Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Infocenter - yol bilgisayarı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Arkadaşlar kabalığını boşverin, bu alet aslında yol bilgisayarı olmayan otomobillerde de bu uygulamanın yapılabilirliğini kanıtlar nitelikte..Demek ki yeni kasalardaki info center alınıp bu tür bilgiler aktarılabilir...İşte asıl güzel olan haber bu :)

Tufan

Bu konuyla ilgili olabilecek bir sorum daha var:

Arabayı ilk çalıştırdığımda ekranda dış ısı çıkıyor, mesela bu sabah 7 derece idi. Fakat sağda solda tabelalarda filan gördüğüm ölçümler 10 derece gösteriyordu, ve radyoda da bugun hava sıcaklığının 10-13 arasında olacağı söyleniyordu. 20 dk kadar yol aldıktan sonra göstergedeki rakam bir anda 7'den 10'a sıçradı.

Şimdi, buradaki sorun sizce sensör mü yoksa infocenter'da mı?

n/a

benim arabadada aynı.dış ısı göstergesi doğru çalışıyor ama değişimleri anlık olarak yapamıyor heralde.biraz geç tepki veriyor.

CuoreSportivo

Olacak o kadar yaw, benimkide 3-5 dakika gecikmeli verir dereceyi ama tam verir. Zaten isiyi hemen ogrenip ne yapacaz :)

Alfadanadam

Özellikle sıfıra yakın sıcaklıklarda çok faydalı oluyor...Uzun yol yaparken dış ısının farkında olmayabiliyoruz ama sıcaklık 0'a yaklaştığında uyarıyor ve ona göre daha temkinli gidiyoruz...Gecikmeli de olsa vermesi çok güzel...

n/a

Alfaların yol bilgisayarları sıcaklığı radyodan dinleyip ayarlıyor  Register or Login" alt=""/> 

quote:

neanderthal wrote:

Bu konuyla ilgili olabilecek bir sorum daha var:

Arabayı ilk çalıştırdığımda ekranda dış ısı çıkıyor, mesela bu sabah 7 derece idi. Fakat sağda solda tabelalarda filan gördüğüm ölçümler 10 derece gösteriyordu, ve radyoda da bugun hava sıcaklığının 10-13 arasında olacağı söyleniyordu. 20 dk kadar yol aldıktan sonra göstergedeki rakam bir anda 7'den 10'a sıçradı.

Şimdi, buradaki sorun sizce sensör mü yoksa infocenter'da mı?

Onur

3 derecenin altında possible ice on road yazısı * buz ikonu çıkarıyor çok faydalı bencede sabah arabaya binene kadar hava nasıl anlayamıyorum diger türlü Register or Login" alt=""/>

Sercan Keklik

2oo6da 5.5 derecede bugun donma tehlikesi verdi :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tufan

bu neşeli cevaplarınızdan sonra ben vazgeçtim bu sorudan gençler. Register or Login" alt=""/>

alfisti

tufan baba hava sıcaklığı öyle değişken bir şey ki... öncelikle bizim sıcaklık sensörleri aynalarda ve son derece de hassas.. yollarda çeşitli tabelalardaki sıcaklık göstergelerinden daha hassas.... ama yanıt vermekte bazen gecikebiliyor... verdiği yanıtları etkileyen de bir ton etmen var... örneğin hareket etmeden sıcaklığın ölçüldüğü yerin ne kadar dış sıcaklık etmenlerine maruz kaldığı önemli... benim aracı park ettiğim yer bir açık alan ve kış sabahlarında -4 gibi sıcaklıklar ile aracımı çalıştırdığımda hareketimden yaklaşık 1 dk sonra binaların arasına giriyordum ve sıcaklık hemen -1 düzeylerine yükseliveriyordu... ilk hareket esnasında ise mevsimine göre hemen artıyor ya da azalıyor... buda sensöre vuran hava akımıyla etkilenmeden oluşuyor... kışın yolculuklarda donma ısısına yaklaşıldığında verdiği uyarıyı ise daha sonrasında sıcaklık yeniden yükselse bile hala simgesel olarak bilgi ekranı üzerinde koruyor...

