Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Luca De Meo ile Söyleşi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Alfa Romeo Genel Müdürü Luca de Meo ile yapılan söyleşide İtalyan?ların gelecekteki model politikasını görebilme imkanımız var. Yeni 147 ve 8C Competizione?nin haricinde 2010 yılına kadar Alfa-SUV da ürün gamındaki yerini alacak.

Register or Login" border=0>

Sayın De Meo, Geçtiğimiz Aralık ayından beri Alfa Romeo Markası?nın başında bulunuyorsunuz. Bu pozisyonda ilk aylarda yaşadığınız,  sizin için en önemli tecrübe ne idi?  
De Meo: Alfa üretimimizin %90?ının karşılandığı Pomigliano Tesisimiz?de, sene başında o kadar büyük ve radikal bir Turnaround Programı uyguladık ki bu bugüne kadar FIAT Grubu?nda gerçekleşmemiş bir durumdur. Alfa Romeo Merkez Tesisi?ne yaklaşık olarak 110 milyon Euro?ya yakın bir yatırım yapıldı. 60 günün sonunda yaptığımız ölçümlerde kalite standartlarımızda tam iki katı bir gelişme kaydetmiş olduk. Bunun haricinde bayilermiz ve pazarlamada da önemli iyileştirmeler yaptık, daha doğrusu değer katan tüm birimlerimizi bu iyileştirmenin içine aldık. Bu, Alfa Romeo Markası?nın Grup içinde ne kadar önemli yere sahip olduğunu gösteriyor bize. Bizim için en üst hedef masrafları kısmak değil, kaliteyi arttırmak olarak belirlendi.

Üretimi Portföyünüz nasıl bir gelişme gösterecek?
De Meo: Ürün gamımızı geliştirmeyi düşünüyoruz, bu şekilde Alfa daha global bir marka olma yolunda ilerlemiş olacak. Başarımızın sağlanması için temel unsurlarından biri Çin, ABD, Avustralya ve Japonya gibi pazarlarda gelişip yeni müşteriler kazanmak olacaktır. Şu anda daha global bir bakış açısı markamızın bu ileri hamlesinde çalışıyoruz.

Somut olarak neler bekleyebiliriz?
De Meo: Bu yıl içerisinde Alfa 159, Brera ve Spider?ın yeni model yılını tanıtacağız. Bunun üstüne yaz aylarında bizim için tamamen yeni bir adım olan ve B Segmenti?ne girmemizi sağlayan tamamen yeni Alfa You are not allowed to view links. Register or Login ile devam edeceğiz. Alfa You are not allowed to view links. Register or Login ile satış rakamlarında bir hacim gelişmesi beklemekteyiz.

Bu rakam ne olacak peki?
De Meo: Yıllık 60.000 adetlik bir satış iyi bir ticari başarı olacaktır ancak bu modelin potansiyeli oldukça yüksek ve 75.000 rakamı da çok uzak bir hedef değil. Modelin ürün gamları içindeki pozisyonlandırılmasındaki son rötüşleri devam etmekte ve coğrafi konumlardaki çalışmalar son aşamalara gelmiş durumda. Yeni model Torino?daki Mirafiori Tesisi?nde üretilecek..

2009 için beklentilerimiz ne olabilir?
De Meo: 2009 yazında yeni Alfa 147 start alacak. 85.000 adetlik bir satış rakamı hedeflenen, beş kapılı, 120 ile 265 beygirlik motorlara sahip kompakt bir model. Aşağı yukarı aynı zamanda üstü açık Alfa 8C Competizione, 450 PS?lik 8 silindirli motoru ve aşağı yukarı net 175.000 Euro?luk etiketi ile boy gösterecek. Toplamda 500 adetten fazla bir üretim olmaycak. Kendisi bir koleksiyoner Alfa?sı olarak kalmalıdır. Nerede ise 4 yıllık böyle heyecan verici bir atılımda bulunmamıştık, kuşkusuz Alfa 8C Competizione dünyanın en güzel otomobillerinden birdir. Bir otomobil ki Ferrari ve Lamborghini karşılaştırılacak, bir Halo-Car, bir Super-Spor, kimsenin kolay kolay tekerleri üzerine koyamayacağı ve yapabilceklerimizi gösteren bir Marka İkonu. Bu tüm bu duygusal ve teknolijik özellikleri tüm ürün gamımıza yayarsak doğru yolda olduğumuzu söylebilirim.

