Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'um çift egsozuna kavuştu!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geg8183

Uzun uğraşlar sonucu nihayet aracım 2.egsoz çıkışına kavuştu.Sağolsun Recep abim(xenada) işin başından sonuna kadar bana yardımcı oldu.Sadece bir telefon konuşmasına istinaden bana böylesine ilgi gösterdiği için kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum.

Cuma günü 11 e doğru Recep abiyle beylikdüzünde buluşup Atatürk Oto Sanayiine doğru yol almaya başladık.Alttaki resimde Recep abiyi güzeller güzeli 156sıyla önümde ilerlerken görüyorsunuz.Daha doğrusu beni ona sürekli yetişme çabası içindeyken görüyorsunuz:)

Register or Login" border=0>

Recep abim sayesinde en uygun yeri bulduktan sonra 159 uma son bir bakış atarak kendisini estetik operasyon için teslim ettim.İşte ameliyat öncesi bana son bakışı:)

Bekleme süresi 2 saat olarak öngörülmüştü.Ancak gene bir sanayi klasiği gerçekleşti ve 2 saat 5 saate dönüştü.Bu arada Recep abi her fısatta gittikçe sıkılan kızıyla mücadele etmek zorunda kaldı.Velet de bayağı bir yaramaz sormayın gitsin:)

Veeee.Nihayet mutlu son.Susturucu değiştirildi ancak ses de özellikle değişikliğe gidilmedi sadece yükses seslerde tatlı bir hırıltı oluştu.Uçlar super sprint modeli.Değerli fikirlerinizi bekliyorum...

Bi de resimde kaportadaki yansımadan gözükmesem daha iyi olcakmış ama..:)

n/a

Güzel olmuş güle güle kullanın da sistem nasıl oldu biraz detaylı anlatırsanız iyi olur, iki çıkış da çalışıyor herhalde? nasıl bir fiyata mal oldu?

Bir dahaki uygulamanız aracın arkasındaki krom "159", "1.9" ve "JTS" yazılarını çıkarmak olsun bence, öyle çok daha şık olur diye düşünüyorum..

geg8183

quote:

Güzel olmuş güle güle kullanın da sistem nasıl oldu biraz detaylı anlatırsanız iyi olur, iki çıkış da çalışıyor herhalde? nasıl bir fiyata mal oldu?

Bir dahaki uygulamanız aracın arkasındaki krom "159", "1.9" ve "JTS" yazılarını çıkarmak olsun bence, öyle çok daha şık olur diye düşünüyorum..

Haklısın Erhancım.Evet ikiside çalışıyor.Ortaya tek bir susturucu takıldı ilave borularla her ikisi de beslenmiş oldu.Performans sistemi lakin seste yüksek devirlerdeki tatlı hırıltı hariç değişiklik yok.600 ytl civari bi masrafı oldu helalı hoş olsun:)

Yalın

Güle güle kullan gökhan abim ,

Bu resimdekiler gibi bir şeyi şahsen tercih ederdim , daha çok yakışıyor ve daha uyumlu sanki .

Yanlış anlaşılma olmasın senin ki de güzel ama sanki bu daha uyumlu gibi . Ayrıca aracının son bakış fotoğrafı çok güzel :))) Kazasız belasız iyi sürüşler abim.

( gerçi abim beni yanlış anlamaz )

Edited by - Yalın on 28/01/2008  14:36:17

babi

Gökhan bey güzel olmuş güle güle kullanın.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

ycecen

Ya bence güzel olmamış.. Sade bir elips formu yeterli olurdu çok da şık dururdu diye düşünüyorum. Tabi bu benim görüşüm. Zevkler ve renkler

Cem

Hayırlı olsun,gerçi siz beğendikten sonra bize laf söylemek düşmez ama ben oval çift çıkış taraftarıyım. Her halükarda siz beğendiyseniz gerisi boş,iyi günlerde kullanın.

ATA

Tam italyan tarzı olmuş, ben çok beğendim açıkçası... Her 159 ayapılanın aksine farklı bir çalışma, seside merak ettim doğrusu.
Güle güle kullanın.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

onr

Hayırlısı olsun farklı ve güzel bir iş olmuş.
Ben de oval çıkışları daha çok beğeniyorum ama tabi zevkler kişiden kişiye değişir.
Allah nazardan saklasın bu da şık duruyor.

nagash

Güzel güzel..Harbi güzel olmuş..Yakışmış..Sesinide yakında duyarız..

burcintun

Güle güle kullanın benim çok hoşuma gitti. Kazasız belasız. Sesi de merak ediyorum doğrusu.

n/a

gerçekten çok çok güzel olmuş güle güle kullanın fakat şahsen fiyat çok fazla yüksek gibi geldi bana..

t_e_m

orijinalindeki gibi tekli oval tarzı ben daha çok yakıştırıyorum ancak herkesin zevki ayrı tabi.
güle güle kullanın.

