Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ön Plakasız bir kullanıcının Fantazileri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Arkadaşlar dün itibariyle ön plakamı sökmüş bulunuyorum, bu arada acaba bişey olur mu falan diye kara kara düşünürken aklıma bir fikir geldi..
Teoride olabilicek gibi ama pratikte nasıl olur tam bilemiyorum, onu sitemizin bilim insanları ve hand made uzmanları cevap bulacaklar artık..

Fikrim şöyle; Tamponun iç kısmına bizim plakalar boyutunda güçlü bir mıknatıs plaka veya 4 veya 6 tane kenar ve köşelere denk gelecek şekilde güçlü mıktanıs yapıştırsak? Plakanın arkasaını da tamponun boyasını çizmemek için ince ve sık dokunmamış bir tülle kaplasak? Lazım geldiğinde plakayı mıknatısların olduğu bölgeye oturtsak, lazım gelmediğinde söksek nasıl olur?

Ama tabi bunun için yeterli güçte mıknatıs bulmak lazım ve onları sağlıklı bir şekilde tamponun içine monte etmek lazım.. Sizce bu yapılabilir mi?

Sercan Keklik

hic ugrasma :) 2 delik del.. arkalarına civata yapıstır gerektiginde 2 vidayı sık ben 4446 da öyle yaptıydım :) polis bıdı bıdı edince al ulan al düştü işte dioudm 2 vidayla devam..

Register or Login" border=0>

ki senin araban siyah hic gözükmez delikler :)

Edited by - SerCy on 25/03/2008  16:12:51
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Amaç polisin gözünü boyamaksa, deliğe de gerek yok, çift taraflı kaliteli 1 bant ile de olur bu iş. 3M marka bantlar iz bırakmıyor ve birden fazla defa yapıştırılıp sökülebiliyor. Yarış otomobillerinin plakaları bunlarla yapıştırılıyor, ralli şartlarına bile dayanıklı.

Delmeyin tamponlarınızı, yazık

kotchero

quote:

Arkadaşlar dün itibariyle ön plakamı sökmüş bulunuyorum, bu arada acaba bişey olur mu falan diye kara kara düşünürken aklıma bir fikir geldi..
Teoride olabilicek gibi ama pratikte nasıl olur tam bilemiyorum, onu sitemizin bilim insanları ve hand made uzmanları cevap bulacaklar artık..

Fikrim şöyle; Tamponun iç kısmına bizim plakalar boyutunda güçlü bir mıknatıs plaka veya 4 veya 6 tane kenar ve köşelere denk gelecek şekilde güçlü mıktanıs yapıştırsak? Plakanın arkasaını da tamponun boyasını çizmemek için ince ve sık dokunmamış bir tülle kaplasak? Lazım geldiğinde plakayı mıknatısların olduğu bölgeye oturtsak, lazım gelmediğinde söksek nasıl olur?

Ama tabi bunun için yeterli güçte mıknatıs bulmak lazım ve onları sağlıklı bir şekilde tamponun içine monte etmek lazım.. Sizce bu yapılabilir mi?

Belki ayrıntı ama plakalarımız mıknatıs tutmuyor he he

n/a

Yapma cengiz abi yıktın bütün hayallerimi.. :)
Ama plakaya da japon yapıştırıcısıyla mıknatıs monte edebiliriz.. :)

@Sercan: Delik delmem abi ben tamponuma.. :)

@Aras: Ya 3M le yapıştır-çıkar, yapıştır-çıkar uğraşılmaz onla.. :)

Edited by - shame on 25/03/2008  17:10:43

n/a

Yapıştır-çıkar zorsa, o zaman bağlasınlar arabanı, 1 daha hiç sökmezsin Erhan

Sportivo

Buldun kıllısını arama derler bir de
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

Söktüğün plakayı yolcu tarafında paspasın altına koyarsın.. Uzaktan polis görünce camın önüne koyuverirsin olur biter.. Ekip sorarsa plakayı tutan plastik parça kırıldı, yenisini almaya gidiyorsun ..

n/a

quote:

Söktüğün plakayı yolcu tarafında paspasın altına koyarsın.. Uzaktan polis görünce camın önüne koyuverirsin olur biter.. Ekip sorarsa plakayı tutan plastik parça kırıldı, yenisini almaya gidiyorsun ..

Bunu hala yiyen polis kaldımı memelekette yahu?

Nerde o kırık plastik derlerse?

n/a

quote:

Nerde o kırık plastik derlerse?

Onu da kırıp kendi oturduğun paspasın altına koyuyorsun

Dentist

Sitemizdeki bu yaratıcı ve de esprili arkadaşlara bayılıyorum vallahi.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

Başka kırık ekipman varmı taşımamız gereken bu plan için?

Cem

Bir çıkma tampon alıp,ortadan ikiye kırarız,o halde bagajda dolaştırır,tampon düştü,plaka da üstünde deriz :P

n/a

Abi adamın birine çarpıp arabaya atiyim istiyosanız, polis durdurursa abi arkadaşa çarptım hastaneye yetiştiriyorum diyim.. Tövbee..

n/a

quote:

Başka kırık ekipman varmı taşımamız gereken bu plan için?

Cezadan kurtulmak için yapılacak herşey mübahtır Aras beycim..

