Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BIJON KILIDI???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daimos_ro

Arkadaslar cahilligimi magzur gorun.Subat ayinda Turkiye'ye gelmistim yola cikmadan once lastikleri burda kontrol ettirdim bi lastikciye,lastikci benden bijon kilidini istedi ve onunla bijonlari soktu.Daha once kullandigim arabalarda bu aparat yoktu,bu sadece alfalara ozel bi durummu?Simdiden tesekkurler ilginiz icin.

Edited by - daimos_ro on 16/04/2008  10:48:22

n/a

Alfa Romeo'ya özgü 1 parça değil. Kilitli bijon her marka otomobile ve janta uygun olarak bulunabilir. Sizden önceki sahibi takmıştır muhtemelen.

Romanya'da 1 dönem lastik-jant hırsızlığının yaygın olduğunu duymuştum, doğrumu?

Cem

Kilitli bijonlar,alaşım jantlara , hırsızlığa karşı tedbir amacıyla uygulanan bir sistemdir. Aracın her lastiğindeki bijonlardan bir tanesi kilitlidir genelde. VE sadece ona uygun olan adaptör bijon anahtarına takılıp o şekilde açılabilir.

daimos_ro

cem aciklama icin cok tesekkurler ama korktugum basima geldi.Istanbul'da servise sokmustum ve maalesef adaptor milano serviste kaldi ve buyuk bi ihtimalle kaybolmustur You are not allowed to view links. Register or Login yapabilirim bu durumda:(:(

Cem

Bir lastik tamircisi sorunu çözebilir sanırım, biraz uğraştırsada başka şekillerde açma yöntemi bulunur.Sonuçta kilitli bijonlar iptal olup,standart bijonla değişim olur.  Tanıdık usta-servis vs varsa bir danışmanız ,derdinize deva olabilir diye umuyorum.

n/a

Biraz zahmetli 1 iş ama kilitli bijona uygun 1 diş açılıp, ona uygun bir anahtar ile sökülüp, yerine standart bijon takılacak.

daimos_ro

tesekkurler arkadaslar.romenlerle dediklerinizi yapmaya calisacagim ama disimle acmaya calissam daha kolay olur dusundesindeyim:)