Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

dogubank cd calarlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xenogenesis

abi cd calıyor.
alt gözdeki anahtar teybin elektriğini kesmeye yarıyor.
tabi ne gerek var böyle birşeye diyeceksiniz.
bende cok sasırdım ama teybi monte ettikten sonra kurcalıyorum herşey güzel çalışıyor zaten zor bişey de değil teyp bağlamak karıştıracak bişeyde yok.
ama oda ne teybi kapatıyorum alet demo moduna geçiyor.
ekran ve ışıklar acık kalıyor.
hemen aldım kılavuzu elime demo modunu kapatmak için disp tuşuna basın diyo.
bastık: ekran kapandı ama tuş aydınlatması açık.
nasıl olur derken baktım adamlar kitapçığa yazmakla kalmamış ayrıca de kocaman bi kart koymuşlar kutunun içine."bu cihazda demo modu vardır kesinlikle kontağa bağlamanız tavsiye edilir aksi taktirde aküyü bitirebilir" diye.
bende kontağa baglı olmasını istemediğim için anahtarı daha uygun gördüm.
tabi teybi tekrar sökmem gerekti.
bu olaydan çıkarılacak ders "önce kullanım klavuzunu okumalıyız"

southislander

Hayırlı olsun ... almayı düşündüğüm seriden bir teyp, görüntüsü  de çok şık. Ancak direksiyondan kumanda özelliğini kaybetmemek için vazgeçmiştim, şimdi görünce gaza geldim birden. Eski teyp ile karşılaştırınca ses kalitesi nasıl, farkedilir bir performans artışı oldu mu?

XETRaM

Bir şekilde direksiyondaki düğmeler yeni takılana adepte edilemez mi?

KAKIRMAN

Media Market'te Alpine CD-MP3 ve de İ-Pod girişi olan cihazlar 260-270 ytl civarında. Tabii ben Media Markt ilk açıldığında karambolden dalmıştım içeri ve 3 adet almıştım(2 si diğer arkadaşlar içindi) ve 160 ytl ye almıştım.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Dentist

Direksiyondaki kumanda tuşlarını kullanabileceğimiz ürünler hakkında bilgisi olan var mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

XETRaM

Geçen gün bir internet sitesinde gezniriken bir kaç tanesinde özel olarak "Direksiyondan Kumanda Aktif" gibi bir özellik gördüm.. Sanırım bazı modellerde olan bir şey..
Birde yol bilgisayarında raido kanalları falan gözküyor normalde. Teybi değiştirince orası hala aktif oluyor mu? Yada bazı ayar/kablolalarla oynanarak olabiliyor mu?

n/a

quote:

abi cd calıyor.
alt gözdeki anahtar teybin elektriğini kesmeye yarıyor.
tabi ne gerek var böyle birşeye diyeceksiniz.
bende cok sasırdım ama teybi monte ettikten sonra kurcalıyorum herşey güzel çalışıyor zaten zor bişey de değil teyp bağlamak karıştıracak bişeyde yok.
ama oda ne teybi kapatıyorum alet demo moduna geçiyor.
ekran ve ışıklar acık kalıyor.
hemen aldım kılavuzu elime demo modunu kapatmak için disp tuşuna basın diyo.
bastık: ekran kapandı ama tuş aydınlatması açık.
nasıl olur derken baktım adamlar kitapçığa yazmakla kalmamış ayrıca de kocaman bi kart koymuşlar kutunun içine."bu cihazda demo modu vardır kesinlikle kontağa bağlamanız tavsiye edilir aksi taktirde aküyü bitirebilir" diye.
bende kontağa baglı olmasını istemediğim için anahtarı daha uygun gördüm.
tabi teybi tekrar sökmem gerekti.
bu olaydan çıkarılacak ders "önce kullanım klavuzunu okumalıyız"

