Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 gitti.....GT geldi!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borracho

ben de 147 mi sattigimda GT düsünümüstüm...ama sunu bilmekte yarar var. GT bir ara model..normalde bir modelin tasarim-hazirlik-deneme üretim asamalari 3-4 sene sürerken, GT Alfa Romeo'nun o dönem pazardaki bir boslugunu doldurmak üzere alelacele üretildi 1 sene icerisinde...hani biz türklerde de son dakikacilik vardir ve bazen ortaya cok güzel isler de cikar ya bu yüzden. GT tipki boyle bir hikaye iste..Bertone'den ortaya cikan güzel bir tasarim...

147'den sonra GT konusuna girince ben de aracimi sattim, gittim GT almak üzere Birmot'a... aracin icine oturdum ve "AA o da ne!!"", yine 147'nin icindeyim zannettim kendimi..

%90 oraninda on konsol vs. hersey ayniydi. 1 sene icinde üretilince arac,  bazi seyleri o anda en yeni olan 147'den almislar haliyle ve üretimi hizli bir sekilde tamamlamislar. sonuc olarak 40.000 ytl fazla verip kendimi yine ayni arabanin icinde hissetmek istemedigim icin vaz geçmistim...

tarkan156

Süppperrmiş,hayırlı ugurlu olsun ,en yakın zamanda bende alıcam isallah,hatta 1 ,2 tanesıyle pazarlık yaptım ama olmadı

master

Burak Bey 147'yle aynı konsola sahip olmasını eleştiren çok kişi var haklısınız, ancak gerek tasarımı, gerek diğer coupe'leri ezen iç mekanı ve bagaj hacmi, gerekse inanılmaz yol tutuşu ve donanımına göre uygun fiyatı ile GT, coupe sınıfında tek tercih :) 156 altyapısını kullanıyor, ama 156'yı üzecek sürüş özelliklerine sahip, frenleri inanılmaz, performansı kendi ayarında iyi, tasarım kusursuz. Valla Alfa 1 senede böyle model yapıyorsa hep 1 senede yapsın :)

GT'niz hayırlı olsun Tolga Bey güle güle kullanın.

Edited by - master on 11/09/2008  20:34:05
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tb549

Valla tam bir şeyler yazacaktım ama master ın yazdıklarını okuduktan sonra sadece söylediklerinin altına imza atmaktan başka yapacak bir şey yok :) Tamamen aynı düşüncelere sahibim master dostum..

İçi yeni 147ler ile aynı vites konsolu ve koltuklar farklı (bu arada koltuklar gerçekten muhteşem bunu belirteyim)ama ben daha önce eski 147 ve yeni 156 kullandığımdan hayatımdan şu an çok memnunum

Aracın en temel "-" leri (bence) ise ;

1) Araç gerçekten çok ağır 1 ve 2 çok güzel değil 3 ün sonlarında açılıyor 4 ve 5 oldukça tatminkar..

2) Aracın içinde basıklık hissi var..

3) Vites geçişleri hem çok rahat hem de çok ergonomik değil..

4) Araçta kız arkadaşınız ya da eşiniz ile huzurlu bir seyehat gerçekleştiremiyorsunuz gerçekten çok ilgi çekiyor..

Bende düşünüp taşındım bu arabayı alıyorum ama iyimi yapıyorum tamam  her ne kadar sembolik bir rakam ödeyip alsam da bu aracın vergisini, yakıtını(jts gerçekten az yakıyor full dur kalkta yaklaşık 1 saat 10 litre olmadı yol pc si :)) falan düşünmek gerek..

Bu aracın tahmini fiyatı şu anda 45 - 50000 YTL falan (2007 2.0 JTS Düz, 20000 km de)(Selespeedlerde maalesef halen çok problem var, sadece Ankarada kullanan 2 arkadaşımın yaşadıklarını yakınen ve üzülerek izliyorum)

Bu rakamlara ne alınır diye sordum kendime 2002-2004 arası 320 ci lar
bu aracın muadili olabilir (benim nazarımda) ama onlardada garanti yok ve de performans GT kadar iyi değil..
Bir de deri döşeme,  cruise, ESP, Bose falan derken (onlarda Harman Kardon) rakam alıp başını gidiyor..

Benim yaş 35 oldu, bu ara buna bindim bindim sonra zor ;)

Jantlar İtalyan replika, orjinal değil araçta ilk aldığımızda standart 156 dist. jantları vardı ve evet 147 collezione ile birebir aynı..

Güzel dilekler için çok teşekkürler..

fangio

Benimde şu an da kilitlendiğim araçtır kendisi :)

Bir kaç sorum olacaktı.

1. ESP tamamen devreden çıkarılabiliyor mu?
2. 147 ve 156 dan ortak parçalar kullanıldığı için onlarda olan kronik problemler bu araca da taşınmış mı?
3. Deri koltukta ısıtma sistemi var mı?
4. Orta konsoldaki sert plastik bozuk satıhta ses yapıyor mu?

Gerçi bu saydıklarımın hiç biri o güzellikten vazgeçmem için geçerli sebepler değil.

Allah ağız tadıyla iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

ATA

Amaaaa yay kesinlikle şart =))))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tb549

Ayna kapaklarının kutuları..

