Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

gazı bırakınca sert yıgılma var?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

156 mk01 99 2.0 t.s min alt devirlerde 2. olsun 3. vites olsun gazı bırakınca çok sert bir yıgılma oluyor..2. veya 3. vites ile alt devirlerde seyrederken birden başlıyor titreme yapmaya debriyaja basıp vuruntuyu alıyorum napıyım.. gaz kelebegini yeni temizlettim yinemi kirlendi? veya debimetrede yeni! bir aylık degişmeden önceki, problemleri hatırlattı bana yoksa bozuldumu yine veya debimetre soketindemi bir problem var yakıtta çok arttı ekonomik kullanmama ragmen 450 km de full depo boşalmak üzere! exemınayır a geçen hafta bogladık hata yok gözüküyordu !yakıtt neden fazla? ayar yapılması gereken yerlermi var ?lambda sensörü hata veriyormu bilgisayarda ? yardımlarınızı bekliyorumm saygılarr

Alfadanadam

Lambda sensörü examiner'da görünür. Sorun ondan olsa gösterirdi. Sizin probleminizin potansiyometreden olduğunu düşünüyorum ben. Serviste bu çözümü önerebilirsiniz ancak problemin çözümü durumunda parçayı satın alacağınızı belirtirseniz iyi olur. Yoksa boşu boşuna parça değiştirmiş olmayın. Fiyatı 300 lira civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.

n/a

potansiyometre ne işe yarıyor  ? birde gününün ilk çalıştırması yaptıgımda (motor buz gibiyken) elektronik cikle devredeyken 1400 rpm böyle sanki arabanın bogazına böyle küçükten bir şeyler takılıyormuş gibi devirde 5,6 saniye aralıklarla motorda anlık kesilmeye benzer çok küçük titreşimler hissediyorum bosh servisi mi önerirsin yoksa birmotmu debimetre bosh ta degişti ...yakıt düzelirmi degiştirirsem ki =?neden neyin bozuldugunu anlamamız zor  yagu  ..paramızla bile çözüm bulamıcaz şu forum da olmasa! ustaların bilgi vee tecrübesi malum hay debisini ..yaaa..

n/a

156 mk01 99 2.0 ımda motorun azmı! çokmu !yaktıgını ....çok yakıyorsa ayarını... yapabiliyormuyuz ?yoksa bu araba usta dostumu !!ayarı bozulunca yenisini takıp geçiyorlarmı... (patansiyometre debimetre lambda )  sizin menziliniz kaç km??2.0 tiwin sparklar için!!!!saygılar alfadostlarına...........

n/a

Araç 99 ise drive by wire yok, tel var demektir. Bence gaz telinde problem...

156 2.0 TS ve ağzına kadar dolu depo ile 575-625 km arası yapılabiliyor karma trafikte.

n/a

evet gaz teli var tamam onun gerilmesi gerekiyor tamamda bu çok yakmasını saglarmı?otomatik cikledeyken yaptıgı anlık kesmeler veya alt devirde titremeler hepsi gaz teline çıkıyorsa neden nasıl niçin yoksa kelebektenmi bahsediyorsunuz çözüm nasıl olurki ?

CuoreSportivo

Su an bende de buna benzer bir sorun var. Yalnız benimki 3000 dd'de gazı bırakınca yıgılıyor, ilk calıstırma da zor topluyor kendini ve yine motor sogukken hic gaz yemiyor (ancak gazı kokleyecem de 3000 dd'yi gecmesini bekleyecem) ve bazen o kadar yemiyorki debriyaja basma zorunda kalıyorum. Ayrıca titresimide arttı ve 2900 dd'ye kadar kesik kesik hızlanıyor. Sorun anladıgım kadarıyla ve konulan teshise istinaden debimetre. Soketi cıkartıp kullanmayı deneyin eger aynı sorun devam etmiyorsa (veya azalıyorsa) buyuk ihtimalle debimetredir. Veya aracı calıstırdıgınızda cok az gaza (basın 2000 dd'yi sabitleyecek kadar), aynı seviyede bir sure basılı tutun eger ibre sabit durmuyor, yavas yavas ve sersemce yukseliyorsa yine aynı soruna isarettir.

