Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Otomobiliniz bahara hazır mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere ülkemizde her geçen yıl trafiğe çıkan araç sayısı hızla artıyor. Trafiğin artması demek günün yoğun saatlerinde dur kalkların artması, dolayısıyla otomobilinizde hem motorun hem de tüm yürüyen aksamın zorlanması ve aşınması demektir. Soğuk havalardan sıcak havalara geçişte yaşanan kaporta sorunları da işin cabasıdır. Bu nedenle, kış mevsiminden sonra havaların ısınmaya başladığı şu günlerde otomobilinizi yetkili bir servise götürmenizin tam zamanı!..

Bahar ve yaz aylarında yolda kalmak ve yüklü masraflarla karşılaşmak istemiyorsanız, bahar mevsiminde ve diğer dönemlerde otomobilinizin teknik bakımlarını ihmal etmemelisiniz.

Düzenli otomobil bakımı;

Bakım masraflarınızı azaltır.
Daha büyük olası masraflarınızı ortadan kaldırır.
Otomobilinizin motorunun daha verimli çalışmasını ve daha az benzin tüketmesini sağlar.
Otomobilinizin motor ve diğer bölümlerindeki parçalarının ömürlerini uzatır.
Otomobilinizin ikinci el satış fiyatını artırır.
Otomobilinizin bakımını yaptıracağınız zaman herhangi bir teknik servise değil, konusunda uzman ve yetkili bir servise başvurmanızı öneririz. Yetkili serviste, otomobilinizin bahar bakımı kapsamında hava filtresinin değiştirilmesi, distribütörün platin ayarı, motor, şanzıman ve diferansiyel yağlarının kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi, lastiklerin diş derinliğinin ölçümü, olası çatlak ve aşınmaların tespiti, rot balans ayarlarının kontrol edilmesi, akümülatörün, bağlantı kablolarının, bujilerin, karbüratörün, fren ve debriyajın, soğutma sistemlerinin kontrolleri ve bakımları yapılmalıdır. Yaptırdığınız bakımlara ilişkin kayıtları saklamalı ve otomobilinizin daha sonraki bakımlarını bu kayıtlara göre takip etmelisiniz.

Sizi ve sevdiklerinizi taşıyan otomobilinizin bakımlarını düzenli yaptırarak hem aracınızdan maksimum verim alır, hem araç güvenliğinizi artırır, hem de paradan tasarruf edersiniz. Ayrıca otomobilinizin 2. el değeri artar.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Dentist

Bize gelen hastalar da bu kadar özenli ağız bakımı yapsalar keşke...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

Hazır ve kayıtları tarafımca tutlmakta
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

walla bakımlara yetkili servise gidiorum ve hep başlarında duruyorum ilk bakımda z.kuyu da mesela bütün aydınlatma ekipmanlarını fln kontrol ettiklerini hatırlıyorum : fren-sis-kısa-uzun vs.
fren hidroliğinide kontrol etmiş olabilirler ama mesela akü nün durumu hiç kontrol edilmedi son k.yalı da istediklerim yapıldı ama periyodik bakım kapsamında busefer aydınlatma ekipmanlarımın hiç birinin kontrol edildiğini görmedim sadece motor suyuna ve silecek suyuna SU ilave edildi okadar..
günahlarını almiim hidrolikleri belki kontrol etmişlerdir ama olsa olsa 5dk fln arabanın başından ayrılmışımdır o an dışındada ben hiç öyle birşey görmedim..özellikle aklıma takılanda AKÜ nün durumu fln..

blkide araç yeni km çok değil die dikkat etmiyorlar ama alışkanlık olarak yapmaları lazım bnce..

agucba

E farları aküyü kontrol etmiyorlarsa kontrol ettirsenize...

///////////////

ATA

Bu tip kontrolleri sık sık seninde uygulamanı tavsiye ederim, sadece bakımdan bakıma kontrol ettirme bence...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Ben 75 bin bakımını geçen ay yaptırdım.
Yeterlimidir, yoksa extra olarak bir şey gereklimidir?

ATA

Baharda benim gibi Bahar allerjisi (polen Allerjisi veya yaz nezleside deniyor) olan varsa polen filitresini 5.000Km de bir değiştirmenizi öneririm ki, değiştirmek çok basit bir işlemdir. Yan sanayi ürünleri ucuzdur.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

quote:

Baharda benim gibi Bahar allerjisi (polen Allerjisi veya yaz nezleside deniyor) olan varsa polen filitresini 5.000Km de bir değiştirmenizi öneririm ki, değiştirmek çok basit bir işlemdir. Yan sanayi ürünleri ucuzdur.

Ewet Ata aynı sorun bendede war.Tolga abinin polen filtresi takıp çıkarma için yapacagı teknik yardımı bekliyorum
Ben kendim degiştirmek istiyorum çıkartırken ince tırnaklar warmış onları kırmayayım dedim bilmeden.