sonuç olarak ilk çalıştırmada ölçtüğün 7 derece doğru... gün içinde verilen sıcaklık günün en yüksek sıcaklık tahmini değeri olduğundan ona hemen ulaşamaman normal... eğer aracın özellikle kuzeyli hava akımlarına açık bir yerde park halindeyse başka yerlere göre sıcaklığı daha düşük göstermesi de normal... ne sensöründe ne de infocenter da problemin yok :)

Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Tufan

7 derece doğru elbette, sonraki 10 derece de doğru. Yahu bir anda günlük hava  tahminini tutturmayı beklediğimi nereden çıkardın Ulvi bey azizim? Register or Login" alt=""/> 

Sorun olduğunu düşündüğüm şeyi tekrar edeyim, aradaki geçişlerin çok sert olması. Eee,  bunda ne var diyenler için de minik bir açıklama, daha önce kullandığım bravoda bile bu ölçüm işi gayet hassastı ve bildiğiniz üzere onun sensörü de tüm FİAT grubu arabaları gibi sağ aynanın altındadır. Üstelik ondaki ısı değişimleri 1 derece artıp azalırdı. Bizimkilerde basamak 0,5 olmasına rağmen hassas ölçüm yapamıyor.

Gouki

quote:

Tolga wrote:

Alfaların yol bilgisayarları sıcaklığı radyodan dinleyip ayarlıyor  Register or Login"/>
ehuehueh

anIL(34an623)

benim sensör gayet iyi ve hızlı çalışıyor. kışın 3 derecede başlayan buz uyarısı da yazınki yüksek sıcaklık uyarıları da gayet mantıklı ve hızlı geliyor bana

yazın araba güneş altında, brandalı bir şekilde piştikten sonra arabanın derece felaket rakamlar gösteriyorRegister or Login" alt=""/> atmayım ama 50-60 derece gördüm yanlış hatırlamıyorsam. yola çıkıyorum kısa bir süre sonra rakam normale düşüyor

Tufan

gördünüz mü pek sayın tolga bey, radyodan ayarlama yapmayanlar da varmış, fesüphanallah...Register or Login" alt=""/>

quote:

anIL(34an623) wrote:

benim sensör gayet iyi ve hızlı çalışıyor. kışın 3 derecede başlayan buz uyarısı da yazınki yüksek sıcaklık uyarıları da gayet mantıklı ve hızlı geliyor bana

yazın araba güneş altında, brandalı bir şekilde piştikten sonra arabanın derece felaket rakamlar gösteriyorRegister or Login"/> atmayım ama 50-60 derece gördüm yanlış hatırlamıyorsam. yola çıkıyorum kısa bir süre sonra rakam normale düşüyor

n/a

Walla bu delikanlılığı yapabilecek bi servis bulmak lazım... Ben Türkiye'de olsam araştırırdım ama Kıbrıstayım bu işi araştırabilecek arkadaşlarımız varmıdır acaba???

n/a

Bence bu aleti taktırmak TR'de zor iş... Bırakın taktırmayı haberleri bile yoktur : )

Alfadanadam

Bence bilse bilse Sercan biliyodur bu tip şeyleri yapabilenleri :) Sercan'ım bi el atıver mevzuya yaw :)

Sercan Keklik

quote:

Alfadanadam wrote:

Bence bilse bilse Sercan biliyodur bu tip şeyleri yapabilenleri :) Sercan'ım bi el atıver mevzuya yaw :)

aleti taktırmak basit alın gelin yeterki ;)

ama aleti bul derseniz işim olmaz bana mantıksız geliyo hakı ... geçer hesabı :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

Sercanım bu aletten bul demiyom ki ben...Bu alet bu işi yapabildiğine göre eski 156'larda da bu iş teknik olarak yaplabiliyor demektir...Bu teknik kısmı nerde yaptırabiliriz? Mesela italyadan bi infocenter getirttik, gerisini kim yapar, nasıl par?

Sercan Keklik

devre şeması varsa yapılır abi devre şeması önemli olan
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

Ne güzel söyledin, hadi devre şemasını bul bize :):)

n/a

Ewt Sercy bul da artık bizimde birer yol bilgisayarımız olsun... Register or Login" alt=""/>

Sercan Keklik

quote:

Alfadanadam wrote:

Ne güzel söyledin, hadi devre şemasını bul bize :):)

işimiz var kurcalama :) yaparızz diger işlemler bitsin ;))
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm