Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 RAL 40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Kırmızı evet güzel ve Ahmet gerçekten güzel bir konuya değinmişsin. Halı ve torpidonun alt kısımlarının rengi. dediğin gibi kırmızı deridede aynı sorun mevcut ama kırmızı standart olduğu için yaptırırsam başka renk yaptırasım var  ve yaptırmıcağım bir şey için bu kadar fikir alışverişi fazla bile ama dediğin konuda sonuna kadar haklısın.

Bende alkantara döşemeyi çook daha fazla severim lamborgihini tarzı =) ama oda gereginden çok pahallı ve alacantra yaptırsam kesin lacivert yaptırırdım diyip yeniden dikkatleri üstüme çekmek istiyorum =))

Edited by - ATA156 on 04/03/2008  01:19:41
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Olsun ata yaptırmasan bile bu konu hakkında fikir ve görsel  olarak merak eden ve yaptırmak isteyen arkadaşlar için yararlı olmuş olur..İleriki bir zamanda da olsa inşallah bir şekilde istediğin kombinasyona sahip olursun.. :)

Kanka topic'le biraz alakası olmıycak,saptırmış olucam pardon ama madem sordunuz..Bahsi geçen arabayı görmek istemiyorum valla Can ve Orçun, moralim bozuluyor...Nasip kısmet....Erhan yine kızıcak.. :)

n/a

Senin koltukların kırmız değil ahmet senin koltukların bordo, adam daha kendi koltuk rengini bilmiyo :) Sen git 3.20si al.. :)

Ben çok memnunum valla deriden, gayet 10 numara bence, döşemenin kiriyle tozuyla uğraşmıyosun..

Ata olurda yaptırcak olursan beyaz derinin izmirin sıcağında 3 günlük işi var onu da gözönünde bulundur.. Ben ne kadar titizim biliyosun, benim deriler taba rengi beyaza göre baya bi koyu olmasına rağmen yine açık renk sayılır ve şu an bildiğin leş gibi..

Bir sonraki araç kombinasyonumu metalik siyah dış + kırmızı deri iç olarak planlıyorum allah kısmet ederse..

n/a

Her ne renkse işte kanka, kırmızı - bordo... :)

Yanlız şöyle bir şey var taba rengi deriler diğer renklere göre çok çok daha az çatlama yapıyor, nedenini bilmioyorum..Balikesirde bir arkadaşımda 2004 model 90.000 km de bir 156 vardı..Adam derilerini bırakın arabasına bakmıyordu..Ama ne hikmetse derileri, ilk günkü gibi çatlaksız ve bakımlı bir halde duruyordu...Israrla her seferinde sormuştum, aldığından beri ıslak bez dışında hiç bir şey uygulamadığını söylemişti..

ATA

quote:

Her ne renkse işte kanka, kırmızı - bordo... :)

Yanlız şöyle bir şey var taba rengi deriler diğer renklere göre çok çok daha az çatlama yapıyor, nedenini bilmioyorum..Balikesirde bir arkadaşımda 2004 model 90.000 km de bir 156 vardı..Adam derilerini bırakın arabasına bakmıyordu..Ama ne hikmetse derileri, ilk günkü gibi çatlaksız ve bakımlı bir halde duruyordu...Israrla her seferinde sormuştum, aldığından beri ıslak bez dışında hiç bir şey uygulamadığını söylemişti..

Ondaki deri eşşek derisiymiş =) Ya şaka maka zaten yaptırcak olsam beyaz yaptırmam, anca garajım olur haftada bir bineceğim araç olur öyle. Yoksa lacivet ile kırmızı arasında kalırdım ciddi düşününce.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Ata bende lacivert deri var, ama kirmizi olsa onu tercih ederdim. Beyaz ve siyah 156 icin en guzeli kirmizi deri bence.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

quote:

Ben  Alcantara - Kumaş Kombinasyon taraftarıyım..Kullanımı ve bakımı kolay yakmıyor,üşütmüyor,görüntüsü güzel... :)

Register or Login" border=0>

Ya Ahmetim görüntüsü güzel filan diyosunda sütaş ayran dökülmüş gibi duruyor bu alkantra koltuklarda yahu : )

Deri iyidir derim ben : )

n/a

Ata kusura bakma biraz off-topic oluyor.. :)

Evet abi bu konuda haklısın işte.. :) Bu  tarzdaki uyumsuzluklara çok dikkat eden ve rahatsız olanlara,bu koltuklar fazlası ile sinir bozucu gelir doğal olarak... Ama bende öle bişi yok.. :)

Özellikle ,yazın bana sıkıntı ve sinir geliyor..O koltukların hepsini  teker teker yırtmak istiyorum...Arabayı gölge biyere koymaya kalkıyorsunuz gölge yok.Ağaç altına da koymak istemiyorum,reçinedir,kuş pisliğidir..Mecburen oturuyoruz,allahın sıcağında altıma havlu koymakta beni gıcık ediyor,havlu koysam bile insanın bacakları yanıyor,yandığı yetmediği gibi birde deriden dolayı sırıl sıklam oluyor koltuklar...

