Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni üyeye merhaba deyin:)Devam Foto ekledim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Hoşgeldiniz hakan bey..
İzmir'de 3. Sanayi sitesindeki Alfa Teknik'i önerebilirim..
Aracınızın fotoğraflarını bekliyoruz..

Edited by - shame on 20/04/2008  09:27:28

serkan44

merhaba hoşgeldiniz daha doğrusu bende goş geldim 146.1.6.t.spark malatya dan selamlar

serkan44

merb.hakan kardeş bende aracı yeni aldım 146.1.6 t.s benim araçta 3000 devire kadar fazla gaz yemiyo ama 3000 devirden sonra tam bir canavar kesiliyo 1999 model 175.000 binde You are not allowed to view links. Register or Login geçen gece 2008 model spor astra yı tokatladım çocuk sinirden az kalsın kaza yapıyodu.hocam 3000 devire kadar 80 bar benzin püskürtür ve araç ona göre ivme You are not allowed to view links. Register or Login ekonomik yakıt tüketir.ama 3000 devirden sonra 130 bar benzin püskürtür tam bir italyan canavarı olur ama yakısı severrr:)))ben hele şu günlerde malatya da 3.450 olmuş benzinin litresi hiç 3000 ni geçmiyorum belki performanslı kullanmıyorum ama bu ara ekonomik takılıyorum :))malum litresi benzinin nerdeyse 3.500 binlira oldu.3000 devire kadar kullanmanı tavsiye ederim.canavar sakin olunca kazasız belasız sorunsuz ve okonomik oluyo diger 1.6 araçlara göre çok eko çünki 8 buji var.neyse fazla başınızı ağrıtmayım malatya li alfistiden selamlar

146.1.6.t.s 16 valf (malatya canavarı:))

n/a

quote:

merb.hakan kardeş bende aracı yeni aldım 146.1.6 t.s benim araçta 3000 devire kadar fazla gaz yemiyo ama 3000 devirden sonra tam bir canavar kesiliyo 1999 model 175.000 binde You are not allowed to view links. Register or Login geçen gece 2008 model spor astra yı tokatladım çocuk sinirden az kalsın kaza yapıyodu.hocam 3000 devire kadar 80 bar benzin püskürtür ve araç ona göre ivme You are not allowed to view links. Register or Login ekonomik yakıt tüketir.ama 3000 devirden sonra 130 bar benzin püskürtür tam bir italyan canavarı olur ama yakısı severrr:)))ben hele şu günlerde malatya da 3.450 olmuş benzinin litresi hiç 3000 ni geçmiyorum belki performanslı kullanmıyorum ama bu ara ekonomik takılıyorum :))malum litresi benzinin nerdeyse 3.500 binlira oldu.3000 devire kadar kullanmanı tavsiye ederim.canavar sakin olunca kazasız belasız sorunsuz ve okonomik oluyo diger 1.6 araçlara göre çok eko çünki 8 buji var.neyse fazla başınızı ağrıtmayım malatya li alfistiden selamlar

146.1.6.t.s 16 valf (malatya canavarı:))

Yukarda yazdıklarınızı bu siteden herhangi birinin onaylayacağını yada hoşgöreceğini sanıyorsanız yanlış yerdesiniz demektir.Aracınızı "insan" gibi kullanın "canavar" gibi değil, böylelikle kimsenin canını da yakmamış olursunuz..

serkan44

mrb öncelikle şu kapışma konusunda cahillik etmişim gerçekten buraya yazmamam gerekirdi özür dilerim.evet cahillik ettim.kabul ediyorum neyse acemilik işte.cahilliğimden ötürü özür diliyorum.insanlara sakin kullanma konusun da örnek olmak lazım haklısınız gerçekten sakin kullanmak her ama her açıdan sağlıklı.ama işte bazan çevredeki şöför lerin gazına geliyoruz aslında gelmemek lazım.

Dentist

Sürat felaket,veya acele giden ecele gider deyişlerini anımsatırım size.
İllaki sürat diyorsanız;"sizi pistlerde görmek isteriz"
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

alfistahakan

Araç resimlerini nasıl eklerim?

Saygılarımla,

Alfacı Hakan
146 1.4 TS
Hakan
Forever Alfa

admin

You are not allowed to view links. Register or Login

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfistahakan

Sayın adminim teşekkürler.

Hakan
Forever Alfa

ATA

Register or Login" border=0>
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfistahakan

Ata kardeşim resmi doğru şekilde koymuşTşk.ederim.

146 TS 1.4 16V
48HS510Register or Login" border=0>
Hakan
Forever Alfa

Anlattıgınız gibi araba 3000 devirden sonra birden hızlanıyorsa bi sorun war demektir.

Bende 145 kullanıcısıyım araba hızlanırken 2500 devirden itibaren sanki arkadan ip koparmışçasına araba atardı öne kendini sakın bunu doğal bi tepki olarak anlamayın arabanızı cihaza bağlatın.

Lambda sensörü bu arızayı werirmi bilmem ama cihazda problem çıkmazsa debimetre arızası olabilecegini size söyleyebilirim.

