Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

motora su girdi...acil yardımm!!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

latrodects

slm en yenı sorun benımkı galıba daha dun başıma geldı. şiddetlı bı yagmur yagıyorken yollar su doluyken tıngır mıngır ılerlemeye calısıorudk. onumdekı arac anıden durdu ve bende durdum. sonra onu gectım.arabanın gaz yemediğini farkettım ve bı anda yol bılgısayarında engıne oil yazdı ama tam okuyamadım ve hemen söndü zaten. sonra araba teklemeye başladı ve stop etti. yanımdan gecen arabaların ve onların bana doğru gönderdiği dev su bırıkıntılerının motora girdiğini ve motorun ıslanması yüzünden stop ettiğini düşündüm doğal olarak. marşa bastığımda hiçbir hareket yoktu motorda ve yol blgisayarında failure no connect yazısı çıkıyordu sürekli ama tüm elektrık sıstemı normal çalışıyordu. ıspartada olduğum ve burda alfa servısı olamdığı ıcın acıl alfa yol yardımını aradım. antalyadakı servısı bağladılar ve arabanın buraya getırılmesı gerektiği motor beynın ıslandığını vs. yolda yapılabılecek bişiy olmadığını soyledıler. bende tofaş-fıat sevınden gelebılecek ve şu an bakabılecek bır durum yokmu dedım. ılgılı kişide o servısın yetkısı olmadığını ve bakamayacaklarını soyledıler. ozel çekıcıyle arabayı evın onune getırdık ve yrn guneş çıkar herşey kurur ve motor çalışır dıye umuyordum. ertesı gun akşam ustu eve geldim ve marşa bastığımda ekranda hıcbır arıza işaretı yoktu. sadece gosterge panelınde yağ lambası, akü işareti ve motor sembolunun olduğu işaret lambası yanıyordu. motordan yıne tık yoktu. ındım ve motora baktım orunurde bısıy yoktu. yağına baktığımda hayrett ettım,yağ dibe vurmuştu. bu mumkun dııldı cunku arabayı alalı daha bır ay olmadı ve 500 km yol yapmıştım.bakımı yenı yapılmıştı. ayrıca araba 13 bın km de henuz. motorun altına eğilip baktığımda tum yağın yola akıp gıttiği gorunce ınanamadım. nereye carptım,neresı delındı patladı bılmıyorum.ama hem suyun verdiği hasar  hem yağın bı anda delınerek akıp gıtmesı ust uste geldı. şimdi napıcağımı şaşırdım cunku arabayı burda tamır ettıremezsem antalyay goturmek zorunda kalıcam ve bu da bana cok pahalıya patlıycak. ne yapabılırım acıl yardımmmm:((((

admin

Kaskonu yapan kişiyle konuş. Normalde vurma, kırma, delinme gibi sebeplerle motora gelen hasarları karşılıyorlar ki üstelik sende su-sel artık nasıl tarif edilirse, böyle bir durum var. Hayır cevabını hemen kabullenme, bastırabildiğin kadar bastır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Diğer taraftan, yağsız olarak çalışmadıysa motora pek bir zararı olmamıştır, yani yataklara, kollara falan, sadece suyun verdiği tahribat vardır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

frantic

Bektaş abininde dediği gibi kaskoyla mutlaka konuş bazı şirketler ücretsiz çekici hizmeti sağlıyorlar. Ben 2kere yolda kaldım (1kere şanzıman 1kere benzin filtresi) 2sindede ücretsiz çektirmiştim arabayı istediğim yere.
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Tufan

öncelikle geçmiş olsun.

ikinci olarak konu başlığını, birisinin ilk görüşte anlayabielceği şekilde değiştirdim.

sorununa gelince, ilk aşamada alfa servisine gitmeni gerektirecek kadar spesifik değil. alfadan anlayan bir özel FIAT servisi de böyle acil durumlarda iş görür bence.

