Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Telefex GFI

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

Zincirlikuyu Birmot ile çok iyi ilişkilerim olduğunu artık forumu biraz takip eden herkes biliyor.
Bugün yine Zincirlikuyu'daki Tofaş genel müdürlüğünde uzun yıllardır çalışan bir hastam geldi.Kendisi tüm İstanbul,hatta diğer pek çok ilde de Tofaş'ın teknik servis sorumlusu (yönetmeni de diyebiliriz).Uzun uzun sohbet ettik.
Benzin fiyatlarından şikayetçi olup,epeydir tüm detaycılığımla lpg sistemleri üzerinde araştırmalar yaptığımı söyleyince,bizim Alfalar için ve diğer pek çok yüksek performanslı araba için en iyi sonucu veren lpg sisteminin ve markasının Hollanda malı olan Telefex olduğunu,distribütörün  Ankara'da olduğunu,İstanbul'da da bayilik verdiğini,ama pek o yeri gözünün tutmadığını söyledi.
Ben de internetten daha detaylı araştırdım.Taktıranlar içinde memnun olmayan neredeyse yok gibi.
Bu konuda bilgisi,deneyimi olan arkadaşlarımız var mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

admin

LPG konusunda Teleflex ve Prins en tepedeki markalar ve ikiside hollandalı.
İkisininde istanbulda bayileri var fakat pek çok kişi memnun değil.
İkiside 2500 lira civarında para ister.
İkisininde Alfa'lara takılmış örnekleri vardır.
İkisininde yerli üretim parçaları yoktur. (Tabi buna özellikle dikkat etmek gerekiyor. Normalde bu kitler marka-model olarak siparişleri geçilir ve paketten çıkan herşey araca takılır, yani parça artmaz.)

Fakat en önemli nokta, kitleri takacak olanın ustalığıdır. Ustanın daha önceki Alfa montaj tecrübesi araştırılırsa çok daha isabetli bir karar verilmiş olur.

Montaj bittikten sonra hadi güle güle diyip yollayan yerlere pek rağbet etmemek gerekir. Yazılımda aksaklık varsa bunun servisten çıkmadan halledilmesi gerekir.

... Kısaca markadan ziyade detaylara bakmak gerek.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

kaptan_swng61

Varili 500 usd de olsada taktırmam arkadaş taktırmam..otobüse binerim yinede taktırmam.

beckher

quote:

Varili 500 usd de olsada taktırmam arkadaş taktırmam..otobüse binerim yinede taktırmam.

Gözünü gözünü seveyim Birader...Yazık değil mi Alfalarımıza ne o öyle leş kokulu LPG.. Ben LPG satan İstasyonlardan benzin almıyorum o koku yüzünden...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

patricius13

quote:

quote:

Gözünü gözünü seveyim Birader...Yazık değil mi Alfalarımıza ne o öyle leş kokulu LPG.. Ben LPG satan İstasyonlardan benzin almıyorum o koku yüzünden...

Yeni nesil sıralı lpg donuşumlerınde ne koku nede anlaşılacak kadar  performans farkı olmuyor 50 ytl ye 350 km ve üstü yol gitmek varken lpg ile benzinle en fazla 200 km civarı gıtmek tercih sizin.

Saygılar

n/a

telefilex gfı taktıracaktım ama eskişehirdeki bayisi aynı zamanda bosh service kendileri başka bir nedenden dolayı beni kendilerine küstürdü..iyide olmuş..gittim 1100ytl ye atiker taktırdım..sonuç...benzindemiyim lpgdemi sadece led göstergeden anlıyabiliyorum..2000km oldu sorun yok ...performansı hayret verici ..sordum bu nasıl olur dedim ya 1100 ytl ye bu performans yazılım italy dendi sırrı buymuş...

adnan.geyik

Cok uzun yol yapmiyorsaniz LPG taktirmayin. 3 kurus kar edeyim derken 5 kurus zarara girmeyin. Elbetteki memnun olan vardir. Bence ALFA nizi ekonomik kullanmaya gayret edin bence sorun kalmaz. Tabi bu benim düsüncem.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Alfadanadam

