Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

KİLİMA ARAÇTA SU EKSİLTİR Mİ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gkalagan

Arkadaşlar, bu hafta tatile çıktım ve tatilde genelde kilima açıktı aracımın yaklaşık 3-4 saat kilima kullnımı sonucunda 250-500 ml arası su eksiltiğini gördüm ve destek kabına düzenli olarak su ekledim, kilimayı kapadığımda ise aracım asla u eksiltmiyor, tamirci bir arkadaşıma konuyu danıştığımda kendi aracı olan mercedes'inde kilima açıkken su eksilttiğini söyledi ama bana bu pek mantıklı gelmedi ben yaklaşık 7 sene mondeo kullandım ve asla böyle bir sorunum olmadı. Sizce alfa'da kilima açıkken bu kadar su eksilmesi normalmidir?
teşekkürler

n/a

problemin kaynağı başka birşey olmalı ,
klima ile motor suyunun uzaktan yakından ilgisi yoktur .

gkalagan

sanırım radyatörümde küçük bir delik var bunu onarmanın bir yolu var mı?eğer yoksa yenisi ne kadardır bilen var mı?teşekkürler

junip

You are not allowed to view links. Register or Login

gkalagan

yarın söktürelim bakalım değişecekse başka çare yok soğutma sistemi ihmale gelmez hele hele yazın

master

Benim komple radyatör değişimi 400-500 YTL arası bir rakam tutmuştu özel serviste yanılmıyorsam.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

burcintun

Suyu şöyle eksiltir. Eğer fan kademesinde sorun varsa bilhassa şehiriçinde kullanırken suyun sıçaklığı 90 dereceyi geçer ve aşırı basınçtan ufak delik varsa veya rezervuardan tahliye edebilir. Benim başıma gelmişti redresör mü neydi bir parça vardı fan kademesini ayarlayan o parçada temassızlık varmış son kademeye geçmiyordu oradan biliyorum.

ATA

Küçük delikleri argon kaynağı ile kapatabiliyorlar. Maliyeti ucuz. Diğer otomobilimde 3 sene önde yaptırmıştımö. Hala sorunsuz kullanıyorum.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

gkalagan

az önce söktürdüm gerçektende küçük kılcal delik varmış onarılabileceğini söylediler, şimdilik onartıyorum sorun kesinlikle çıkmaz dediler umarım çıkmaz zira 500 ytl yeni radyatör için biraz fazla eğer sorun çıkartırsa yenisini alacağım artık. İlginiz için teşekkürler.Bu arada valeo marka radyatörler var alfalarımızda ve son derece kalitesiz, yanları plastikten ve sıcak ve soğuğa karşı dayanıksız bir malzeme keşke alfa daha kaliteli malzeme kullansa özellikle çok yüksek ısılar gören bu parçalarda. Geçen ayda su besleme kabını değiştirmiş ve 125 ytl vermiştim.