Cem

Geçmiş olsun diyerek, 156'larda motora soğuk hava emilmesi için yol zeminine yakın konumlandırılan hava filtresi'nin,yağmurda çok dikkat gerektirdiğini hatırlatmak isterim.

Alfadanadam

Eğer motorunuzun başına gelenin bir hasardan dolayı olduğunu belgelerseniz kaskonuz ilgili hasarı karşılamak zorunda. Öte yandan artık tüm sigorta şirketleri ücretsiz yol yardımı sunuyorlar ve en yakın "yetkili servise kadar" çekmek zorundalar. O açıdan çekiciye birşey ödeme ihtimaliniz düşük.

gkalagan

Özgür merhaba bende şu anda Isparta'da yaşıyorum, Isparta'da alfa servis hizmeti sorunlu ama antalya'nın bize yakın olması büyük avantaj. Isparta'da alfa hata kodu tespit ettirebileceğin bir kaç yer var, özellikle beyin arızası var mı yok mu tespit ettirebilirsin ama motor arızası konusunda iyi ve yetkin bir usta maalesef yok kesinlikle burada kurcalatma derim ama elektronik aksam konusunda bilgisayarı arıza tespitini TEM oto elektrik,İdris'e danışabilirsin en azından sana fikir verir, hem onda hata tespiti için gerekli alfa yazılım programı var.Benimle iletişime geçersen bilgi alış verişinde bulunuruz.Profilimde iletiim bilgilerim var. Geçmiş olsun.

alfa146

Geçmiş olsun. Bencede kaskoyu devreye sokmaya çalışın. olmadı orda bi motor ustasına karteli söktürüp çok kırılmamışsa kaynattırın ve yataklarıda kontrol ettirin.

İşte konunun özü ve alfanın satılamamasındaki ve piyasasınında düşük olmasının en önemli kısmı servisinin olmaması.
Burda tofaş servisine vermişlerde ne oldu sanki "A"sından bile anlamıyorlar.

kaptan_swng61

Geçiş olsun,,

Alfadanadam

Şimdi bir daha okudum da, sudan geçerken muhtemelen yolda birşey vardı arabanın karterini delebilecek. Karter aluminyum döküm olduğu için kolay kırılabiliyor direk darbe aldığında. Sizin araçtaki problem sudan ziyade, suyun içinde bulunan sert bir cisime çarpma sebebiyle olmuş bence.

mutu

geçmiş olsun büyük talihsizlik...
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

alfistahakan

Konu farklı bir yere açılmalı. Yoksa her şey çorbaya döner, dikkat edelim.
Hakan
Forever Alfa

murat

Acaba birikinti nedeniyle daha önce üzeri açılmış bulunan yol kenarındaki bir rogarın kapağını gelişi güzel yola doğru ters olarak bırakmış ve siz de altınızı buna vurmuş olabilir misiniz diye düşündüm ?? Yani suyun içindeki böyle bir nesneye vurduğunuzda hissetmeniz zorlaşır yoksa normal bir şekilde karteri delecek kadar bi yere vursanız mutlaka hatırlarsınız
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Dentist

Çok geçmiş olsun.Gelişmeler ne durumda,ne yaptın,kasko ne dedi ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ee1122

çok geçmiş olsun
arkadaşların deiği gibi mutlaka kasko şirketiniz ile görüşün. poliçenizde doğal afet yangın sel vs. primi var ise, kasko şirketi edn yakın servise aracınızı çekmek zorundadır. Ayrıca bu sebeplerden doğacak her türlü hasarı da karşılaması gerekir. Ama kasko yok ise, biraz başınız ağrıyacak gibi :(

GONENC

Öncelikle senin suya biraz süratli girip, suda ilerlerken birşeye çarptığını ve de su seviyesinden dolayı ne olduğunu göremediğini kesinlikle belirtmen gerekiyor kasko şirketine... Biraz süratli olman beyine su kaçabilme ihtimalini de hasar kapsamına alır unutma. Ayrıca karterinde de minik de olsa bir delik olduğunu umuyorum, bu yağ boşalması vs. sorunları ispat edebilmen için.. Olayı anlatırken tereddütte kalıp da çarptım mı çarpmadım mı tam hatırlamıyorum falan gibi sözleri söylediğin anda eksperin hasarını ödemez haberin ola... Bu kesin ve net tavrını sigorta şirketine olayı anlatan yazıyı yazarken de sergile mutlaka... Geçmiş olsun...

