Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

LPG DÖNÜŞÜMÜ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

granidab

Arkadaşlar Alfa Romeo 1.6 TS Boxer motorum var ve LPG taktırmak istiyorum nereye gitsem yok motor sallanıyor yok buna takılmaz diyorlar yada bu sabahki gibi lpg için götürdüğüm usta daha önce taktım dedi bıraktım iş yerime geldim baktım arıyor yok ben takamadım buna takılmıyor diyor. Arkadaş deli olucam sonra iki tellide afa servis var aradım gayet iyi anlattılar zaten bu boxer motorlar için başka uygulamaları oluyormuş 1700 YTL çektiler ne diyorsunuz bu motordan anlayan varsa yardımlarını bekliyorum
Teşekkürler...

Cem

Bu konuyu FORUM başlığı altında "FORUMDA ARA" kısmını kullanarak çözüme kavuşturabilirsiniz.
İlgili başlık :You are not allowed to view links. Register or Login

granidab

Yok forumda aradım bu konuyla ilgili bir yazı bulunmuyor.
Belki biri yazar diye bekliyorum BOXER motordan anlayan biri vardır elbet

SertackeS

motorun sallanması nedir anlayamadım.

bir de 4.6 motor jiplere, 400 beygir mercedeslere, v12 araçlara lpg gördüm. alfaya niye olmaz demişler onu da anlamadım.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

master

Çünkü Boxer motor farklı bir yapıya sahip. Şahsen ben hiç boxer'a LPG takan görmedim, çok fazla kişinin bilmediği bir motora bir de LPG dönüşümü yapmaya çalışmak bence biraz risk almaya giriyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Aşaüıya iki adet link ekliyorum. Ancak taktıranlar memnun mudur değil midir bilemem. İlgili yerlere telefon ederek ya da bizzat giderek görüşülebilir.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

KAKIRMAN

Hasanpaşa'da İEET garajının karşısında 2A mühendislik var. Bayinin adı Öz Marmara Otomotiv. Sahibi Mehmet Bey gidin bir konuşun size mutlaka yardımcı olacaktır.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

granidab

Arkadaşlar bayapı biryer gezdim bugün sabah bir yere bıraktım takıyorlar 1-2 saat sonra gidip alıcam bakalım becerebildilermi sabahtanberi on oldu arıyorum takabildik diyorlar ama bakalım önmeli olan enjektölere hortumların yakın olmasymış bakalım bir tane taktılar  zaten daha öncede takmışlar boxer motora aradım konuştum sorunsuz çalışıyor dedi bakalım güvendim çok uzaklardada taktırmayayım dedim en ufat sorunda yakınımda olsunki servis sıkıntısı olması 2A ya gittim boxer motor sallanıyor diye takamam dedi ama herzaman hafif bir titreşim oluyor sağa sola bir sarsıntı bu olacak elbet yapısı gereği ama takamam dedi. bakalım olursa yarın yazarım. birde bu araçta dizel gibi ses çıkıyordu nereye sorsam varyatör dedi servisi aradım 97 model boxer motorda varyatör yok dedi herkez birşey diyor.

ATA

'97 model boxer motor olmadığı için ilk duyan varyatör diyordur. '97 modelde boxer motoru ben ilk defa duydum şahsen
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

granidab

Boxer motor zaten 97 modellerde var diğerlerinde normal sizin kullandığınıza geçtiler. lpg Taktırdım Cuma günü ama düşük devir ve kalkışlarda hiç memnun değilim gerçi 1 hafta sonra gelin ayar yapacağız dediler ama bakalım . yüksek devirde performansı çok iyi ama sıkıntı düşük devirde.

147BLACK

You are not allowed to view links. Register or Login'da geçen hafta 2 tane 145 boxer gördüm LPG'li.
Adamlarla telefon edip konuşmak lazım.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

muratonsen

Ben bundan önceki peugeot aracıma ve şimdi kullandığım 156 ya göztepe sanayide atvsiye üzerine gittiğim bir serviste italyan yapımı landi marka lpg takdırdım ve sorunsuz kullanıyorum.
2 yıllık tecrübem
Servis türkiye aygaz istasyonlarınada servis veriyor
servisin sahibi iyi bir esnaf ve işinin arkasında duruyor ödemedede kolaylık yapıyor. samimiyetime inanın hiçbir menfaatim olmadan bunları yazıyorum ve arkadaşlarımdan üçüne uyguladı ve buna güvenerek tavsiye ediyorum. ilgilenen olursa telefonunu verebilirim.

A.S.GÜMÜŞ

İsmail bey konuya biraz geç kaldım bu sıralar sık giremedim foruma bu telefon numarasını arayın ve Turgay usta ile görüşün gerçek bir Alfa ustasıdır ve işinde çok iyidir gerek lpg gerekse aklınıza takılan diğer konularda yardımını esirgemeyecektir. 02422210385

07 DH 800

tolga_ozhan

quote:

Boxer motor zaten 97 modellerde var diğerlerinde normal sizin kullandığınıza geçtiler. lpg Taktırdım Cuma günü ama düşük devir ve kalkışlarda hiç memnun değilim gerçi 1 hafta sonra gelin ayar yapacağız dediler ama bakalım . yüksek devirde performansı çok iyi ama sıkıntı düşük devirde.

Boxer motorr çift stroklu olduğu için yani pistonun hem aşağı hemde yukarı hareketi kranka iletildiği için lpg ile performans kaybı kaçınılmaz. Kesinlikle arabanın eski performansını beklemeyin.

admin

LPG ve Boxer çok büyük yüzdeyle uyuşmayan bir ikili. Şimdiye kadar sadece bir tane stabil olarak çalışabilen bir boxer gördüm. Ki onda da gene bizim eski elemanlardan mustafa yamak bir arkadaşının 145'ine taktırmıştı. Sonuç alabilmek için takan servis dizüstü bilgisayarını beyne bağlamış ve km.ler, saatler süren bir test olayını gerçekleştirdikten sonra, default değerleri değiştire değiştire ancak sonuca ulaşabilmişlerdi.

Benim eski boxer da lpg'ye geçmiş, yeni sahibinin sorduğu ilk şey, bu dengesiz çalışmayı nasıl çözebileceğim olmuştu. İçim gitmişti görünce. Şimdi gene satılık.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

quote:

quote:

Boxer motorr çift stroklu olduğu için yani pistonun hem aşağı hemde yukarı hareketi kranka iletildiği için lpg ile performans kaybı kaçınılmaz. Kesinlikle arabanın eski performansını beklemeyin.

Pardon ama çift stroklu ne demektir? Düz sıralı ya da V6 motorlardan ne farkı var piston-krank ilişkisinin?