LPG dediğiniz neticede petrol türevi bir yakıttır. Hali hazırda kullandığınız benzinden çok ta farklı değil yani. Genel olarak aradaki fark biri gaz fazında olduğu için yanma hücresine gönderilebilmek için sıvılaştırılmaya ihtiyaç duyması. Motor içindeki kalan işlemlerin tamamı aynı neticede.
Benzinde yakıtın yolculuğu benzin deponuzdan başlar, yakıt pompasıyla enjektörlere gelir oıradan da emme sübaplarından yanma odasına girer. LPG de, lpg tankından çıkar, regülatörden geçerek sıvılaşır, kendi enjektörleri vasıtasıyla emme manifolduna girer ve gene emme sübaplarından geçerek yanma odasına girer.
Dünyada yüzbinlerce araçta lpg sistemleri kullanılıyor.
Sistemin bence en büyük handikapı, aracın orjinalinde değil de sonradan monte ediliyor olması. Bu sebepten de bence en önemli husus montaj. Eğer yeterince kalifiye bir ekip montajını yaparsa bir mahsuru olmadığını düşünüyorum. Neticede kötü bir ustanın elinde "orjinal" benzin sistmeminizde bile ne sorunlar yaşayabiliyorsunuz.

Sonuca gelirsek, ben Alfama "orjinali dışında bir ekipman" takmam diyorsanız taktırmazsınız, ancak LPG sistemi sizin şu an kullandığınız yakıt sisteminden "temelde" çok ta farklı bir sistem değildir.

Tercih sizin... :)

A.S.GÜMÜŞ

quote:

LPG dediğiniz neticede petrol türevi bir yakıttır. Hali hazırda kullandığınız benzinden çok ta farklı değil yani. Genel olarak aradaki fark biri gaz fazında olduğu için yanma hücresine gönderilebilmek için sıvılaştırılmaya ihtiyaç duyması. Motor içindeki kalan işlemlerin tamamı aynı neticede.
Benzinde yakıtın yolculuğu benzin deponuzdan başlar, yakıt pompasıyla enjektörlere gelir oıradan da emme sübaplarından yanma odasına girer. LPG de, lpg tankından çıkar, regülatörden geçerek sıvılaşır, kendi enjektörleri vasıtasıyla emme manifolduna girer ve gene emme sübaplarından geçerek yanma odasına girer.
Dünyada yüzbinlerce araçta lpg sistemleri kullanılıyor.
Sistemin bence en büyük handikapı, aracın orjinalinde değil de sonradan monte ediliyor olması. Bu sebepten de bence en önemli husus montaj. Eğer yeterince kalifiye bir ekip montajını yaparsa bir mahsuru olmadığını düşünüyorum. Neticede kötü bir ustanın elinde "orjinal" benzin sistmeminizde bile ne sorunlar yaşayabiliyorsunuz.

Sonuca gelirsek, ben Alfama "orjinali dışında bir ekipman" takmam diyorsanız taktırmazsınız, ancak LPG sistemi sizin şu an kullandığınız yakıt sisteminden "temelde" çok ta farklı bir sistem değildir.

Tercih sizin... :)

Benim arabamda lpg takılı arkadaşlar, alfadanadam'ın ve diğer arkadaşlarımızın bahsettiği gibi olay montaj da, eğer montaj düzgün yapılırsa hiç sorun çıkartmıyor, ben 15.000 km dir lpg li kullanıyorum ve '0' sorun. marka brc, 15.000 km zaman içerisinde benzin fiyatı 3,5 liraya gelirken başladığımda 1,78 olan gaz şu anda 1,94 lira. İstersem bir depo ile Antalya dan İzmir'e girebiliyorum maliyet 90 lira. git dön 180 lira hadi biraz fazla yaktınız 200-230 lira. Lpg nin çevreyi kirletmemesi, temiz yakıt olması da cabası. Taktırırsınız taktırmazsınız tamamıyla tercih meselesi, ama taktırdığım için söylüyorum bir zararını görmedim :)

07 DH 800

KAKIRMAN

Şahsen BRC kit taktırdım. Çok da memnunum. Ha taktırırken bayağı bir araştırdım. Arkadaşlarında dediği gibi montaj ve ustalık çok önemli.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

cem meric

nerede taktırdıgınızı belırtebılırmısınız ankara onerebılecegınız bı yer varmı?

goodoldtimes

Ümraniye oto sanayii'nde Başak otogaz var. Çok övülüyor. Sahibi Dursun benim üniversteden sınıf arkadaşım.
Hem çok yardımcı olur, hem de herkesin çok memnun olduğu ustaları var.  BRC ve Teleflex takıyor, bana Teleflex tavsiye etti hatta kanıma girdi.

Biraz durumumu toparladıktan sonra Teleflex taktırmak için ben de gidicem kendisine.