Edited by - GONENC on 14/08/2008  10:58:51

latrodects

slm arkadaşlar,hastanede sureklı nobetlerden arta kalan zamanda arabayla ılgılenebıldım nıhayet bugun. alfa yol yardımını aradım tekrar antalyayla gorustuk vs sonra ıspartadakı tofaş servısınden bır servıs aracı geldı. hasara bakalım ve yapılabılırse burda bakarız dıye ama motor arızası dedıler ve kendı servısıne antalyaya en yakın goturun dedıler.bu arada aracı alalı daha 3 hafta olmadı bıle ve kaskosunu yaptıramamıştım henuz:(( boyle bır anda bu kazanın olması kadar talıhsızlık olamazdı heralde. suya gırdğımde buyuk bır logar kapağına yada taşa çarpmış olabılırım bunu suyun sayesınde hıssetmemış de olabılırım. aklıma suyun motora girdiğinde anlayamadığım bır mekanızmayla basınç yaparak yağın dışarı çıkmasını sağlamış olabıleceği de gelıyo,belkı saçma ama oyle. arıza bıldıren herhangi bir  uyarının ekranda hala olmamasıda tedırgın ettı benı. motorun yatak sardığını ve baya buyuk bır hasar olduğunu düşünüyorum ayrıca elektronık arızası da tuzu bıberı olacak galıba. yrn antalyaya goturucem aracı. bakalım durum ne kadar vahım. ya arabaya bakıp bakıp dertlenıyorum balkonda :(( yardımcı olduğunuz için teşekkurler herkese.....

gkalagan

Özgür tekrar geçmiş olsun hafta içi ısparta'dayım yardıma ihtiyacın olusa profııme iletişim bilgilerim var, arayabilirsin.

Alfadanadam

Tekrardan geçmiş olsun. Umarım çok az bir masrafla işinizi görürsünüz.

Cem

%90 ihtimalle motor,hava filtresinden su çekti ve problem ondan kaynaklanıyor gibi düşünüyorum hala.  İnşallah çok büyük masraflar açmaz başınıza,tekrar geçmiş olsun.
Bu arada eğer bulunması gereken parça vs olursa,istanbulda bu anlamda sıkıntı yok,elden geldiğince yardımcı oluruz.

Edited by - Cem on 15/08/2008  09:08:33

latrodects

slm, sonunda aracı antalyada Turgay usta nın sayesınde sapasağlam alabıldım. aracın  eskısınden bır farkı yok. herkese tavsıyem benım yaptıgım hatayı yapmayın ve asla balıklama suya dalmayın:) motorun kırılan pıstonlarını gorunce olayın cıddıyetını daha  ıyı anlıyosunuz.umarım tekrar  boyle bısıy olmaz...

latrodects

arkadaşlar motor indiği için  akü de söküldü tabı ve radyo-cd kodunu gırmeyınce şimdi cd çalışmıyor. aracın eskı sahıbıde bu kodun nerede kayıtlı oldugunu bulamadı. resetlendıgı ıcın acaba fabrıka çıkışı standart bı kod var mı??

Alfadanadam

Alfa Romeo Türkiye veya İtalya'ya aracın şasi nosunu belirterek bir mail atmayı deneyin, bence çok daha kısa bir yöntem olur...

latrodects

slm, ya radyo kodunu eskı sahıbınden ogrendım fakat kodu gırince wait dıyor 20-30 sn beklıyorum sonra benden tekrar kodu gırmemı ıstıyor .anlamadım gıttı ya kod yanlış yada cıhazda bı sorun var. bu konuda bılgısı olan varmı??