Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Geç çalışma sorunu 156 SS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım, 2000 Model 156 SS sahibi oldum :) Ankaradayım...

Bazı sorularım var, arabam, sıcak veya soğuk motor fark etmeksizin bazen marşa çok uzun süre basılı tuttuğumda çalışıyor, bazen ilk saniyede hemen çalışıyor... Ne zaman bunu yapacağı belli olmuyor... Aracımdaki katalitiğin tıkalı olduğunu biliyorum, zırıltı bile yapıyor hatta... Bu geç çalışması için etken değildir sanırım...

İlk aklıma gelen ise BUJI'ler... BUJI'lerden olup olmadığını anlayabilir miyiz? Teşekkürler...

ycecen

Vitesi takılı bırakıp kapatırsan çalışması geç olur.. Boşta kapatıp çalıştırırsan hemen çalışır.. Neden bu kadar basit bence

n/a

Güzel fikir, denememiştim, henüz yeni selespeed'ciyim bakalım... Gerçi çalıştırmadan önce kendim hep boşa alıyorum ama bir de kapatmadan önce boşa alarak deneyeyim... Teşekkürler..

admin

Yalnız boşa alma olayına dikkat et. Rampalarda tek sistem el freni kalıyor, bir boşalırsa oda eyvah eyvah yani.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

Dikkat konusunu merak etmeyin yokuşta hep viteste bırakıyorum...

Ancak benim sorunum halen devam ediyor, son bir kaç kez N'de bıraktım ama yine de bazen hemen çalıştı bazen geç... Acaba yokuş aşağı veya yukarı olması fark eder mi ki... Bi de son gözlemlerimde sanki motorun biraz sıcak olması durumunda daha zor çalışması...

Cem

Aracın performansından memnunsanız bujilerden olduğunu sanmıyorum. Servise uğrayıp arıza kodu aldırmanızda fayda var ama ben RPM sensöründen şüpheleniyorum. Bir süre sonra motor sıcakken çalışmayı reddedip 2-3 saat soğuduktan sonra çalışırsa bilinki RPM sensörü arızalıdır.

GONENC

Hayırlı olsun arabanız, gülel güle kullanın...
- Öncelikle kontağı açtıktan sonra robotun hazırlık süresi bitene kadar bekliyor musunuz?
- Ayrıca soğuk havalarda (3 derece ve altı) robot, normal hazırlık süresine ilave olarak hem sürücüyü uyarma hemde hazırlığı tamamlama amaçlı yaklaşık 3 sn. daha uzun hazırlanır ve bu 3 sn.lik sürede robot lambası yanar söner devamlı. Tamamen söndükten sonra bastığınızda çalışması gerekir...
- Araç ilk çalışma anında robot olarak hazırlığını ve kontrolünü yapıp çalıştıktan sonra biyere gidip park edip kısa süren bir işinizi halledip geldikten sonra hiç beklemeyip direk olarak bastığınızda çalışır, kontrole gerek duymaz..
Bu sorununuz muhtemelen sabah ilk marşa basma esnasında yaşanıyordur.. Aslında sorun olmadığını ilk iki maddeyi test ettiğinizde anlıcaksınız...
(umarım )

n/a

- Sabahları motor buz gibiyken, harika çalışıyor, ama bir yerlere gittim diyelim ki alışverişe, 1 saat sonra geldim arabaya biniyorum, robot hidrolik pompalama sesi bitiyor, ışıklar sönüyor, herşey stabil durumdayken kontağa basıyorum geç ateşliyor...

GONENC

kardeş istersen bi examiner a bağlat arabanı, atelşleme sistemine bi baksınlar...
mekanik değil de elektronik bi problem vardır belki...

admin

Bu durumun haricinde hiç kendi kendine stop ettiği oluyor mu? Ya da vites göstergesindeki rakamarın yanıp sönme durumu.

n/a

hayır, hiç bir sorun yok... şimdiye kadar hiç stop etmedi... performansında da hiç bir problem yok... vites geçişleri çok normal, gaz pedalına tepkisi normal... sadece marşa 5-6 saniye basmak dışında anormal bir durum yok... sabah buz gibi motor, hava -2 derece marşa bastığım ilk saniyede çalışıyor, marş motoru bir devir bile yapmıyor... ama motor ılıkken, mesela 3 saat AVM otoparkında beklemişken, marşa 5-6 saniye süresince basmam gerekiyor ki, bu da insanı sinir ediyor...

admin

Sıcakta çalışmaması aklıma RPM sensörünü getiriyor. Bence ortalıkta biraz dolaşıp motoru ısıttıktan sonra bir serviste kontrole girmen.

ilker156

bektas arkadas güzel söylemis. Sensorlar olabilir. debrijaj ve gaz pedali sensörleri (daha iyi bilen düzeltsin) Eger sensörler degilse, (tanesi 100? civari) yag veya röle.
Aman blok degisstirtme. Almanyadaki alfa cok istiyor bunu. Türkiye durumu nasil, bilemiyorum. Haber eden olursa cok sevinirim.
Iker Dinc

AR 156 2.0 TS Selespeed MY 1999