Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

potansiyometre

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

önceki konularda var diyorlar.. başlık açmayın diyorlar ..ama cevap yazanda yok!potansiyometrem 1500 2000 devirlerinde takılı kalıyor..ne yapmak lazım nasıl resetlenir ?işe yararmı?temizlense olurmu...ben yapabilirmiyim...akü başlarını çıkarsam resetlenirmi??eskişehirde sadece birmot var.adamlar resmen kasap hemde 2 haftada anca yaparlar.yardıma ihtiyacım var.alfom da ankarada ne yapıyım???

Resetlemek için detaylı açıklama sitede war ben yapmıştım arabayı ilk aldıgımda bi faydasını görmedim açıkçası ama sizin gibi bi arızam yoktu.

CPU resetleme diye aratırsanız sanırım ulaşırsınız bilgilere yaklaşık 1.5 saat zamanınızı alıyor onuda hatırlatayım.

Kutup başlarını da temizlemenizi öneririm.

1.akü kutup başını çıkarın (artı yada eksi kutup çıkacak,yahut her ikisi)
2.Bu şekilde güç kaynağı kesilecek ve 45 dakika beklenecek
3.Bu 45 dakika sonra tekrar akü bağlanacak ve motor çalıştırılacak,kesinlikle gaza basmadan 15 dakika boyunca rolantide çalışacak.
4.Motoru durdurup 10 dakika boyunca beklenmeli
5.Motoru çalıştırıp test sürüşüne çıkılmalı.(aslında motoru zorlayın diyor forumda ama bence saçma hemen zorlamak)

Ben aracıma k&n cool air intake+ss son susturcu taktım+kat iptal ettirdim normal susturucu ile,ancak bunları yaptıktan sonra aracımda bir tuhaflık oluştu,bir nevi tutarsız tepkiler,bazen aşırı bazen sağır bir tepki.
Bu forumu okudum bu anlatılanları yaptığımda kaybedecek birşeyim olmadığnı düşünerek denilenleri yaptım.
Sonuç: daha önce 2000 devir civarında tepki vermeyen motor gaz pedalına dokunmamla eskisine kıyasla daha iyi tepki verir hale geldi.Bariz şekilde ara hızlanmalarım daha erken sürat kazanmamı sağladı.

Tufan

quote:

önceki konularda var diyorlar.. başlık açmayın diyorlar ..ama cevap yazanda yok!

kimsenin size cevap vermek gibi bir mecburiyeti yok...konu hakkında bilgisi ve yazmaya vakti olan arkadaşlar mutlaka ki yardımcı oluyorlar.

ayrıca bu mesajınızdan anladığım kadarı ile site monitörü özelliğini kullanmayı bilmiyorsunuz, zira hangi başlık altında olursa olsun, bu özellik ile siz siteye girdikten sonra aktif olan konuları görürsnüz, böylece yeni başlıkları takip etmek zorunda kalmazsınız.

bu size bu konuda ikinci uyarım: forum arama özelliğini kullanın ve yeni başlık açmak yerine ilgili başlık altına mesajınızı yazın. umurun verdiği cevapta da görüldüğü gibi bu konu ile ilgili yanıtlar daha önce verilmiş. siz de zahmet edip konuları iyice bir okusaydınız amerikayı yeniden keşfetmenize gerek kalmazdı.

n/a

önceki konularda var diyorlar.. Yok mu? Emin misiniz?

başlık açmayın diyorlar..Gereksiz başlık, gereksiz zaman kaybıdır. Heleki benzeri bir sürü konu varken. Şöyle bir bakarsanız, benzeri her konuda sizin yazdıklarınız var ve bilindiği kadarı ile cevaplarınıda vermişler. Daha ne istiyorsunuz anlamadım bende.

ama cevap yazanda yok!Kimsenin yazmaya mecburiyeti olmadığı gibi, açılan daha önceki başlıklrda da, bilenler, bildiği kadarı ile yazmışlar. Burda kimse servis ustası değil. Doğal olarakda verilen cevaplarla yetinilmesi gerekiyor.

potansiyometrem 1500 2000 devirlerinde takılı kalıyor..ne yapmak lazım nasıl resetlenir ?işe yararmı?temizlense olurmu...ben yapabilirmiyim...akü başlarını çıkarsam resetlenirmi??eskişehirde sadece birmot var.adamlar resmen kasap hemde 2 haftada anca yaparlar.yardıma ihtiyacım var.alfom da ankarada ne yapıyım???
Bahsedilen parça elektrik-elektronik aksamlı bir parça. Böyle bir parça ne kadar temizlenir, ne kadar başarılı olur mantık yürütmek gerek. Kimse uzaktan kumanda ile tamirat ya da arıza gideremez.

edit: Bektaş

Tufan

Mesut Bey,
Forum kuralları açık. Çoğu şeyi iyi niyetle görmezden gelmeye çalışmamıza rağmen bir noktadan sonra iyi niyet bitiyor. Size iki kez uyarıda bulundum ama hala gereksiz polemiğe giriyorsunuz. 3. kez uyarmayacağım, bilginize.

Bu konuda daha fazla tartışma yaşanmaması için konuyu kilitliyorum.