 165o kg.160 beygiri ancak yüksek devirlerde üretebilen motor için bence ağırlık fazla.Öbür yandan 6 bin devirlerde vites geçirmenin tadı başka hiçbir yerde yok.Anlayacağınız kullanım hatası da mevcut.Son nokta ise bence kış şartları.159 un klima ve fan sistemi 156 lara gore oldukca gelişmiş.Çok güçlü bu sistem kış aylarında saatlerce aracınız çalışmasa da ilk 5 dak içince devreye girip anında ideal sicaklığı yakalıyor=çok yakıt harcıyor..

n/a

15 lt, ekonomik kullanan bir 1.6 sürücüsüne göre anormal olabilir ama yoğun trafikte seyreden ve gaza basmayı seven bir 159 sürücüsü için bence de uçuk sayılmaz. Bir de motorun daha 5bin km'de olduğunu ve taşıdığı ağırlığı düşünürsek...

Ama şu var ki, Erhan bir noktada haklı, 156 1.6 da, 2.0 da 159'dan daha ekonomik araçlar. Selespeed ile karma trafikte 9-9.5 litrelere düşebiliyordum. 159'un müsrifliği ağırlığından kaynaklanıyor maalesef...

n/a

Ah şu ağırlık meselesi anlamıyorumki.Belkide hafifletseler Alfa ruhumu kalmayacak gibi.gözlerimi çekikleşecek diye acaba

geg8183

Aslında meselenin çıkış noktası dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmak zorunda kalan bizlerde.Yurt dışında insanların böyle ince hesapları olduğunu sanmıyorum.Amerika da dizel binek aracı yokken ve insanlar benzini ekmek alır gibi kolaylıkla alırken bizdeki durum ne yazık ki oldukca farklı.3200 v6 bir Alfa Türkiyede çok büyük bir külfet.Halbuki bence gerçek Alfa keyfi orada saklı...

benimde aracım 1135 kg we 1.4 ts motor war üzerinde fazla yakmasının bi nedenide agırlıgın motor üzerinde fazla olması 10.5 11 falan yakıyor 100 km de

Bu sırada özbekistan haberlerini belki izlemişsinizdir insanın agzının suyu akıyor 50 lt benzin için 1.15 ytl ödüyormuşsun benim depom 1 ytl ye doluyor yani orda

geg8183

quote:

Bu sırada özbekistan haberlerini belki izlemişsinizdir insanın agzının suyu akıyor 50 lt benzin için 1.15 ytl ödüyormuşsun benim depom 1 ytl ye doluyor yani orda

Valla acaba Alfisti Turkey olarak bir kuyu mu açsak napsak bilmiyorum ki:)

AlfistiKerem

Şu benzinin litresi 1-1.5 ytl falan olacak.O zaman inmemki arabanın üstünden
O günleri bir görebilsek.Şöle benzinin kimsenin cebini zorlamadığı günleri görsek.

n/a

Bu gidişle "Cuore Sprotivo" yerinde "Addome* Sportivo" olucak slogan.. Ama haklarını yemeyelim 50kg hafifleticeklermiş 159'u.. Ben kassam veririm zaten 5-10 kilo :) Ne diyelim Allah selamet versin Alfa Romeo'ya..

*italyanca göbek olduğunu sandığım kelime

n/a

Bir 147 parası daha harcansa, yaklaşık 200 kg hafifler 159 aslında Erhan ;)

n/a

quote:

Bu gidişle "Cuore Sprotivo" yerinde "Addome* Sportivo" olucak slogan.. Ama haklarını yemeyelim 50kg hafifleticeklermiş 159'u.. Ben kassam veririm zaten 5-10 kilo :) Ne diyelim Allah selamet versin Alfa Romeo'ya..

ahahha erhan süper espri.... :)Ama gerçektende günümüzde ,diğer markalara baktığımızda ,adamlar aracın toplam ağırlığındaki hafifliğini geçip ,dünyanın en hafif v6  - v8 motorlarını üretiyorlar..

n/a

quote:

Muhah, Erhan güzel yakalamışsın!

"Bira göbeği"ne grasso diyor italyanlar, "Grasso Sportivo" daha güzel olur be.. "Sporcu yürek" - "Sporcu Göbek"

Burak

quote:

Geçen oto yıkamacıda biri geldi yanıma abi bu TI'lar 2.0 150 hp di mi? dedi ya..
Onun bir paket olduğunu motorla ilgisi olmadığını söylediğimde şaşırdı epey.

valla eskiden bende boyle sohbet olsun diye soru soran tiplere açıklıyordun herşeyi özellikle oto sanayide çok oluyo böyleleri ama artık sallıyorum kaç beygir bu dediklerinde 265 diyorum mesela
1997 Gtv V6 TB

master

Sanayi muhabbeti super :)

Bana da 100'e kac saniyede cikiyo diye sormuslardi, soyleyince de, e bi tane Saxo var draglara katilan modifiyeli, o gecer bunu demisti adam. Ne guzel aferim diyip ciktim ordan :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Tüh, benimkini bir şeye benzetemiyorlar

///////////////

n/a

Serkan, 145i de bişeye benzetemeyenler varsa, bişey diyemiyorum artık...

AlfistiKerem

145 i birşeye benzetemiyorlarsa akıllarından zorları var demek...Başka birşey denmez