Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

varyatörü açıklarsanız sevinirim.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

moguz74

arkadaşlar ben bartındayım ve bana en yakın servis ankara da.ankaraya gitmek istemiyorum.varyatörün değişmesi gerekiyor.burdaki ustamla yapmayı düşünüyorum.

size sorum bu varyatörün diğer marka arabalardaki ismi farklımı.burda bazı ustalara sordum varyatörü bilmiyorlar.sadece bu alfadamı var yoksa sanayideki ustalar bunu başka bir isimlemi biliyorlar.

varyatörün diğer ismini bilen varsa lütfen bilgi verebilir mi?

kaptan_swng61

Teknik bölümüne bakın...aramadığınız kadar var

CuoreSportivo

Gerekli bilgiler fazlasıyla forumun cesitli yerlerinde mevcut.

Fakat size verebilecegim en iyi tavsiye, Alfanızı Alfa'yı gercekten iyi bilen ustalara emanet etmeniz. Özellikle motor konusunda yetkili veya Alfa'nın ozel servislerini tercih etmenizi tavsiye ederim. Yoksa aracınız deneme yanılma tahtası olur...

junip

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - agucba on 12/04/2008  12:59:44

moguz74

bilge linklerin için çok teşekkürler.

burcintun

Sakın servis dışında başka bir ustaya elletmeyin. Komparatör ile piston konum ayarı var. Özel kilitleme aparatları var. Sakın elletme.

junip

rica ederim ne demek. Bencede anlamayana elletmeyin çünkü motor kapağını söktükten hemen sonra millerin üzerine 2 parçayı vidalayıp yapıyorlar bu işlemi Burçin'in de dediği gibi kilitlemek için.

AlfistiKerem

Mustafa kardeş Bartın'da maalesef adam gibi anlayan yok.Yalnız bir usta var tamir konusunda yardımcı olmaz ama bilgi alabilirsin.Sanayide "Debreli" usta derler.Ona git selamımı söle.O yardımcı olmaya çalışır ama bana kalırsa orda asla elletme kimseye.

serkan44

mrb.bende link leri okudum iki gündür sabah aracı çalıştırınca 1-2 saniye dizel gibi çalışıyo.offf heralde bizim varyatörde gitmiş.ama link te diyoki ilk sesi duyar duymaz yağ değişimi yapınbenim yağ değişeli 5.000 km .oldu.ilk işim yağı değiştirmek olacak inşallah sorun çözülür yağ değişince 146.1.6.t.spark için hangi motor yağını önerirsiniz..?heralde 10/40 yağ konuluyo hangi yağı önerirsiniz.bir tamirci arkadaş yağ testine gittik diyo en uzun dayanan yağ elf oldu diyo..bu alfa için hangi yağı önerirsiniz.?saygılar

146.1.6.t.spark

malatya alfisti

alfistahakan

Sayın arkadaşlar merhabe bende nette varyator değişimi ile ilgili bilgileri içeren iyi bir site buldum resim falanda koymuş arkadaşımız.Ama site ingilizce ..Bir nebze yardımı olursa sevinirim sizlere.

Saygılarımla,

AlfacıHAkan
146 1.4 TS

Hakan
Forever Alfa

burcintun

sağol ama bu site vardı zaten. Hatta paylaşım yapıldı diye biliyorum. Ama araştırman çok güzel.

A.S.GÜMÜŞ

Size ustamdan duyduğum örneği vereyim, Konya da sanırım tam hatırlamıyorum bir 145 in motor sorunu olmuş, sanayide usta motoru çıkartmaya çalışmış beceremeyince ön çamurluklardan arabayı kesmiş ve motoru çıkartmış ki sonra benim ustayı aramış ( Antalyada Turgay Usta ) motor çıkartmak bilen için bile çok zahmetli iş. Kesinlikle Alfa ustasından başkasına elletmeyin aracınızı, ben tofaş servise bile götürmüyorum ilk aldığımda götürdüm varyatör problemine koydukları teşhis yağ lifterlerinin arızalı olmasıydı..

07 DH 800

n/a

direk ankaraya git ben eskişehirden ankaraya gidip alfom da degiştirdim az kullanılmış bir varyatör taktılar 170 ytl tirigerler yeni oldugu için degişmedi..200 ytl hallettim bedava bence durma git..şaşmazda yerleri ..ilgilenirsen adresleri servisler bölümünün en altında var...adamlar prof ,alfa doktoru olmuşlar. iş varyatörü degişmeke bitmiyor degiştikten sonra motor sesinin dinlenmesi ve nasıl durumda olup olmadıgına bakıyorlar.......

admin

az kullanılmış bir varyatör

Bu nasıl oluyor?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfistahakan

Merhaba benim aracın varyatörü yeni değişmişti aldığımda 10.000 km yol yaptım ses seda yok şimdilik.Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor.Arıza olmadan tamir kiti ve valf koymanın faydası varmıdır?toplam 60 ytl fiyat You are not allowed to view links. Register or Login dersiniz.