Çok lanet bi parçadır kendileri Eğer arıza ondayse hemen degiştirin derim yoksa benzin yakışınız hiç düşmez.

alfonyus

merhaba.. korkacak birşey yok tutku ile bağlıyız o yeter. alfanızı ne kadar severseniz oda sizi okadar sevecek ve üzmeyecektir.

alfistahakan

Merhabalar ,aracım ikinci kez sübap yaktı geçen hafta artık ilk başvurduğum servise başvurmama karaı alarak burada fethiyede alfaları huyunu suyunu tanıyan bir usta ile tanıştım bir arkadaşım vasıtası ile..Geçen hafta aracı teslim ettim.Motor açıldı üst kapakda 4.pistona denk gelen 2 sübap parçalanmış diğer ikisi ise kavrulmuştu ve 4.piston artık çalışmıyordu.Neyse.Artık eksozmu yoksa pistonu itenelrmi tam olarak bilmiyorum.Bundan önceki sübap yakışındada( tam olarak 1 yıl önceydi)aynı sübapların yandığını biliyorum.Tabii kapak sökülünce motorcu(rektifiye yapab şahıs) geldi baktı aldı üst kağaı gitti.Bizde beraber tabii.Üst kapağı komple dağıttı.Kontrollerini yaptı.Elimize listeyi tutuşturdu.SOnra tabii geçen sübap yaktığında üst kağaı yapan(yada yaptığını söyleyen sevgili ustamız)şahıs üst kapağın saplamalarını sıkarken saplamalardan birini kırmıştı.Onu söyledim ustaya neyse tornacı geldi uğraştı daha önceki işlemden kalan (artık diş açılıp tekrar bişiler konmuştu kırık kalan vidanın tutması için)artıkları çıkardı ama kırık vidanın parçasını çıkaramadı.Motorun geri kalanınında inmesi gerekiyor dedi.Sineye çektik onuda indirdik.Motoru aracın sol çamurluğundan aldık.Şanzımanı falan indirmeden.Karteri söktük.Aman allhım içi nasıl bir pis yağların artığından resmne You are not allowed to view links. Register or Login var ne yok söküldü.En ince ayrıntıısına kadar söküldü.Motorda incelendi.Pistonlarda gömlekler de herhangi bir zarar yoktu.HAzır açılmışken sekmanlarıda değiştirelim dediler.Çünkü yağ yakıyordu aracım.Değişmesi gereken parçalar listesi.
1-Sübap takımı
2-4 adet lifter
3-Gayd takımı
4-Sekman takımı
-Triger kayışı(Aslında yeniydi ama 2 kez sökülüp takıldığı için içime sinmedi)
5-Alt ve üst kapak için tüm contalar.
6-kırılan saplamalar için 2 adet sapalam vidası biri yedek.
7-Kol yatak takımı
8-Yatak burcu takımı
Bu parçaları istanbuldan getirttim ve dün akşam teslim ettim.
Bu sabah ustaya gittim ne yapılıyor diye.Önce motorcudan başlayayım.Üst kapak taşlanıyordu zira eğiklik varmış.Araç daha önce işlem görmüş ama kapak nedense yamuk çıktıki hiç hararet görmedi motor.
Sekmanlar ve diğer paraöalr motora takılmış kırık vida çıkartılmış pistonlara honlama yapılmış kısaca motor tertemiz olmuş.
Üst kapak taşlanıyordu p.tesi teslim edeceğini söyledi.Herşey pırıl pırıldı.
Sonra ustanın yanına gittim.Oda saolsun söktüğü tüm parçaları gaz ile yıkamış temizlemiş am aen ufak parçaya kadar.Yağ pompasını sökmüş temizlemiş.Tazyikli gaz ile yıkamış herşey pırıl pırıl karterin içine kadar yağ süzgeci dahil.Siyah olan parçları boyamış.
Şİmdi pazartesi yada salı günü kontağa basıcaz hayırlısı ile.Motr 4/3 lük oldu zira pistonları değiştirmedim sadece ...Bittiğinde ise fotoğraf lıycam şu hali ile fotoğraflamak istemedim çünkü.Şimdilik bu kadar ..

Hakan
Forever Alfa

Borracho

Merhaba...

AytacFx

Hoslgediniz, keyifli surusler

n / a

Hadi hayırlısı Hakan abi. İnşallah sorunsuzca olurda rahat rahat binersin. Dediğim gibi alfayı kötü hallere getiren ustalar. Neyapsın alfa...Kompresyon ölçürtmeyi unutmayalım!

erdem1904

hayırlı olsun...
inşallah bu son olur

Edited by - erdem1904 on 09/05/2010  00:08:23
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

cihan

inşallah bundan sonra sorunsuz,keyifle kullanırsınız...

alfistahakan

Hep aynı temenni ile başlıyorum ama sonu gelmiyor.Tşk.ederim sizlere.
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Umarım artık sorunsuzca kullanırsınız Alfanızı;tekrar geçmiş olsun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alfadanadam

Tekrardan geçmiş olsun Hakan'cım. Umarım bu şanssızlığın son bulur da keyifle binersin alfana.

Yağ katkıları konusundaki tecrübeni de yazdım bir kenara. Benim böyle bir tecrübem olmadı ama görünen köy kılavuz istemiyor neticede.

alfistahakan

İyi dileklerniz için tşk.ederim..
Hakan
Forever Alfa

Sportivo

Hayırlı olsun,problem çıkarmaz umarım artık. Bu arada Fethiye'li olduğum için Fethiye'li ustayı merak ettim.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

alfistahakan

Bu gün itibariyle Alfamı teslim aldım.İlk izlenimlerim.Motor sesi gayet güzel güzel lifter sesi bitmiş.Motor daha canlı çalışıyor.Hızlanma eskiye göre daha iyi.1 saat kadar gezdim.Meşhur ölüdeniz rampasını 3.vitesle çıktımki önceleri 2.vitesde aracım bayılıyordu.Beni şimdilik memnun etti.İsmail usta gerçekden işinin erbabıymış.Onada sonsuz teşekkürler.Görüşmek üzere.
Hakan
Forever Alfa