Fakat sizin debimetre yeni degismis ona cok sasırdım. Bende merakla bekliyorum problemin özünü.

Edited by - CuoreSportivo on 01/04/2008  20:26:28

n/a

Böyle bir konu da var, belki işinize yarar:

You are not allowed to view links. Register or Login

n/a

problemimle ilgili degil yakıt artışından bahsedıyoruz

n/a

okumuştum konuyu açmadan önce inadım tuttu yarın boshta exemınayır sonrada hata yoksa birmottt hatayı kabul edememmm

n/a

quote:

problemimle ilgili degil yakıt artışından bahsedıyoruz

Bu durumda konu başlığınızı değiştirebilirsiniz mesut bey..Konu başlığınızdaki ''gazı bırakınca sert yıgılma var? ''  ibaresi geçiyor..Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımız, sorununuzu açıklamalar dahilinde ,konu başlığına bakarakta yardımcı olmaya çalışıyor..

n/a

kazıksa kazık servis napım bir kere alfaya giren semsiye açılmıyor kahretsin kötü seçim

n/a

birmottan randevu aldım bırak inceleyelim gaz teli ile halolucak gibi gözükmüyor dediler kazık girecek ama .....arabada daha 2 aylık olmadı ....beyinlerde 3 aylık falan aldıgım kişi 1.5 milyara degiştirmiş...220 ben debimetre daha ne ister bu alfa huzur ver kardeşim ya insana ilk arabasıda böyle yaparsa hayat ne yapsa yeridir

n/a

teselli verin arkadaslar ışıklarda tokatladıklarımın agımı bu olanlarrrrrr

n/a

bügün farkettigim diger bir olay devirin 900ün altına inip çıkması oldu arasıra yaptı

master

Mesut Bey,

Alfa Romeo "isiklarda diger araclari tokatlama" arabasi degildir. Amaciniz buysa Honda Civic VTI tarzi bir arac almaniz sizin icin cok daha hayirli olacaktir.

Eger aracinizi surekli bu sekilde kullaniyorsaniz boyle sorunlar cikmasi normal.

Sorununuza gelince, devir surekli 500-900 gibi oynayip duruyorsa potansiyometrenizde sorun olabilir.

Ayrica yazdiklarinizi anlamakta zorluk cekiyorum. Heyecaniniza biraz hakim olup noktalama isaretleri kullanirsaniz yazdiklariniz cok daha anlasilir olacak ve cok daha fazla kisi size yardim edebilecektir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Debimetreyi tekrar degiştirmeyi öneririm benim 3 kez degişti anlayamadıgım şekilde 3. sünde arızam yok oldu.

Banada sorun artık onlar degil aşırı yakması derseniz.Tekrar oklar debimetreyi gösteriyor , arızalı oldugu takdirde aşırı yakıt harcatan parçalardan biri.

quote:

birmottan randevu aldım bırak inceleyelim gaz teli ile halolucak gibi gözükmüyor dediler kazık girecek ama .....arabada daha 2 aylık olmadı ....beyinlerde 3 aylık falan aldıgım kişi 1.5 milyara degiştirmiş...220 ben debimetre daha ne ister bu alfa huzur ver kardeşim ya insana ilk arabasıda böyle yaparsa hayat ne yapsa yeridir

Ayrıca arabanızı aldıktan sonra yaptıgınız masraf 220 ytl yse size imreniyorum

Edited by - umur on 02/04/2008  20:43:59

n/a

vtı tarzım degil ........sonuçta serseri degilim !!!!!!!!!ama ruhum var alayına rest !hem görüntü hem güç hesabı...patansiyometre ne kadar bilen varsa sevinirim bence de potansiyometre...

n/a

sorun giderildi gaz telinin gaz kelebegine giren bölgedeki kırık nedeni ile gaz takılı kalıyor haliyle sensörler yanılıp yanlış bilgiler gödererek çok yakma ve rolantide devir sorunları yaratıyor ayrı olarak debimetreden gaz kelebegine uzanan hava borusunda motor üst kapagına dogru uzanan inceborunun dibinde sertleşmeden dolayı çatlak var tahminimce oradanda hava alma ihmali var saygılar .........