Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fotoğrafçılık - Objektiflerimizden Farklı Fotoğraflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem

Pen çok yakın zaman önce Pentax K100 D aldım,daha önceden Analog SLR kullanmıştım ama manuel ayarları olmayan bi model olduğu için SLR denmez ona sanırım. İlk DSLR cihazım bu ve kullanımında zorluk çekmiyorum fazla. Bu markanın K10 D modeli ise,biraz daha profesyoneldir ve ayarlarıyla olsun,kullanımıyla olsun amatörlerin zorlandığını duydum.
BEnce Pentax'ın aynı fiyat aralığındaki rakiplerinden üstünlüğü : Shake Reduction  özelliği,daha önce üretilen tüm Pentax lensleri kullanabilme imkanı (75-210 kullanılmış lensini 50 YTL'na bulabiliyorsunuz o kadar söyleyeyim).
Dediğim gibi ara sıra keyfi resim çekerim diyorsanız PEntax K100D (Hatta yeni çıkan K100D super biraz daha gelişmiş model),ama ben bu işi çok ilerleteceğim diyorsanız K10 D alınabilir makinalar. K10D adından da anlaşılacağı gibi 10 MP sensöre sahip,K100 D den farkı sensörü,dahili toz temizleme sistemi,batery grip takılabilmesi,suya toza dayanıklı gövde,ve karmaşık kullanım. Daha detay bilgi isterseniz ben  çok araştırma yaptım,yardımcı olmak isterim.

n/a

quote:

Register or Login" border=0>

Çok iyi ya : ))))

n/a

quote:

son birkaç yıldır Kodak DX6490 kullanıyorum.. gün ışığında iyi iş çıkartıyor ancak loş ışıkta veya karanlıkta eziyet..  

ufaktan değiştirme ve DSLR'e terfi niyetinde olduğumdan kendimce araştırmalar yapıyorum forumlardan vs... daha önceden hiç slr tecrübem yok, öğrenme aşamasıyla başlayacağım.. ve çoğunlukla gece fotoğrafları, gölgeli loş ışıklı veya ters ışıklı fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorum..  

ayırabileceğim bütçe çerçevesinde, kafamda oluşan tercih Nikon D80 yönünde ancak bugün Pentax K10D kafamı kurcalamaya başladı, oldukça olumlu eleştiriler var.. bu iki makina hakkında bilgisi tecrübesi olanlar fikirlerini söyleyebilir mi?

Abi Fujifilm hariç DSLR aldığın zaman "nerden gittim aldım bunu" diye düşünmezsin. Ben Nikon D80 tercih ettim. Benim Pederde Nikon D200 kullanıyor. Olağanüstü derecede memnunuz iki makineden de.. Eğer gece çekimlerinde flaş veya tripod kullanmicam dersen Canon'u da tercih edebilirsin. Yüksek ISO seviyelerinde Canon makinelerin Noise oranı  Nikon'dan daha başarılı. Ancak Canon'un Nikon D80'e rakip modeli yok. Canon Eos 400d, D80'nin rakibi değil, zaten iki makineyi şöyle elinize alıp baktığınızda bile fark anlaşılıyor.. Onun dışında Canon ve Nikon TR'de en çok objektif ve aksesuar bulabileceğiniz markalar.. Nikon'un onjektif ve aksesuarları Canon'a oranla biraz daha uygun..

Canon mu yoksa nikon mu? diye sorarsanız, printer alacak olsam canon alırım, ama fotoğraf makinesi alacaksam nikon alırım şahsen. Ama şaka bir yana iki marka da kaliteli cihazlar üretiyor, hangisinin hangi modeli size hitap ediyorsa onu tercih edin..

master

Benim abim Canon EOS Digital Rebel XT almisti uzun sure once, arkadasima da bu aralar Rebel XTi aldik, ikisini de bolca kullandim ben. Bence fiyat/performans orani cok basarili makineler. Guzel lensler takinca orta merakliliktaki bir insani cok tatmin edecek ozelliklere sahipler.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

değerli fikirleriniz için teşekürler..

D200 harika bir makina ancak biraz beni aşıyor iktisadi manada.. canon'u eledim çünkü birçok değerlendirmede yüksek iso performansı dışında geride kalıyor ve yakışıklı olmasına rağmen biraz da oyuncak gibi görünüyor diğerleri yanında, ayrıca nikon'un renkleri çok daha canlı ve keskin. D80'i elime aldım kurcaladım ve çok beyendim, beni fazlasıyla memnun edecektir uzunca bir süre ancak şu Pentax K10D'nin özellikleri ve yorumlar kafamı kurcalıyor, bir de 1975'den beri üretilmiş tüm pentax lenslerle uyumlu olması avantajmış gibi görünüyor.  Yarın gidip ikisini yanyana koyup incelicem ve hangisi sıcak gelirse onu tercih edicem sanırım. Mantığım pentax'a kayıyor ve sırf markasından dolayı Nikon'un cazibesine kapılmaktan da korkmuyor değilim..