Sercan Keklik

hayırlı olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Kötü durmamakla beraber Novitec örneğindeki oval çift çıkışın daha şık göründüğünü düşünüyorum..Zevk  olayı tabii ki, sizin içinize sinen neyse en iyisi odur..

n/a

Hayırlı olsun..
değişik olmuş ama kötü değil kesinlikle..
iyi günlerde kullanın..

Erhan a katılmakla beraber 159 yazısı kalsın derim gerisini çıkartın ama :)

n/a

Önce Gökhanın şahsıma nazikane iltifatlarından dolayı teşekkür ederim.Gökhan pırıl pırıl ,beyfendi,yakıışıklı genç bir kardeşimiz..159 un orjinal susturucusu sökülüp yerine alman malı real susturucu kazanı konularak simetrik bir biçimde ikiye ayrıldı.Son uçlar için 3-5 alyernatifimiz vardı ,,tekli olanda boşluk kalıyordu çiftli başka bir model vardı oda büyük geliyodu..Bu modelde dikkat ederseniz tek çıkış ama ikli gibi değişik yeni bir süpersprınt tasarımı ve kesinlikle kaliteli bir paslanmazdan yapılmış..Araç tamponunda neredeyse hiç ameliyat olmadan ufak bir lokal anesteziyla :))) itinalı bir şekilde uygulandı.Ustalarda bir hayli özenli çalıştılar.Çıkan sesin çok tatlı bir nüansı var yani gayet kibarca bir homurtu ne diyeyim bir porche den çıkan ses gibi adeta.Tekrar hayırlı olsun Gökhan  

onr

Recep Abi yanlış anlaşılmasın Porsche'ye bayılırım, eleştirmiyorum ama bence Alfa'nın sesi Porsche'ye benzememeli.
Porsche'nin sesi Porsche sesidir.
Alfa sesi de alfa sesidir kanımca.

n/a

quote:

Recep Abi yanlış anlaşılmasın Porsche'ye bayılırım, eleştirmiyorum ama bence Alfa'nın sesi Porsche'ye benzememeli.
Porsche'nin sesi Porsche sesidir.
Alfa sesi de alfa sesidir kanımca.

ben sadece nuans olarak benzetme yaptım yani abartılı değil..amarikanlarda horultu ferrarilerde f-1 tarzı tiz bir ses vardır kendilerine has ama dediğim porche deki özellikle chenne lerdi bir tarzı kastettim..tabiki sesler  aynı olamaz..rahmetli tenor pavorottinin ayrı jose cararasın ayrı sesleri vardır

geg8183

Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim dostlarım.Ben bu egsozu arabanın o italyan tasarımınla bana göre bire bir örtüştüğü,modifiye izlenimi yaratmadığı için seçtim.Recep abim de sağolsun her noktada fikirleriyle bana ışık tuttu.Elbette bu işler zevk meselesi,zaten öyle olmasa hepimizin arabaları birbirinin kopyası olurdu:)

İşin benim açımdan en önemli noktası hissedilir bir performans artışı olması.Arabada özellikle alt devirlerde bir rahatlama,seri bir sürüş peydah oldu.Sürüş zevkine yaptığı katkı inanılmaz.

AlfistiKerem

Güle güle kullan kardeşim.159 yakışmaz mı ya.Herşey yakışır ona ya.Hayırlı olsun tekrardan.

n/a

Tabiki 3-5 bin usa dolara isteyene bu çeşit bir sistem tavsiye edilir ama değmez sanırım

n/a

Bence fena değil görünüşleri çıkışların.

Tabii 1 de yakından görmek gerek, böyle 1 operasyon çok ince işçilik gerektirir, ama oldukça düzgün yapılmışa da benziyor resimlerden.

n/a

quote:

Bence fena değil görünüşleri çıkışların.

Tabii 1 de yakından görmek gerek, böyle 1 operasyon çok ince işçilik gerektirir, ama oldukça düzgün yapılmışa da benziyor resimlerden.

Aras bey gerçekten çok uğraştılar,oynama sallanma falan yok.Bana göre en güzel tarafı çıkışların uzun olmaması adeta orjinal gibi durmaları.

geg8183

5 saate varan titiz bir işçilik söz konusu.Resimlerden biraz daha farklı çıplak gözle.Çok daha şık gözüküyor