Kışın zaten anlatmıyorum abi,sabah okula giderken çözüm olarak altıma artık defter koyamaya başladım..Derilerin görüntüsü her ne kadar güzel olsada bu olumsuzlukları beni deriden  yıldırdı artık...

agucba

Deri koltuk iyidir. Siyah araba ve kırmızı şarap renginde deri koltuk olunca en güzeli oluyor. Üstüne tanımam.

///////////////

ATA

quote:
Hep Ata'mı off-topic yapıcak boşver : ))

Tabii her yerde off topic yapıyorum ya, şu andada yaptığım gibi. =]
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

quote:

Haa mercedes olur kışın ısıtır yazın soğutur işte o zaman ayrı... :)

Ben  Alcantara - Kumaş Kombinasyon taraftarıyım..Kullanımı ve bakımı kolay yakmıyor,üşütmüyor,görüntüsü güzel... :)

Ahmet, Alcantara yakmıyormu sanıyosun? Şortla yazın sıcağında otur bakalım, "al cantara cantara, ateş düştü şalvara" diye başlarsın

Alcantara da olsa, normal deri de olsa, otomobilin içi ideal sıcaklığa gelmediği sürece hepsi eziyet evet. Ama içerisi 22-23 derece olunca da deri koltuğun keyfi başka tabii.

Bu arada Mercedes'e gerek yok, ısıtıp soğutan Alfa'lar da var

n/a

quote:

Beyaz ve siyah 156 icin en guzeli kirmizi deri bence.

Tolga beyin deri uygulaması yaptırdığı yere gideceğim, ama gri 156'ya ne renk gider, kararsızım.

Kafamda bordo vardı ancak içersini daha ferah gösterebilir diye gri de olabilir diyorum şimdi, marjinal önerilere de açığım ..

n/a

Balikesirde bir arkadaşımda gri-bordo deri 'ye sahip bir 156 var dediğin gibi içerisi insanın gözüne biraz karanlık gelebiliyor.Eğer kokpit rengi gri ise gri deri koltuk güzel olabilir...Ama kokpit rengi siyahsa bence en güzel olucak renk siyah olur ikinci bir seçenek olarakta bordo olur diye düşünüyorum..

n/a

Bordo döşemenin içeriyi daha dar gösterdiği 1 gerçek. Ama gümüş rengi ile de oldukça iyi uyum sağlar...

agucba

Arkadaşlar üzerime alınıyorum. Aracım siyah, ön konsol siyah ve koltuklar bordo. Fena durmuyor gibi.. Tabi bana göre. Üyelik resimlerinden bakabilirsiniz.

///////////////

n/a

quote:

quote:

Beyaz ve siyah 156 icin en guzeli kirmizi deri bence.

Tolga beyin deri uygulaması yaptırdığı yere gideceğim, ama gri 156'ya ne renk gider, kararsızım.

Kafamda bordo vardı ancak içersini daha ferah gösterebilir diye gri de olabilir diyorum şimdi, marjinal önerilere de açığım ..

Kamutay istanbuldasın nasıl olsa, gidip görüp beğenmen daha mantıklı olur.. Ben mesela taba rengi üzerinde baya bi düşünmüştüm ama önceden görme şansım olmadığı için kendi rengini yaptırdım.. Sonuçta 1-1 orjinal rengi çıkmıyor, netekim önceden söylediğim gibi benim griler bir ton koyu çıktı..

neyse Ata'nın başlığını off topic yapmayalım artık, yeni başlıkta tartışmak daha mantıklı..

ATA

Çok önceleri bahsedip de, fotoraflayamadığım aslında fotoraflayıpta yanlışlıkla sildiğim ve tekrar çekmeyi unutup yalan olan ledli iç aydınlatma sistemimi sonunda fotoraflamayı başarabildim silmeden sizlerle paylaşmak isterim.

Bu arada onr her ne kadar "gereksiz bişi olm, boşver" desede kol dayamanın altına monte ettiğim modifiye edilmiş bardaklığım,

isteyip de alamadığım 147 Q2 testinde hediye edilmesi gereken ALFA ROMEO cd case i (yerine lancia vermişlerdi bende onu modifiye ettim. Resimleri çekmemin asıl sebebi Alfa Romeo Türkiye'ye 'cd case böyle olur' diye fırça maili atmak)

Ve en son o çok meşur olan buji değiştirme işleminden bana geriye kalan, motoruma 150.000km hizmeti bulunan eski bujiyi temizleyip anahtarlık yapmam. Evet hiç param kalmadı bu aralar saçma sapan işler yapıyorum, ama olsun eğleniyorum

Bardaklığım
Resimlerde biraz kötü çıktı aslında, gerçekte daha iyi gözüküyor ve kol dayama tam kapalı iken kesinlikle gözükmüyor. Carefour'dan aldığım bardaklığın fazla olan kısımlarını kestim attım. Macunladım ve en son boyadım. Söküldüğünde hiç bir deformasyon bırakılmayacak şekilde vidaladım. Bence çok kullanışlı oldu Onurcum Bu arada bardaklık sola açılarak 2 bardak tutma kapasitesine sahip...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Ledli Aydınlatma Sistemi

Öncelikle piyadasa satılan normal ampuller sökülerek yerlerine takılan ledli ampulleri yerlerine takamayınca havya ile lehim yapmak zorunda kaldım. E lehime başlayınca yetersiz gelen ışığıda istediğim kadar arttırmak benim elimdeydi =) Bende ledleri ekledikçe ekledim =)
geceuçuşu.com da da bu tip çalışmaları görünce, yanlış bir yapmadığımı anlayarak içim  rahat etti.

