Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araçlarımızdaki kauçuk vb. hortumlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omeroguz

Arkadaşlar, piknik organizasyonunda Alfadanadam aracımın motoruna bakarken bir kauçuk su hortumunun metal parçaya sürterek sıcaklıktan dolayı erimeye başladığını farketti ve bu konu ile ilgili derin mevzulara girdik.
Sonuçta hortumların belli bir kullanım ömrünün olduğunu ve belirli periyotlarda değiştirilmesi gerektiği konusunda hem fikir olduk. Hatta ben biraz ileri giderek önceki aracımda tüm hortumları değiştirdiğimi ve şimdiki aracımda da aynı şeyi yapmam gerektiğini söyledim.

Sonuç: Dün akşam hiç tahmin etmediğim bir şekilde aracımın ön cam havalandırmalarından buhar çıkıp ön camı kaplamaya ve beraberinde iğrenç bir koku yaymaya başladı. Hemen hararet göstergesine baktım yükselmeye başlamıştı aracımı sağa çekip kontağı kapattım. Biraz hızlı davranarak motorun hareret yapmasına fırsat vermeden stop ettim ve kaputu açıp hemen su deposuna baktım içinde su kalmamıştı.
Sonuç hiç tahmin etmeyeceğim bir iş büyük itmimalle kalorifer hortumu patladı ve suyu burdan tahliye edip bu hale geldi.
İşin en kötü tarafı çekici çağırıp aracımı ona yükletmek oldu. İnanın aracımı o çekicinin üzerinde görmek çok zoruma gitti. Hele etrafta birilerin alaylı alaylı bakışları anlatılmaz bir sıkıntı yaptı bende.

Hiç arabasının bakımını ihmal etmeyen biri olarak böyle bir olayı yaşamak çok zor geldi, ama tek tesellim büyük bir hasar oluşmadan olayı farkedip tedbir almam oldu. Bakalım dün akşam gönderdim çekiciyla aracı bugün çıkacak sonucu yine sizlerle paylaşırım.

Sizler de sakın bu hortumların kontrolünü ve belirli bir yıl geçmiş araçlarda değişimini ihmal etmeyin

Cem

Geçmiş olsun abi,aklına gelen başına gelmiş. Hortumlar önemsiz görünse de hayati parçalar gerçekten.

omeroguz

Teşekkürler Cem, işin kötü tarafı görünmeyen yerde hortumlar :((

alfistahakan

Yaza girerken aracımdaki tüm hortumları değiştirdim .Orjinal olanlarda vardı, olmayanları uydurduk.Kalorifer hortumlarını değiştirince aracın içine su girmeye başladı hatta.Kalorifer peteğini sökmek zorunda kalmıştık çok zor ve zahmetli iş.Bence her mervsim değişikliğinde kontrol edilmesi gereken önemli bir konu.Aslında lastik hortumsuz bir sistem neden yokki?Araca bakıyorum bi sürü hortum.Geçmiş olsun size.Erken davranmanız güzel olmuş.Sevgi ve saygılarımla değerli alfistiler.

AlfacıHakan
146 1.4TS 16V
48 HS510
Hakan
Forever Alfa

AlfistiKerem

Geçmiş olsun Ömer You are not allowed to view links. Register or Login kadar bakarsan da bak gene de biryerden koyveriyor.Aslında zamanında değiştirmek lazım.Bende yakında bakıma sokacam arabayı,radyatör hortumlarını falan hepsini değiştirecem,hanidir aklımda zaten.İlerde başımı ağrıtmasın.

Sercan Keklik

geçmiş olsun abi iyi gene buhar cıkıp farkına varmana sebep oldu ya buhar cıkmasaydı :(
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

omeroguz

Sercan sorma, ikinci kez motora müdahale olur du ki! canımı fena yakardı.

Ön konsol komple söküldü ve sebep hortum patlaması değilmiş, en azından hortum sebebiyle arıza yapmamış olması sevindirici :)

Kalorifer peteği patlamış, ömrünü tamamlayan petek sonunda iflas etmiş.

Aslında triger, buji vs. gibi bu parçalarında bir kullanım ömrü varsa belirtseler de bunları da periyodik bakımlarda değiştirsek. Sonra yolda kalıp rezillik çekmek zorunda kalmasak :((

admin

Ömer deşbord daha takılmadıysa bari gerekli yerlere pamuk falan tıkayarak taksınlar. En azından ses olaynada epey bir süre halletmiş olursun.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfa146

kalorifer peteğinin fiyatı hakkında bilgi verirmisin, benimkinde de bi ufak kaçak var.
en azından bi bilgim olsun fiyatı hakkında.

cuneyt

gecmis olsun omer bey.

omeroguz

Bektaş Maslak'a yeni geldim, toplanmıştı. Sanırım gerekli ayarlamayı yapmışlardır. Yine de sorarım.

Hazır gelmişken, yağ, yağ filtresi, hava ve tekrar polen filtresi değişimini yaptırdım.
Bu arada yine kaşındım Z rotlar değişti :)

Şimdi araç ıslanan yerlerin kurutulması için oto kuaföre götürüldü. Bekliyorum.

İyi dileklerinizi için teşekkürler arkadaşlar.

Taner : Kalorifer peteği için Milano'dan Yılmaz ile konuştum, nakit 250 ytl gönderebileceğini söyledi. Sanırım yetkili servis fiyatı 440 ytl civarı. Bu arada yan sanayi de bulunabiliyormuş Aksaray tarafından ama yan sanayi pek tavsiye edilmiyor ne zaman ne olacağı belli olmuyor deniliyor :)

Dentist

Ömer çok geçmiş olsun.Daha beteri olmadı diyerek kendini üzme,teselli et bence.Umarım sorun tamamen hallolur.Yılmaz iyidir gerçekten .
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alfadanadam

Ömer'cim geçmiş olsun. Neyseki küçük sayılabilecek zararla atlatmışsın.
Bahsettiğimiz hortumu da değiştirdin değil mi?

ATA

Silikon ve kırmızı renkli yüksek basınca dayanıklı hortumlar bulsak güzel olacak, dimi Sercan
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

omeroguz

quote:

Ömer'cim geçmiş olsun. Neyseki küçük sayılabilecek zararla atlatmışsın.
Bahsettiğimiz hortumu da değiştirdin değil mi?

Bülent hortumu değiştirmedik, usta baktı sadece iz yapmış fazla bir hasar yok dedi. Sadece üzerine kalın bir kauçuk koyduk ve plastik kelepçelerle tutturduk.
Hortumların tamamını değiştirme işi yalan olur. Fiyat çok uçuk çıkıyor, aşınanları takip edip değiştirmek yolu daha ekonomik gözüküyor.
Hortum yerine bende hazır yine el atmışken iyice silinen ön armayı değiştirdim. Artık arabanın alfa olduğu önden bakılınca anlaşılıyor :))

quote:
Ömer çok geçmiş olsun.Daha beteri olmadı diyerek kendini üzme,teselli et bence.Umarım sorun tamamen hallolur.Yılmaz iyidir gerçekten

Sağolsun Yılmaz her zaman desteğini ve yardımını eksik etmiyor.

Tufan

geçmiş olsun ömer

onr

Çok geçmiş olsun.. :(