Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

LPG

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

LPG
Forumda bu konuyla ilgili başlık bulamadım.Benzin fiyatları malum.İnternette dolaşırken satılık 147 gördüm,Lovato marka sıralı lpg sistemi taktırdığından bahsediyordu,ilgimi çekti.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Register or Login" border=0>

edit -> tolga

Cem

LPG
Aracınızın 1/1 ölçek resmini koymasanız daha güzel olmazmıydı??
Aradığınız konu defaten tartışıldı,ilk gözüme çarpanı için You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - afacan156 on 05/03/2008  19:09:20

n/a

LPG
evet Cem abinin dediği gibi Arama kısmında biraz detaylı aramayla bu konu hakkında bilgi bulmanız kuvvetle muhtemel..

Ayrıca forumda resim eklemeden önce You are not allowed to view links. Register or Login a bi göz attıktan sonra resim eklerseniz herkes için daha düzenli ve kullanışlı bir forum olacaktır..
böylece topicler kirlenmemiş aradığınız/mız bilgilere daha kolay ulaşmamızı sağlamış oluruz..

n/a

LPG
Selamlar Ahmet Bey,

Forumumuza resim eklerken imageshack sitesindeki aşağıda resmini gönderdiğim "yeniden boyutlandırma" seçeneğini işaretlerseniz sayfa düzeni açısından süper olur : )

nagash

LPG
Bu 3 resim ile LPG nin ne alakası var? bende bunu anlamadım.Satılık LPG li Araç bu mu? yoksa sizin araç buda, buna LPG mi taktıracaksınız?

SertackeS

LPG
quote:

Bu 3 resim ile LPG nin ne alakası var? bende bunu anlamadım.Satılık LPG li Araç bu mu? yoksa sizin araç buda, buna LPG mi taktıracaksınız?

al benden de o kadar
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

kotchero

LPG
quote:

quote:

al benden de o kadar

Beyfendinin kendi aracı, bu araca takılacak LPG ile de alakası olmasına gerek yok zaten, kendisi aracının resminide koymuş, birde bu konuda yardım istemiş...

Bu konuda topic var  tartışıldı yukarıda da link verilmiş, bence takılmasında hiçbir sakınca yok benzin masrafını çok iyi yerlere getiriyor, eğer düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırım...

n/a

LPG
Alfada LPG konusuna mantıksal bakarsanız olabilir ama duygusal bakarsanız asla takılmamalı bence.. :))

AlfistiKerem

LPG
LPG Alfalara uygulanabilecek en büyük katliamdır ya..Bence asla uygulanmamalı.

admin

LPG
Kamutayında dediği gibi, olaya mantıksal bakmak gerekirse LPG şart. Teknoloji öyle geliştiki artık LPG-Benzin arasındaki fark hissedilmiyor bile. Yeterki iyi bir markayı, iyi bir ustada, iyi bir işçilikle ve olması gerektiği gibi taktırmak. Fakat gelecek LPG'den yana olsada TR şartlarında çok talep edilenin çok pahalı olması ya da vergisinin artırılması gibi bir riskte mevcut. Dikkat ederseniz fiyatları sürekli olarak artıyor.

Diğer taraftan, kokusuna, tamponda ya da motorda açılacak deliklere, kaput açıldığında göze batacak ıvır-zıvır kablolalarada katlanmak gerekiyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ATA

LPG
Zorunlu ise, bir yıl içinde yaptığınız masrafı kurtarıp size tasarruf sağlayacak ve çok yol yapan bir insansanız evet, ama alfa romeo nunu zevk için kullanan birisiyseniz kesinlikle hayır.

Sıvı ile çalışması için tasarlanmış bir motorun kuru bir yakıtla çalıştırmak ne olursa olsun uzun vadede o motora zarar verecek ve aracın değerini artı prestijini düşürecektir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

GONENC

LPG
quote:

quote:

al benden de o kadar

arkadaşımız belli ki forum konusunda acemi biraz ama böyle bir açığını kollar gibi saldırmanız anlamsız olmuş bence..
Laf olsun diye yorum yapmadan önce arkadaşın profilini inceleseydiniz zaten kendi aracı olduğunu görürdünüz.
Daha yapıcı yaklaşan arkadaşlar var olaya...
Onları örnek almalıyız bence yeni arkadaşlarımıza yol gösterirken...