Öndeki tavan aydınlatmasının lehimlenmiş ve çalışır durumdaki hali. 9 led solda ve 9 led sağda olmak üzere toplam 18 adet beyaz led kullandım. (standart 10'ar wattlık ampuller kullanılmıştı)
Ledler (ön tavan aydınlatması devam)
Ön tavan aydınlatması.

Arka aydınlatmalar için nasılsa aynı diye tek rsim çektim. 3 adet sağ, 3 adet sol aydınlatmada olmak üzere toplam 6 adet beyaz led kullandım. (standat 5'er wattlık ampuller kullanılmıştı)  

Kapılar açıldığında 18 ön + 6 arka = 24 Beyaz led aktif oluyor.

Makyaj aynası aydınlatması ve uyduruk cyber-shot makinem =) 3 adet beyaz led kullandım. standartta 5 wattlık ampul kullanılmıştı)

Bagaj için 18 adet kırmızı led aydınlatma (standart 10 wattlık ampul kullanılmıştı)

Mtec Beyaz W5w aydınlatmalı torpido gözü (standart W5w)(beyaz ampul)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

O bardak tutucağı uzun yolda o kadar lazım bişey ki... Her izmir-istanbul seyahatimde Susurluk'taki Ulusoy'dan kahve alıyorum ve yolda kahve içerek gitmek en büyük keyiflerimden biri ama bardak tutacağı olmadığından daha çok işkenceye dönüyor..

Yalnzı ata bardak tutcağının dışını döşeme renginde bir kumaş veya konsol renginde bir deriyle kaplarsan daha az sırıtır bence.. Senin elinden gelir bu iş.. :)

Yada en azından aracın iç rengiyle uyumlu bir renge boyayabilirsin.. :)

Edited by - shame on 09/03/2008  20:06:56

n/a

quote:

Yalnzı ata bardak tutcağının dışını döşeme renginde bir kumaş veya konsol renginde bir deriyle kaplarsan daha az sırıtır bence.. Senin elinden gelir bu iş.. :)

Karbon karbon : ))))

espri bu alınmayın ha : ))

ATA

CD case

Takvimi parçalayarak yaptım, bazı kişilere takvim bile gönderilmemişken ben tuttum cd lik yaptım, içindeki modellerin resimlerinide çerçeveleyip duvara astım =) sadece 1 sene kullanacağım bir şey olmayıp senelerce kullanacağım şeylere dönüştürdüm. Keşke alfa romeo cd likte yollasaydı da bende takvimi düzgünce kullansaydım ama napiim normal insan değilim =)

Keşke orjinal cd leri çekseydfim. Şimdi korsancı diye tepeme binecek sanatçılar  
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Buji Anahtarlık

Söktüğüm bujilerin hepsini çöpe atasım gelmedi birini kendime anahtarlık yaptım. Keşke hepsini atmasaydımda benim gibi arıza biri çıkar bu uyduruk zımbırtıyı beğenirse ona yapar gönderirdim dedim ama gitti bi kere =)
Tel daire fırça ile temizledim, deldim pasta cila iel cilaladım. Bence hoş oldu, performans çağrışımı yaptı =)  

NGK R

Bu diğeride çok sevdiğim bir abimin hediyesi Buda yakında revizyona girecek

Sustalı anahtar istiyorum =(
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Erhan sırıtıyor dimi? =( onun bende farkındayım ama siyahtan başka mat boya bulamadım. Bir de fotorafın çekildiği açıdan kimse bakmadığı için, kimse görmüyor bardaklığı =) Hatta kol dayama yukarıdayken bile gözükmüyor ama deri konusunda kafama girdin girişeceğim =)

Alınmak yok
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

onr

Ata ben uyumlu olmayacağını düşünmüştüm hatırlarsan ondan boşver dedim.
Ne bileyim kardeşim böyle güzel olacağını.

CD case'inin fotosunu çekmiştim ekleyecektim tam sen eklemişsin zaten. Bu gerçekten orjinalden farksız olmuş arkadaşlar. Fotodan ne kadar anlaşılıyor bilemiyorum ama çok beğenmiştim ben.
PS: Buji'den istiyorum bir tane Atacm.

Ata çok güzel işler çıkarmışsın walla :) Sen bi konu açsana şöyle "el işi" falan diye maceralarını baştan sona ordan izleriz.