Şimdi işin esprisi bir yana, 10 aydır İzmit'te plakasız dolaşıyorum.Geçen yaz o şekilde Bodrum'a gittim yakın zamanda Afyon'a gittim, trafik açısından sıkıntı olmadı ..

Burada plakasız dolaştıktan sonra, önceki kasa BMW sahibi birkaç genç, bir iki Honda, üç beş pecolu vatandaş plakalarını söktüler..Fakat bu araçların tamponlarında plaka yerleri ayrıldığı için söküldüğü belli oluyor.Daha geçen şehiriçinde motorize ekibin biri bu elemanlardan birini çevirmiş ceza yazıyordu..

Özellikle 147-156 gibi alfalara plaka yakışmıyor, söküldüğünde de sırıtmıyor diye düşünüyorum, zaten geçen gün İstanbulda ön plakası olmayan bir Porsche ile arka arkaya seyrettik, pek bir keyiflendim  

ATA

Yazılması gereken herşey yazılmış ama ben polise kendi yaklaşımlarımı anlatayım. Ama en önemlisi çevriemeye girdiğinde önde plakan varmış gibi rahat davranmak ve polisle fazla göz temasına girmemek =) Polis Amcalar sitemizi okuyorsa vay halimize =)

Ön plaka her zaman yolcu koltuğu ile konsol arasında durmakta çok lazım olursa hemen ön cama koyuyorum. Arkasında çift taraflı bant var her ihtimale karşı baktım aracı kapatcaklar hemen yapıştırmak için ama hiç başıma gelmedi gelmesin.

Bu arada bagajda bir adet kırık plaka altlığı var otoparkçı kırmış, onu yaptırmaya gidiyorum yalanıda favorimdir.

Erhan ama senin otomobilin her zaman yeni boyadan çıkmış gibi durduğundan (temiz yani kötü anlamda değil=]) o yüzden tampon dün boyandı, ondan henüz takamadık falan dersen bişi demezler =)

Çaresiz kaldığın durumlarda yapıştırtmak istiyorsan (ki ben vizeye böyle soktum en son) şeffaf koli bantları ile plakayı tampona hafifçe! yapıştırıyorsun, belli bile olmuyor. Sökerkende fön makinesi gibi sıcak hava üfleyen bir aletle kolayca söküyorsun. Dediğim gibi son çare bu. Arkada ki plakanda APP değilse çok kolay yırtarsın.

Bu yazdıklarımın hepsi tecrübeyle sabit. Önde uzun veya nova plakalar ile yeni nesil Alfa'lar bence çok kötü duruyorlar. Sökmek en güzeli. Bide hondacılarda sökmeye başladı izmir'de inşallah bir gün gelir vazgeçerler.

Edited by - ATA on 25/03/2008  18:50:08
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Volkan

Benim de 5 aydır plakasız aracım ama daha bir sorunum olmadı..Gecenlerde polis cevirdi o da plakaya birşey demedi bile çünkü farketmedi..Yukarıda da  dendiği giibi 147,156,159 gibi araçlarda plakasızlık hiç sırıtmıyor..

Bu konuyla ilgili 1-2 sorum olcak..
1-Çift taraflı iz bırakmayan 3m bantlarını nerden temin edebiliriz?
2-Plakanın kaportada bıraktığı delikleri kapamanın boyatmaktan başka bir çaresi var mı?3m bantlar ya da başka bir şey bu iş için kullanılabilr mi?

n/a

Delik kapatmalar için ; bu suntalem ve mdflem 'lerin üzrindeki civataları kapatmak için tıpa yada tapa denen yuvarlak yapışkanlar var onlardan kullanabilirsin ama senin gri renk arabada sırıtabilir bunlar..Serkan abinin siyah 145'inde vardı yanlış hatırlamıyorsam..Ama siyahta çok fazla belli etmez heralde...

Bunun dışında o delikleri kapatmanın tek yolu ,komple ön tamponu boyatmak olur..

ATA

Bildiğimiz beyaz banyo silikonu ile aracın boyasını karıştırıp düzgün bir işçilikle o delikleri kapatmak, sizin için çözüm olabilir.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

3Min tüm ürünlerini büyük yapı marketlerde bulabilirsiniz. İnceleyin, tavsiye ederim...

babi

Bu yazdıklarınızı hiç bir trafik polisi yemiyor ama nedense onlarda alfalara karşı sesiz kalıyorlar.

Bildiğimiz beyaz banyo silikonu ile aracın boyasını karıştırıp düzgün bir işçilikle o delikleri kapatmak, sizin için çözüm olabilir

ata çözümlerine hayranım yok yok sende
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

agucba

Ahmet'in bahsettiği tapalar veya çıkartmalar resimdeki gibi oluyor. Aslında çok fazla belli olmuyor, ancak resimlerde biraz fazla belli oluyor ve benden önceki sahipleri normalde olması gerekenden fazla delik açtıkları için tamponun içine etmişler resmen.

///////////////

147TI

You are not allowed to view links. Register or Login

23.madde bizi ilgilendiren sanırım, o yüzden kimse aracımızı bağlayamaz arkadaşlar...

Eğer daha detaylı veya başka bilgisi olan varsa paylaşalım...

Bende boya koruma ile beraber sökücem küçük plakamıda...

ATA

quote:
ata çözümlerine hayranım yok yok sende

Polyester işi

Edited by - ATA on 25/03/2008  23:06:44
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sercan Keklik