Edited by - GONENC on 06/03/2008  12:19:54

n/a

LPG
LPG ile ilgili olumsuz önyargılarımız sanırım biraz da Türkiye'de ilk kullanılmaya başlanan dönemde şahinlere doğanlara yapılan kalitesiz ve güvensiz kit dönüşümlerinden kaynaklanıyor, LPG teknolojisi ilerlediği halde her fiyata kalitesi ve güvenliği tartışılacak uygulamaların halen yapıldığını tahmin etmek güç değil, kaldı ki bunların denetimi ile ilgili de büyük bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Biraz incelediğimizde LPG'nin daha ekonomik, çevreye daha az zarar veren emisyona sahip, motorlarımızı karbon atıklı benzin ve dizele göre daha çok koruyan bir yakıt olduğunu görüyoruz, yeni teknolojileri ile performans olarak benzinle kıyaslanacak düzeye geldiği de söyleniyor.Şu an dünyada 11 milyonunun üzerinde aracın yollarda olduğu tahmin ediliyor, sadece İngiltere'de 140binin üstünde LPGli araç 1300'ün üstünde dolum istasyonu var.

Sorun bence LPG'nin ülkemizdeki imajından kaynaklanıyor, bizim gibi stil tutkunu alfistiler araçlarında bir şahin doğanda uygulanmış benzer bir sistemi görmekten, duygusal olarak hazetmiyorlar diye düşünüyorum, en azından ben  öyleyim galiba..

Diyebilirsiniz ki "bu LPGyi Range Rover'a uygulayan var, o daha mı az stil sahibi ?" Bence orada araç sahibine sorulması gereken hangi amaçla taktırdığı ..Eğer derse ki "bu araç 4 litrenin üstünde, emisyonu yüksek,çevre zararını aza indirgemek için taktım", o zaman birşey söyleyemeyiz..Tezat olan, 100bin Euronun üstünde bedelle alınan bir aracın ekonomik olma zorunluluğudur.

agucba

LPG
Her ne kadar Kamutay Bey'in yazmış olduğu açıklamalı cevapta LPG'nin avantajları güzel gibi görünüyor olsa da bazı markaları LPG ile bağdaştıramıyorum, bana ters geliyor. Bunda belki daha öncelerden gelen olumsuz imajın da etkisi de vardır.

Bir Alfa Romeo'ya, bir BMW'ye, bir Jaguar'a LPG dönüşüm kitinin eklenmesi bana bazı özelliklerden ödün verilmiş gibi geliyor. Bunlar bence tam keyif markalarıdır ve fazla ellenmemelidir.

Ama tam tersi düşünenler de vardır. Mesela yabancı bir Alfa Romeo Forumunda GT 3.2 V6'ye böyle bir kitin takıldığını gördüm. Aracın sahibi çok memnun idi, benzinliye oranla daha fazla yakıyormuş. Benzinli olarak 13,5-14 litrelerden bahsederken LPG'de 15,4 gibi bir rakamın telafuz edildiğini hatırlıyorum.

Yani aracı sahibi çok kullanılıyorsa, LPG'nin uygun olan birim fiyatına karşın daha fazla tüketimi ile herhangi bir avantaj elde edemeyeceğini düşünüyorum.

///////////////

nagash

LPG
quote:

quote:

quote:

al benden de o kadar

arkadaşımız belli ki forum konusunda acemi biraz ama böyle bir açığını kollar gibi saldırmanız anlamsız olmuş bence..
Laf olsun diye yorum yapmadan önce arkadaşın profilini inceleseydiniz zaten kendi aracı olduğunu görürdünüz.

Laf olsun,saldırmak hata kollamak bunlar yanlış cümleler Sayın Gönenç Bey.Sonuçta bende yoğun iş temposunda fabrika ortamında göz ucuyla forumu inceleyebiliyorum ve ben o şekilde anladım,arkadaşın da profiline bu kısıtlı durumumdan dolayı bakamadım.LPG konusuda tartışıldığı için o yorumuda burada yapmadım.

n/a

LPG
Bende serkan abi gibi düşünüyorum.. Ama bu gidişle benzinin litresi 4-5 milyonları bulursa da elimiz mahkum kalabilir gibi..

n/a

LPG
Türkiye'deki uygulamalar ne kadar kaliteli malzeme ve işçilik ile yapılırsa yapılsın, en ufak bir problemde korkunç detonasyona ve avans vuruntusuna sebep olan LPG Alfa Romeo'nun tekniğine de ruhuna da aykırı bence. Çünkü bizim motorlarımız doğuştan LPG uyumlu motorlar değiller. Fabrikadan çıkan hiçbir Alfa Romeo motorunun, 1 gün LPGye dönüşüm yaşayacağı hesaplanmıyor ve ona göre ayarlanmıyor. Bu işleri "vasıfsız" ustalar yapıyor ki, bu otomobilleri bu tip kişilere teslim edip kurcalatmak ne kadar doğru olur bilmiyorum, güvenemiyorum...