sonuçta hiçbiri için "nerden gittim aldım bunu" diye düşündürmüyorlarsa aralarında çok da büyük farklar yok demektir, bu durumda içimize en çok sineni seçicez demektir.  öööff, sevmiyorum böyle kararları :)

n/a

Abi Nikon D80'le çekilmiş fotoğraflar için bu başlıkta benim 19. sayfadan itibaren yüklemiş olduğum fotoğraflara bakabilirsin..
Objektif olarak da 18-200mm VR kullanıyorum..

n/a

Fotoğrafçılığın biraz tekniğini öğrenmek isterim gerçekten..çok nefis bir uğraş.profesyonel ler özellikle reklem dünyasında neler yapıyolar

n/a

Bursa - Gölyazı

n/a

muhteşem kareler yakalamışsınız hocam, ne zaman bursadaydınız? yoksa bugun bursa-izmir yolunda rastlaştığım 35 plaka füme 156 sizin aracınız mıydı?

n/a

Fotoğrafların Devamı: You are not allowed to view links. Register or Login

Yok bir hafta önce izmir dönüşü bursadaydım 35 plaka şampanya rengi olanla :), füme rengi olan 34 plaka benim.. :)

Fotoğrafa meraklı olan ve yolu oralardan geçen mutlaka gölyazıya bir uğrasın derim..

Edited by - shame on 23/12/2007  20:29:30

n/a

bugün görükle rampasından izmir istikametine doğru giderken bir anda önümde bir 156, arkamda bir 156, ortada ben 156 oluverdi de keyiften dört köşe oldum yolda, biri 35 plakaydı da, acaba dedim... :)  dikkat eden olmuş mudur acaba arka arkaya 3 adet 156'ya..

bu arada aklınızda bulunsun; gölyazı'dan hasanağa sanayi'ye doğru giden yolda İsmail Alsat diye bir yer var; köfte, şiş, sucuk, külbastı, pirzola vs. tüm et mangal çeşitlerini muhteşem lezzet ve çok cüzi fiyatlara yiyebilirsiniz, bir de süt helvası enfestir.. şirkette öğle yemeği sarmadı mı doğru orda alırız biz soluğu.. :)

Cem

İlk ay fotoğrafı denemem,soğuktan dolayı çok uğraşamadım ama yakın zamanda daha net halini yakalayacağım inşallah=)Register or Login" border=0>

n/a

İstanbul Arkeoloji Müzesi
Tarihe ve Müzelere ilgi duyupda gitmemiş olanlara mutlaka tavsiye ederim, dünya üzerindeki en önemli müzelerden biri bence.. Ben fotoğraf çekmekten doğru düzgün gezemedim, bir daha da gezmeye gidicem işallah :)

Bu da o civarlarda bulduğum bir kedicik :)

n/a

Ortaköy

n/a

Bu da o civarlarda bulduğum bir kedicik :)

o da  bi eser sanki

Sercan Keklik

17-55 + B&W Polar Filter + Psde Sadece Saturation verildi %9
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Helal Sercy :)
Cars çizgifilmindeki kırmızı arabaya benzemiş :)

Sercan Keklik

onu bunu bilmiyorumda :) mx5 le gezmek acayip bi potansiyel saglıyor erhan :) aklımda kaldı araba wallahi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

kotchero

he he sercy zevkli arabadır valla, birde hala trakya bölgesindeysen çok uğraşmana gerek kalmaz potansiyeller yanı başında bitiverir hemencecik.

n/a

Geçen evde canım sıkıldı fuarın da hemen yanında oturduğumuzdan bari bir hayvanat bahçesine gideyim bir iki fotoğraf çekiyim dedim.. En son gittiğimde 8 yaşımdaydım sanırım baktım o günden bu yana bir değişiklik yok.. Sadece Camlı bölümlerin camları daha pisti o da heralde bi 20-25 yıldır silinmemesinden kaynaklanıyordu..

Hayvanların hali ise içler acısıydı, çok acıdım.. Bu ülkede hiç hayvansever yok mudur, bir geliştirme projesi yapan, bir hayır derneği kuran yok mudur hayret ediyorum..

Kafes içindeki hayvanları çekmek bir hayli zor oldu ama bir kaç kare yakalayabildim..

n/a

Birkaç Fuar Fotoğrafı

Cem

ÖZellikle maymuna bayıldım Erhan=) Ellerine sağlık.

n/a

Ooo çok güzel Erhan, fille kedi çok iyiymş ..

Sen bi gel İstanbul'a da bi göruşelim seninle

AlfistiKerem

Hayvanların neşesi yok.Orada iken gerçekten öyle oluyorlar.Darıca kuş cennetinde de öyle.Gittiğim zaman üzülmüştüm baya.Çok mutsuzlar.

Resimler çok iyi Erhan.Kediye bayıldım açıkçası.Ama benimkinden güzel olamaz.

n/a