2010?da ne gelecek?
De Meo: 2010 için Alfa Romeo olarak SUV-Segmenti?ne girmeyi hedefledik. Bu proje kendi iç bünyemizde CX-over kodunu taşımakta. Bu kompakt arazi aracı bize yıllık 40.000 adetlik bir Pazar yaratacaktır. Ama yine de kendinizi sürprizlere hazırlayın. Belki önümüzdeki aylarda mevcut gamımızda enteresan varyasyonları ile karşılaşabilirsiniz.

ABD Pazarı?na girmeyi ne zaman planlıyorsunuz?
De Meo: 2009, daha doğrusu 2010?da bu pazarda yerimizi almış olacağız. Bundan eminim; bu pazarda temsil edilmemeyi hedefleyecek hiçbir marka yoktur.

Burada kaç tane bayi oluşturmayı hedefliyorsunuz ve bunlar nerede olacak?
De Meo: somut bir şey söylemek için daha çok erken. Kesin karaları daha vermedik. Bu pozisyonda daha yeniyim ve stratejiyi tam olarak tekrardan incelemek istiyorum. Ürün stratejisinde ihtiyacımız olan beklentiler aslında belli gibi; otomatik vites, alt silindirli motorlar, sedanlar ve SUV. Şimdi bize düşen, neyi nasıl ve hangi zamanda yapabileceğimiz.

Bu markayı ABD?de tanıtmak için nasıl bir ?Marketing-Budget? planlıyorsunuz?
De Meo: Alfa Romeo, çok fazla tanıtım yapılmayı gerektirecek bir marka değildir. Zaten tüm dünyada tanınıyor.

CX-over, 2010 ortasında gelecek. SUV modeliniz olmadan ABD?ye girmenin bir mantığı var mı?
De Meo: Bana göre taşları yerine oturmuş bir portföy ile giriş yapmak çok mantıklı bir seçim. Ama size şu anda detaylardan bahsedemem.

Geçtiğimiz yıl 142.000 adetlik bir satış rakamına ulaştınız. Bu seneki hedefiniz nedir?
De Meo: Satışımızı bu sene 142.000 adette tutmayı hedefliyoruz, aynı geçen seneki gibi. Ve bu aslında iyi bir başarı olacaktır, çünkü tesisimiz bu sene 2 ay kapalı idi.

2010 yılında hedeflediğiniz 300.000 Alfa satmada bir değişiklik olacak mı?
De Meo: Geçtiğimiz yıllarda hedeflerimize ulaşmış olduk. Benim Alfa Romeo?daki görevim hedef koymak değildir, hedeflere ulaşmak olarak belirlidir. Bu sebeple 2010?da bu hedefimize ulaşmak için ne gerekirse yapacağız. Çünkü bu dünya pazarı için sağlıklı bir rakamdır. Eğer 250.000 olursa da bu dünyanın sonu değil, o zaman biz de 300.000 hedefine 2011?de ulaşırız.