n/a

LPG
Birde şöyle bir durum var..Piyasada tonlarca 4.6 benzinli Range Rover ve türevleri 2001 model yada daha düşük modelde büyük hacimli araçlar var..Araçların markalarına baktığımızda imaj sahibi araçlar, ister beğenilsin ister beğenilmesin..Bu araçların malum sıfır fiyatları belli 100 küsür bin euro ve daha yüksek olanları..Vergileri belli milyarlarca lira...Eğer bir insan range rover yada ne  bileyim jaguar ,bmw ,mercedes gibi araçların performanslı ve yüksek güçte olanına sahip olmak isteyebilir..Ülkemizde bu tarzda araçlar kullanan ve alan çok insan var....Vergi bakımından zaten bir kolaylık sağlanıyor bunlarla ilgili (ayrıntısını bilemiyorum kasko değeri araçtan mı yüksek olunca vergisi düşük oluyor diye bir muhabbet konuşulmuştu daha önceden forumda) İş sadece, vergi vermekle, ucuza bu tarz yüksek hacimli benzinli motora sahip araçlara binmekle  olmuyor.Birde bunların yakıtları var bunun içinde tek çözüm Lpg denen sistem..Hele hele arkadaşlarında bahsettiği gibi son senelerde bu konuda büyük  ilerlemeler kaydedildi..Teknolojide ilerlemeler sürdükçe, herşeyde olduğu gibi lpg konusunda da gelişmeler sağlanıyor..Eski sistemlere baktığımız zaman bu daha iyi anlaşılıyor..

98 senesinde renault megane 2.0 aracımız vardı...O zamanlar için ruhsatada işletmeden araca lpg takmıştık... :) Performans konusunda büyük kayıpları vardı normal haline göre,ayrıca aracın rölantisini ne kadar ayarlatırsanız ayarlatın illaki titremeler yaşanıyordu..

Şimdi bakıyorum Mitsubishi Outlander 2.0 turbo modelinde, sıralı sistem lpg kullanan bir arkadaşım var.Aracın hiçbir şekilde normale göre ters giden bir sorunu yada problemi yok şehir içi - şehir dışı lpg tüketimi şaka gibi.Benzinden çok çok daha fazla avantajlı yakıt yakma konusunda..Tabi ileriki vadeler için her araç markasındada sorun çıkar çıkmaz diye bir şey diyemiyorlar...

ATA

LPG
Birde şunu eklemek istiyorum, LPG'li otomobilinizle kapalı garajlara aracınızı sokmanız yasak. (hatta mavişerde bir alışveriş merkezi tek tek bagajları açıp kontrol ediyor, o derece kafaya takmış durumda adamlar) Bende otomobilimi her zaman kapalı garajı olan bir yerde kapalı garaja koymak isterim açıkçası...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

LPG
Ata bu dediğin sistemde neredeyse ülkemizdeki bütün alışveriş merkezlerinde geçerli..Artı olarak yenikapı - bandırma - pendik - mudanya İDO 'lara da kesinlikle almıyorlar..Sebeb olarak potansiyel tehlike olarak görülmesi...Bence bu biraz saçma gibi,malum depoları evde kullandığımız tüpler gibi değil... :)  Bunların depolarına bu gözle bakıp ona göre uygulama yapıyorlarsa,bildiğimiz araç depolarıda birer potansiyel tehlike olarak görülmesi gerek diye düşünüyorum..Eksik bir yanım olabilir bu depolar konusunda çok fazla bir bilgim yok...

nagash

LPG
Yasak olmasının nedeni herhangi bir gaz sızıntısında gazın uçup gitmeyip yere toplu halde çöküp zeminde toplandığı herhangi bir kıvılcımda patlayabileceği gibi birşey duymuştum ama tam emin de değilim..

GONENC

LPG
quote:

quote:

quote:

quote:

al benden de o kadar

Laf olsun,saldırmak hata kollamak bunlar yanlış cümleler Sayın Gönenç Bey.Sonuçta bende yoğun iş temposunda fabrika ortamında göz ucuyla forumu inceleyebiliyorum ve ben o şekilde anladım,arkadaşın da profiline bu kısıtlı durumumdan dolayı bakamadım.LPG konusuda tartışıldığı için o yorumuda burada yapmadım.

Ben de zaten kasıtlı olarak yüklenmişsiniz demedim size, ama kabul ettiğiniz üzere yeterince incelemeden yapılan yorumlar sonucunda hem yeni üye arkadaşlarımız beklemediği şekilde tepkiler alıp demoralize oluyorlar, hem de aramızda geçtiği üzere gereksiz sıkıntılar yaşanıyor. Sorusu veya sorunu olan arkadaşlara yaklaşım şeklimizi, çoğu arkadaşlarımız gayet güzel örnek veriyorlar bize...
Kendimize davranılmasını istediğimiz şekilde davranalım çevremizdekilere de...