AlfacıHAkan
146 TS 1.4
Hakan
Forever Alfa

agucba

quote:

az kullanılmış bir varyatör

Bu nasıl oluyor?

Perte ayrılmış ve kazalı olanlardan çıkanlar kast ediliyor. Hatta geçen 100 YTL'den falan bahsediyorlardı.

///////////////

Cem

quote:

Merhaba benim aracın varyatörü yeni değişmişti aldığımda 10.000 km yol yaptım ses seda yok şimdilik.Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor.Arıza olmadan tamir kiti ve valf koymanın faydası varmıdır?toplam 60 ytl fiyat You are not allowed to view links. Register or Login dersiniz.

60 liraya valf ve tamir hallolacaksa fiyat çok iyi bence.
Ama okuduğum kadarıyla , valfin de soruna çözüm olmadığı,ancak yeni varyatör alıp valf taktırırsanız, varyatörün garanti kapsamında olduğunu hatırlıyorum.

alfistahakan

Hayır şu arızası yok saat gibi çalışıyo.Valf taktırsam diyorum kullanım süresi uzarmı?
Hakan
Forever Alfa

n/a

valf taktırman için motorun aşşagıya inmesi gerekiyor.. motorunu tezgaha baglayıp ...!!gereken yerleri tesviye ediyorlarki !!!bunu yapmalarına ragmen yine bozuluyor... bence takıntı yapma ..sakındıgın göze kıymık kaçar.(geçenlerde kız arkadaşım burnundaki rahatsızlıktan dolayı ameliyat geçirdi ve estetik oldu anlıcanız ama burnunu hiç bir yere ve hiçbir darbeye maruz bırakmaması anti parantez olarak belirtildi ama sonuç o kadar gözetlemesine ragmen aksinemidir nedir burnunun başına gelmeyen kalmıyor...benim öyle bir gayretimde yok burnumun başına gelen de yok..çünkü onun burnundan çekecegi zaten kaderinde belliydi.. ameliyat oldu bu seferde böyle çekiyor...)yanlış anlaşılmasın bizimde çekecegimiz oldugu için bu alfalardan yapıcak bir şey yok...

n/a

Aracı aldığımda bedava yapmışlardı bu varyatörü. İlk marşta dizel gırlaması var ama biraz bekleyince kesiliyor. İki elim bi araya gelip aracı servise götürmedim. Zaten yakın zamanda yağ değişimi geliyor o arada bakarlar. 156 için salıncak ve varyatör değişmez sorun sanırım =) Site içerisinde Adminimizin açtığı birçok konuyu okudum, bilgi sahibi oldum sizin de bi göz atmanızı tavsiye ederim.

admin

quote:

valf taktırman için motorun aşşagıya inmesi gerekiyor.. motorunu tezgaha baglayıp ...!!gereken yerleri tesviye ediyorlarki !!!

Valf ya da varyatör, bunlar için motorun aşağı nmesine gerek yoktur.

agucba

quote:

quote:

valf taktırman için motorun aşşagıya inmesi gerekiyor.. motorunu tezgaha baglayıp ...!!gereken yerleri tesviye ediyorlarki !!!

Valf ya da varyatör, bunlar için motorun aşağı nmesine gerek yoktur.

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Ayrıca valfin de işe yaramadığı yazılınca yaptırmanın anlamı var mı?

///////////////

Jakomo

Böyle bir işlem gerçekten' de yapılmakta ve olumlu sonuç verdiği söylenmekte.....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

admin

Valf takılıyor tabi cemal, buna birşey demiyoruz. Ancak bunun için motoru indiren usta var mıdır, varsa kimdir bilmek isterdim açıkçası. Hani o sokaktan bile geçmeyelim.

Diğer bir gerçekte, tamam valf soruna çare olabiliyor ama oda süt beyazı gibi masum bir parça değil. O valfin tıkanması sonuçu neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyoruz. Sonuçta binlerce km boyunca ısınıp soğuyan bir sıvı ve bu sıvının içinde bir dünya mikro partikül var. Bunlara birde yağın kirliliği eklenince vay halimize.

omeroguz

Bektaş motor indirme konusunda söylediklerine katılıyorum.
Fakat, partikül vs. konusunda senin söylediğin; *yolda yürürken ayağın takılır düşer ölürsün* şeklinde bir açıklama olmuş. Valf bu tıkanır mı tıkanır :)

Edited by - omeroguz on 09/05/2008  12:15:23