Bu iyimserliğiniz nereden gelmekte?
De Meo: Dört yıl önce bizim Fiat içinde belirlenmiş olan hedeflere ulaşamayacağımız düşünülüyordu. Hayat böyledir işte. Ayrıca Alfa Romeo gibi bir markayı sadece satış rakamları ile değerlendirmek sınırlı bir bakış açısı içerisinde markaya haksızlık olacaktır. Ayrıca markamıza zarar vereck olan adımları atmak Alfa Romeo?da hiçbir zaman olmayacak bir durumdur. Alfa Romeo?nun dünyanın en güçlü markalarından biri olduğuna çok eminim. Üürn gamı ve işletmede ama kendimizi geliştirebiliriz. Ayrıca kariyerimde ilk defa Alfa Romeo gibi tüm gücünü tarihindeki soğuk kanlı tutum ile sergileyebilen bir markada çalışabilme şansına sahip oldum. Bu sebeple başarabileceğimizden hiçbir kuşkum yok.

Çevre Koruması ile ilgili Alfa Romeo neleri planlamarta?
De Meo: Alfa Romeo öyle bir marka ki kendini motorlar, hafif üretim teknikleri ve sürüş dinamiği konularına yönlendirmiştir. Alfa Romeo hiçbir zaman Ekonomi markası olmayacaktır ancak yine de tüketim ve çevre dostluğu için gelişilmemiz olacaktır. Bu sebeple 2009/10 model yılında bir Start-Stop-System?i sunacağız. Bunun yanında Fiat bünyesi içerisinde olan Hybrid teknolojisinden de yararlanma yoluna gideceğiz.

Yeni müşterileri nereden kazanmayı umuyorsunuz?
De Meo: Başka markaları takip edeceğimize bütün yoğunluğumuzu kendi marka değerlerimize veriyoruz. Benchmarking, Branding?in bir opsiyonu değil, mühendisliğin bir parçasıdır. Markamıza özgün kalmalıyız. İtalyan BMW?si veya Audi?si olmak istemiyoruz.

İşletmede ne tür değişiklikler düşünüyorsunuz?
De Meo: İngitere?de nerede ise ağımızın yarınsı değiştirdik. Almanya?da bu kadar bir radikal bir adım olmayacaktır. Ancak burad da yine değişiklikler olacaktır ki Almanya Sorumlumuz Christopher Nicoll bu konuda sıkı çalışmakta. Şu anda İtalya?da 143 Alfa Romeo bayimiz var, Avrupa genelinde bu rakam 670, dünya genelinde 910. bunun yanında 48 Distribütor ile 53 ülkede temsil ediliyoruz. Ve şu anki atılımımız ile bu rakam çok ileri gidecek Alfa Romeo 74 ülkede satılıyor olacaktır.

Alfa 149: 2009?da karşımıza çıkacak. 120-265 BG arasında Turbo motorları olacak.

Top Model GTA?nın bir V6?sı olacak.

Alfa Junior: 16.000 Euro başlangıç fiyatı ile 95 BG Turbo?dan 230 BG?lik 1.8 litre GTA ve 4 çekere kadar uzanacak.

Seri olarak 6 vites olacak

Alfa 169, 2009?un ikinci çeyreğinde gelecek.

2010: Sportif Crossover, 4,60 metre olacak ve 28.000 ile 45.000 Euro arasında olacak.

Edited by - agucba on 22/05/2008  00:47:11

///////////////

murat

Soruya gel ...Koptum sabah sabah
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

Alfa Romeo'nun SUV'u bir başka olur herhalde! Özellikle ikinci resmin dizaynı çok güzel olmuş.

Dentist

Nickin kaynağı  benim de çok sevdiğim efsaneleşmiş "Pink Floyd" şarkısından mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sportivo

quote:

Soruya gel ...Koptum sabah sabah

harbiden ya, esasında altında çok düşünülmesi gereken bir soru
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Dentist

İyimser olmak bazen iyi,bazen de kötüdür.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

quote:

Nickin kaynağı  benim de çok sevdiğim efsaneleşmiş "Pink Floyd" şarkısından mı ?

Evet o şarkıdan...

Ali

yüzümde tebessüm oluşturan bir yazı..umarım gerçekleşir dedikleri.türkiyedeki servis ve bayi agınada el atar luca:)
adamın mail adresini bulsam mail atacam şikayetlerimi dile getirecem...