Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156'da su alma problemi.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Hazırlayan : Tolga

SU SIZINTISI

Maalesef bazı Alfa 156 sahiplerinin arabalarında su sızıntısı sorunu var.Eğer yağmurlu bir günde böyle bir tecrübe yaşadınız ve  iç döşemeleriniz ıslandıysa;bu yazıyı okumaya devam edin..Ve sakın böyle bir sorun benim başıma gelmedi  demeyin. Çünkü döşemelerin alt tarafı su geçirmez, alt kısma bakmadan bu sorunu göremezsiniz!

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Suyun arabaya girebileceği bir diğer kısım ise; arka kapıların üst kısmı arabanın tavanıdır.

Register or Login" border=0>
Arabanın Tavanı ve kapı arasındaki metalde su sızıntısına sebep olduğu bilinen bir boşluk var.

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER:

Suyun şekilde gösterilen yerlerden girdiği  tespit edilmiştir. ( arabanın her iki tarafı için )

Register or Login" border=0>

a) Arabanın alt kısmından gelen su , ön koltukların altından  sağ ve sol oluklardan ; kaporta yalıtımı yapılırken gözden kaçan kısımlardan içeri girer. Buradan da taban boyunca her iki tarafa yayılır.

Dış kısımdan yalıtım yapın.

b) Gözden kaçmış kaporta yalıtımı ve çamurluğun dış kısmındaki metal tapanın yetersiz yalıtımı iç panele kapıların altından su ve çamur girmesine  sebep olabilir, sonuçta panel su ile dolar ve su arabanın içine girebilir.

Dış kısımdan yalıtım yapın.

c) Bir yırtık yada kriko( veya kaldıraç )  kaldırma noktasındaki  yetersiz bir kaynak  panele ve oradan da arabanın içine su girmesine neden olabilir.

d) Arabanın ön camından yetersiz yalıtım sebebiyle su girebilir.

e) Klima drenajından yoğuşmuş su:
-Doğru yerleşmemiş  drenaj sebebiyle su zemine akar.
-Drenajın You are not allowed to view links. Register or Login klima yuvasına dolar ve sonuç olarak zemine akar.
-Yanlış birim yerleşimi

Bunu test etmek gayet basit: Motoru klima açık şekilde 20 dakika kadar çalıştırın. Süre sonunda  , arabanın altında ıslak herhangi bir nokta yoksa, suyun nerede olduğunu tahmin edersiniz artık..

Bir defasında , tüm üniteyi çevreleyen plastik yuvada bazı hatalar görmüştüm. Ünitenin alt kısmında iki bölme bulunuyor: bunlardan biri ,yoğuşmuş suyun toplanması  ve suyun drenaja akması için yapılmış. Diğeri ise sürekli kuru olmalı. Eğer yoğuşmuş su  ?kuru? bölmeye girerse, eninde sonunda taşacak ve kabine akacaktır.

Bu iki bölme arasında, suyun hiçbir zaman kuru tarafa geçmemesi için  delikler açmak , en iyi çözüm olarak gözüküyor.  Plastik aksama zarar vermemek için yuvanın iç kısmının köşelerine silikonla yalıtım yapılmalıdır.

Dışarıda  test ve tamir için ünitenin sökülmesi  , bütün gösterge panelinin sökülmesini gerektirir ki bu işlem 3 saatinizi alır . Monte etmek için de aynı süreye ihtiyacınız olacaktır.

Tim Devloo şöyle yazmış:

Benim durumumda, problem motor kısmındaydı, yoğuşmuş suyun aktığı drenaj ,aşağı doğru olan bir lastik boru sebebiyle kapanmıştı.  Bu sorun  ,  Fiat grup?un tüm bayilerine dağıttığı ,98
servis haberlerinde bahsedilmişti. Buna göre , ince bir boru alın , küçük bir kesik atın ve bunu yoğuşma borusunun üstüne olabildiğince uzak şekilde yerleştirin. Sadece 1 cm kadar uzağa yerleştirebiliyorsunuz ve bunu oraya koymanızdan başka bir etkisi olmuyor!!

Sonuç olarak , ben sadece keskin bir bıçakla , delik lastik yüzünden baskılanmasın diye , bir kesik attım .Bu , servisin bahsettiği çözüm değildi..

f) Kapının iç kısmında, kapıya yapıştırılmış , koruyucu bir tabaka vardır. Bu tabaka iyice yapıştırılmamış olabilir. Su pencere camından aşağı akar  ve kapıya damlar . Kapıdaki koruyucu tabaka , suyu  kapının altındaki drenaj deliklerine yönlendirir. Bu durumda, su iç paneldeki koruyucu tabakanın boşluklarından akmış , lastik kapı yalıtımının altına, oradan basamak tabakasının altına damlamış ve en sonunda halının altına dolmuş olabilir.