Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

vınlama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

arabamın alt takımları çok sessiz olmasına rağmen bugün fark ettiğim yeni bir ses var... tam bir vınlama sesi ve bu ses hızlandıkça artıyor yavaşladıkça azalıyor... arbayı boşa aldım veya viteste fark etmiyor, yani ses motor veya debriyajdan olmamalı diyorum (debriyajdan emin değilim)... sanki bilye kırılmış da tekerlek dönerken ses yapıyor gibi... normalde motor sesinin arkasında kayboluyor ama ayağımız gazdan çekip de motor sesini azaltınca bu vınlama ciddi şekilde duyuluyor... fikri olan var mı?

adnan.geyik

Havalandirma kanallarindan olabilir mi? Bende bir kere oldu sürekli hafif bir islik sesi geliyordu. Havalandirmaya girmis bir yaprak parcasindan cikiyormus 2 ay beni delirtmisti. Oilerim öyledir. Baska sorun degildir.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

n/a

Rulman sesi olmalı. Zamanla, rulman kötüleştikçe artacak...

n/a

hmmm rulman dediğiniz tekerleklerin takılı olduğu yerdeki dönme hareketinin gerçekleştiği yer midir? ve masraflı bişey mi korkmak mı lazım?

n/a

sanırım rulmanın içinde de bilye tarzı şeyler var tam da öyle bir ses geliyor.. hani bazı dağ bisikletlerinin tekeri kaymak asfaltta bir vınlama sesi çıkarır lastik yapısından... onun gibi bir ses ve rulman bilyelerinden gelebilir diye düşünüyorum ben de şimdi...

n/a

Evet, porya rulmanı, tekerlek rulmanı da derler. Evet rulmanın içinde bilyeler var. O bilyelerden biri veya yuvaları kırılırsa, birbirlerini kırarak devam ederler, en sonunda rulman kullanılmaz hale gelir, vibrasyon ve ses artar.

Nasıl olsa değişecek, bence daha fazla beklemeden değiştirin. 80-100 YTL gibi 1 fiyatı var, işçilik ve torna hariç.

n/a

bugün değiştirdim, sağ arka tekerlekmiş sesi yapan... 180 YTL tuttu ALFIN'de... fiyat konusunda bilmiyorum yazdığınız fiyata göre biraz pahalı olmuş sanırım...