tuşların aydınlatması için ayrı bir enerji girişi olmalı,yani teyplerde tek şase 3 adet + kablosu olur genelde,
bunlardan 1 tanesi parklara bağlanır,teybin tuşlarını parklar açıkken aydınlatır bu sayede geceleri teybi açmanız kolaylaşır
diğer enerji kablosu hafıza içindir,bu uca sürekli enerji verilir,
diğer enerji kablosuda teybin ana beslemesidir,bu uca enerji gelmeden teybi açamazsınız,bu uçta genelde kontağa bağlanır ama direk enerjiyede bağlanabilir,

xenogenesis

evet aynen dediğiniz gibi fatih bey ama malum 145 de parkları calıştşrmak için kontağın acık olması gerekiyor. yani aydınlatmayı parklara bağlamanın bir esprisi yok hepsini direk kontağa bağlasak da olur ama bana kontak açıp teyb dinlemek biraz angarya geldi
ayrıca aydınlatmayı kessek dahi tahminimce ana gücü kemediğimiz sürece teyp demo modunda ekranı acık bırakmaya devam edecek,onuda her sefere kapamak gerekecek. bilmiyorum cok mantıklı değil galiba ama kolayıma geldi böyle yapmak birde herhalde.

bu teypten once sony cdx 3300 kullanıyordum kesinlikle ondan daha  kaliteli.

yol bilgisayarına gelincede sanırım yol bilgisayarı ekranında sonradan takılan teybin bilgilerini görüntülemek mümkün değil.bu işleri yapan bir  
dükkanda sormuştum daha önce kullanamazsınız demişlerdi.

direksiyon kumandası içinde ek bir aparat gerekiyordu bildiğim kadarıyla ama direkt çalıştıranlar cıktıysa bilmem zira daha önce usb içinde ek aparat gerekiyordu şu an öyle bir durum yok

Edited by - xenogenesis on 11/06/2008  23:30:40

southislander

quote:

direksiyon kumandası içinde ek bir aparat gerekiyordu bildiğim kadarıyla ama direkt çalıştıranlar cıktıysa bilmem zira daha önce usb içinde ek aparat gerekiyordu şu an öyle bir durum yok

USB için ek aparata gerek yok kalmadığı konusunu açar mısınız? Bu ay sonunda aşağıdaki ürünü almayı düşünüyordum USB girişi için.You are not allowed to view links. Register or Login

xenogenesis

Abi senin koyduğun ürün usb ve bluetooth adaptörü  yani direk olarak usb çalıştırmayan cihazlar için ben ise en azından kendi teybimden biliyorum boyle bir aparat kullanmıyorım direkt olarak teybin arkasındaki usb girişine flash belleğimi takıyorum ve dinlemeye başlıyorum.
ama önceki pioneer modelleri bu tarz bir ek parçaya ihtiyaç duyuyordu.
bunu sen hangi teypte kullanacaksın onu anlamadım ben yani once kullanacağın teybe bakmak lazım orjinal teybiyse arabanın yoktur herhalde direk kontrol ama bilmiyorum genede.
ama yeni model bir alpine teyb alacaksan zaten buna gerek yok.

southislander

ben direksiyondan kumandayı kaybetmemek için orjinal teybini kullanıyorum. bu aparatı da usb çıkışı olmadığı için alayım diyordum.
haklısın, yeni alpinelar üzerinde direk usb girişi var, gerek kalmıyor bu tip aparatlara,ancak direksiyondan kumanda konusunda sıkıntı çıkabilir mantığıyla orjinal teypin üzerine gidip bu küçük aparata 250ytl'yi bayılıcam artık, naapalım...
yeni teybiniz hayırlı olsun tekrar

Dentist

Direksiyon kumandalarını kullanmamızı sağlayan ara kablo ile ilgili "deneriz,olursa"mantığını anlayamadım.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

southislander

ara kablo orjinal alpine değil, ingiliz bir yan üreticininmiş. Hi-Fi'dakiler daha önce hiç Alfa'da kullanmadık o yüzden kablo Alfa uyumlu mu emin değiliz, takmayı deneriz, eğer çalıştırırsak fiyatı 90 euro, eğer çalıştıramazsak kabloyu geri sökeriz bir işçilik parası da istemeyiz dediler.

xenogenesis

dene abi o zaman bi kaybın yok çalışmassa