Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Superchanger 390YTLye!!!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Yalnız yüksek bar basıncına dayanıklı piston ve gömlek kullanılmalı bu da ödeme rakamlarını iyice arttırıyor... 

Onur

1.6 için 0.5 bar oldukça yeterli çünkü turbo uygulanan motorda hacim küçükse tork yeteri kadar alınamıyor. bu genellikle 2 litre altı için böyle.

master

Autodelta'nın kitinde gerekli olan her şey var diye hatırlıyorum , al tak hesabı :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

tabi oraya kadar gitmek lasım once dimi ondercim?? Register or Login" alt=""/> madem burada takmıolar!!Register or Login" alt=""/>

master

Sanayi işi var burda , 200 km'de depo bitiren cinsten takabilirsin :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

quote:

master wrote:

Sanayi işi var burda , 200 km'de depo bitiren cinsten takabilirsin :)

vala ben 2sinide almıyım en iisi :)

n/a

200km'de nası biter depo??? Sağlıksız işe herzaman karşıyım otomobil konusunda!!!

Onur

1.5 bar turbo basarsın 200 km de biter :)

master

Ben de ondan bahsediyorum zaten Ulvi Can Bey , işini adam akıllı yapan usta çok az , turbo takmak zor bir zanaat , bugün turbo konusunda çok bilgili sanılan yerler bile (isim vermeyeyim) turbodan pek anlamıyorlar maalesef. Dolayısıyla alınca ya test edilmiş bir kit alınmalı , ya da işini cidden iyi bilen birisiyle birlikte çalışılmalı.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

quote:

master wrote:

Ben de ondan bahsediyorum zaten Ulvi Can Bey , işini adam akıllı yapan usta çok az , turbo takmak zor bir zanaat , bugün turbo konusunda çok bilgili sanılan yerler bile (isim vermeyeyim) turbodan pek anlamıyorlar maalesef. Dolayısıyla alınca ya test edilmiş bir kit alınmalı , ya da işini cidden iyi bilen birisiyle birlikte çalışılmalı.

ki izmirde ole biri yok bence!! istanbulu cok bilmiorum ama alfaya turbo takacak kişi turkiyede zor bulunur gibime gelio!!!

master

Politek bu işin altından kalkar gibi geliyor bana İzmir'de. Çünkü çok ciddi referansları var. Tolga Abi daha iyi bilir tabii.

İstanbul'da ise Paşaoğlu adını çok duyuyorum , ama gitmedim , görmedim , bilemicem , sadece çok duyuyorum.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

turbo konusunda en yetkin kişilerden biride onno usta.onuda unutmamak lazım.

n/a

Öndercim honda ve subaru gibi arabalardaki kabiliyetlerine şahit oldum.. Hatta Ayhan usta hakkındada başka yerlerde hep iyi konuşurlar.. Amma velakin Alfa ve Turbo deyince %100 yapar bu adamlar diyemedim sana biliyorsun : ) Ama genede fikrim İzmirde yaparsa bu işi Politek yapar:. En azından Turbo konusunda tecrübeliler.. Ayrıca Turbocu tabir edilen söküp edip test eden şahısda önemli tabi.. : )

Öncelikle şu senin turbonun sökülüp iyi bir turbocunun elinden geçmesi lazım ki ( en azından kontrol babında ) orda akılda bir şüphe kalmasın..

quote:

master wrote:

Politek bu işin altından kalkar gibi geliyor bana İzmir'de. Çünkü çok ciddi referansları var. Tolga Abi daha iyi bilir tabii.

İstanbul'da ise Paşaoğlu adını çok duyuyorum , ama gitmedim , görmedim , bilemicem , sadece çok duyuyorum.

alfisti

best servis muzaffer usta.. audi vw grubunun turbolarını iyi bilen bi adam alfayı da yapar.. ama alfayı sevmez o başka:)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Onur

quote:

Tolga wrote:

Öndercim honda ve subaru gibi arabalardaki kabiliyetlerine şahit oldum.. Hatta Ayhan usta hakkındada başka yerlerde hep iyi konuşurlar.. Amma velakin Alfa ve Turbo deyince %100 yapar bu adamlar diyemedim sana biliyorsun : ) Ama genede fikrim İzmirde yaparsa bu işi Politek yapar:. En azından Turbo konusunda tecrübeliler.. Ayrıca Turbocu tabir edilen söküp edip test eden şahısda önemli tabi.. : )

Öncelikle şu senin turbonun sökülüp iyi bir turbocunun elinden geçmesi lazım ki ( en azından kontrol babında ) orda akılda bir şüphe kalmasın..

quote:

master wrote:

turbo tamir olmazsa elden düşme bir garet T3 alınabilir :)

Alfadanadam

Eğer turbo almayı düşünüyorsanız sanırım Sercan'ın kuzeni satıyor bu arada..
İlgilenenler Sercanla kontak kursun derim ben..

n/a

peki alfalar hangi tubolar olur bak bu konuda hiç bi fikrim yok!!!! ve fiyat aralıkları nedir ben 1500la 8000 arası gordumde!!! gerci ne kadar kıyma o kadar koftede bu fark biras cok deilmi??

Onur

eski alfalarda garret kullanılıyordu sanırım çok emin değilim ama öyle olması lazım.

T.S lere turbo uygulamak bence çok zor ama yapan var mı bilmiyorum?? autodeltanın var uygulamaları ama aracının You are not allowed to view links. Register or Login km altında olması lazım yoksa yapmıyorlar. onun dışında birde rottex marka kompresor uyguluyorlar ama sadece V6 lara sanırım...

n/a

Ya herhalde TS'ye de yapan yapıyordur ama, asıl soru zamanınızın ne kadarını sanayide geçirmek istediğinizle ilgili bana kalırsa :) Parayı geçtim, zamandan bahsediyorum. Çalışan insan için zor olur bence. Patron diilsen :P

master

V6 Turbo'larda Garrett T25 var.

Bu arada Tolga Abi benim turboda sorun varmış zaten , servise bıraktım yapıyorlar. İnşallah iş ciddiye binmez...

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Öndercim sana 1000 dolara sıfır turbo alalım en iyisi :)

n/a

Nerde yaw koşalım gidelim müdahale edelim : )

quote:

master wrote:

V6 Turbo'larda Garrett T25 var.

Bu arada Tolga Abi benim turboda sorun varmış zaten , servise bıraktım yapıyorlar. İnşallah iş ciddiye binmez...

master

İş ciddiye bindi :(

Bu arada Bülent Abi keşke 1000 dolar olsa sıfırı :(

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

vardır vardıır..sormak araştırmak lazımmm :)