Bu arada kendi arabası da 99 model 156, ve BRC takılıymış.

onur06

ben ankarada yasamaktayım sızın soyledıgınız lpg markasının ankarada tutulmadıgını soyleyebılırım bende alfa 156 aracıma lpg ıslemı yaptırmak ıcın cok genıs bı arastırma yapmıstım ve oncekı aracım olan golfumdede kullandıgım ve babamında kullandıgı nıssan marka araca taktırdıgımız BRC marka lpg yı sıddetle tavsıye ederım kesınlıkle tek sıkayetım yok ve araca harıka bı uyum sagladını soyleyebılırım.. ayrıca lpg ıslemı sonucunda benzınde kmde 350 ykr yakan aracım normal bı kullanımda 165-170 ykr kadar dustu ve en ufak bır fark yok perfomrmansında tavsıyem BRC yada prınce marka tup dıyebılırım lovata da kullanabılır fakat BRC kesınlıkle alfalara harıka bır uyum gosterıyor...

goodoldtimes

Doğru, BRCden de herkes memnun hem daha ucuz. Ama bu teleflex, 4. nesil olarak geçiyor. LNG ile uyumlu ve manifoldu matkapla delerek , deliklere hortum bağlamıyorlar. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ayrıntılı ama motora hiçbi zarar verilmeden yapılması benim ilgimi çekti. Ayrıca yakıtın hortumlarla verlmemesi diğer lpglere göre %10a akdar daha tasarruflu olabiliyomuş.
Ama tabi 500ytl kadar daha pahalı.

147BLACK

İşin aslı LPG taktırırken kit ve montaj fiyatının ucuzluğuna bakanlara şaşırıyorum. Eninde sonunda 1500 YTL farkı bile olsa bir şekilde aracın motoruna sonradan eklenen bir parça ve ekonomi yapmak için ekletiliyor. Dolayısıyla parasından çok kitin kalitesi ve özellikleri önemli.

Kendi 147'me taktırmak istemiyorum ama netten hazır lpg taktırılmış 156 ve 147'lere bakıyorum. Bir 6-5 bin fark vererek hem model yükseltmek hem de lpg kitli bşr araca geçmek istiyorum.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

admin

Vay be amma lpgci varmış aramızda. Demek bir LPG servisi açsam köşe olucam sayenizde.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

"Alfa Romeo'da LPG'ye ölüm" diyerek ortalığı kızıştırayım biraz...

Edited by - agucba on 18/08/2008  17:15:35

///////////////

Alfadanadam

Benzinin litresi neredeyse 3 $ olmuşken LPG denen petrol türevi yakıta karşı olmak artık mantıksız.
Özellikle PRins ve Teleflex gibi gerçekten kaliteli kitler ve iyi referans veren bir montaj atölyesi olduktan sonra kalanı keyiftir sadece.
Benzin çabucak bitmesin diye sürekli devir göstergesi ile benzin göstergesini kontrol etmekten sürüş keyfine birşey kalmıyor şu günlerde doğrusu.

Dentist

Devirli sürüş keyfini yaşamak için bence bedelini de ödemek gerekmesi çok doğal.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Alfadanadam

quote:

Devirli sürüş keyfini yaşamak için bence bedelini de ödemek gerekmesi çok doğal.

Ne ilgisi var anlayamadım ! Size aracınızı alırken bir bedel ödetmediler sanırım. Devirli sürüş keyfini yaşamak için yakıtın benzin olması gerekliliği neden?

gok_han08

ben de kısaca bıseler dıyım barı . bendede Teleflex var . ve gayet memnunum. şiddetle tavsıye ederım . telefexın ayrıca bı yonu daha var dırek manıfoltlara enjekte edılmesı . yanı kaputu actıgınızda lpg sıstemının oldugunu kımse anlamıyor sız solemedıkce ) benım basıma geldıde ). usta bıle anlamadı bunun lpgsı nerde dıye ) .  gecen  15000 bakımına goturdum servıse tunalı  ankara yapıyor bu arada telefex montaj ve satısı turkıye capında gıttıgımde bırcok alfa sıradaydı ) .şu ana kadar hıçbır problem yasamadım . kacırmayın derım bence . ben ikiye yaptırmıstım şu ankı fıyatını bılemıyorum.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

gok_han08

bu arada performan bakımından hıç bır fark olmadı . kulaktan dolma seylere ınanılmasın bence. tabıkı markadan markaya farklılıklar olabılır.
quiletta 1.4 170
2014 kırmızı

xenogenesis

bendede tartarini marka var zaman sıkıntısından dolayı cokta ne olduğunu araştırmadan taktım, italyan malı olması en büyük referans oldu:) .
memnunum bende  1 yıl ve 25000 km oldu bir sıkıntı yok şu ana kadar.

Dentist

Taner; benim açtığım bu başlık belki sana yararlı olur diye düşünüyorum.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

A.S.GÜMÜŞ

Lpg düştü 1,60 kuruşa

07 DH 800