Register or Login" border=0>

tb549

fangio dostum cevaplar :

1) ESP devreden çıkarılamıyor..Ama kolay kolay devreye girmiyor senin bir şeyler yapman için fırsat tanıyor ;)
2) Servislerden ve de yurt dışı forumlarından yaptığım araştırmalara göre GT 2.0 JTS düz vitesler Alfanın hiç bir kronik problemi olmayan ender modellerinden biri..Servis kayıtlarında GT lerin genellikle sadece periyodik bakımlar için servislere gittiğini bizzat biliyorum..
3) Deri ısıtma yok..
4) Araçta tıkırtı var yok değil (ön konsol) ancak kesinlikle benim 147 ve 156 dan daha az..Beni en çok rahatsız eden deri koltuğun gıcırtısı :)

babi

Tolga bey güle güle kullanın. buradaki çoğu kişinin gönlündekine sahipsiniz.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Borracho

Yanlis anlasilmasin..GT'yi cok begeniyorum. Bertone'yi de alkisliyorum..ama benim dedigim 147'den sonra direkt GT'ye gecmek istenince, insanin ici bir tuhaf oluyor aracin icinde, ayni arabayi kullaniyormus hissi...onun disinda cok şık bir Coupe...seviyoruz kendisini..su an ingiltere de quattrofoglie versiyonu cikti hem, pek bir güzel..

Alfadanadam

Gerçekten de çok hoş bir araç. Bu site üyelerinin bür çoğunun ciddi anlamda düşündüğü ancak belki de evlilik-çocuk gibi gerekçelerle yapamadığı bir hamleyi yapmışsınız. O anlamda da tebrik ederim yani :)
Allah güle güle kazasız belasız binmek nasip etsin.
P.S.Ayrıca manuel olması da daha bir başka yapmış diye eklemek isterim :)

cuneyt

gule gule kullanin kazasiz belasiz insallah...

p.s: malum bende Alfa bakiyorum rahmetlinin yerine. sali gecesi itibariyle kafasina GT sokulmus biri olarak arastirip duruyorum :) sonumuz ne olacak gorucez.

admin

GT şu an alınabilecek en mantıklı Alfa modelidir Cüneytim. Demedi deme.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

adnan.geyik

Güle güle kullanın. Mükemmel bir alfa sahibi olmussun GT harika bir makina. Darısı basıma. Zaten GT veya Brera sahibi olsam benim icin baska birsey istemek gibi lüksüm kalmaz.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

tb549

Sağolun arkadaşlar güzel dilekleriniz için..
Allah hepin(m)izin gönlüne göre versin
Aracı kullandıkça olumlu-olumsuz yönlerini yazarım buraya..

Saygılar..

n/a

Kapak kutuları için teşekkürler, bugün Hüseyin Bey'i aradım. elinde yokmuş ama getirtiriz dedi.

t_e_m

156 iyi ki gitmiş bu durumda.

Calibra

Araç çok güzel güle güle kullanın.
Şu ayna kapaklarını ben de bir sorayım en kısa zamanda..

Öne kare plaka da kesinlikle daha güzel olmuş.

Jantlar da çok güzel duruyor, replika demişsiniz sanırım, nerede bulabiliriz peki fiyatlar nedir, öğrenmek istiyoruz :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Alfisti147

Alfanız çok şık. Jantlar çok güzel duruyor. İyi günlerde kullanın.

147TI

Vayy, bilkentte her gün otoparkın en başında duran beyaz 147nin yerine GT geldi demek...

Yine sanki G binasının oralarda bir fotoğraf gördüm :)

Hayırlı uğurlu olsun, hiç yüz yüze tanışmak nasip olmadı ben okuldan da mezun oldum buluşmaya diyorum...

Kazasız belasız keyifli sürüşler..

tb549

Selam arkadaşlar,

Eren zaman bu kadar çabukmu geçti yaw
Sanki daha dün gibi, senin ti ı ilk aldığın zamanlar..
Benim yanıma kahve içmeye gelecektin, bir türlü denk getiremedik aynı yerde olmamıza rağmen
O dönemde askerdeydim galiba..
Evet G- binası önü fotoları :) Ama geniş otoparkın alfa için ayrılmış olan eski yerinde duracak tekrardan ;)
Dediğin gibi bir dahaki buluşmada acısını çıkarırız..

Jantlar italyan replika arkadaşlar ve orjinallerden sadece 350 - 400 gr (1 adet) daha ağır..
Yalnız iki aynı modeli tartmadım bunu da belirtmek isterim..
Ben iki aynı model arasında (rep. - orj.)fark olacağını zannetmiyorum ama şunu da unutmamak gerek sadece bir firma bu replika işini yapmıyor, benim replikalar italyadan sevk edilmişti ve bunları kutularından da teyid etmiştim..
Ben eskiden beri arkadaşım olan Herko - İbrahim den aldım jantları, kendisi direk İtalya fabrikadan sipariş ile getiriyor..

Bunlar ve Beyaz 147 imdeki son jantlarım dışında (2004 > 156ların üzerinde gelen opsiyon 17 çok kollular) hep orjinal aldım..
Ben ikisi arasında hiç bir fark görmedim üstelik 147 ile bir kaç kez çok sağlam ve süratli bir şekilde çukura düşüp "bu sefer hiç bir şey olmamış olması imkansız.." dediğim anlarda bile replikalarda hiç bir şey yoktu..

Fiyatlar ise 1000 YTL civarında 900 olan var 1100 olan var..
Modele göre değişiklik gösteriyor..

Sağlam ve güvendiğim bir kaç kişiden (bu işin ticaretini yapmayan) duyduklarım ise aslında tüm jantların aynı fabrikadan çıktığı (İtalya için konuşuyorum) ve üzerlerine markalardan gelen talep üstüne (Genelde alfa orjinal jantları speedline ya da toora dır) logoların basıldığı yönünde..

Hatta birmotun bu işi yaptığı dönemde bir arkadaşımın GTV si için verdiğimiz (17" değişik bir model) parça kodlu siparişte orjinal fiat/alfa romeo/lancia kutularından noname (speedline, toora vs yazmayan) jantlar çıkmıştı ama taktık ve sorunsuzca halen kullanılıyor..

Bu vesile ile replika-orjinal konusuna biraz daha açıklık getirdiğimi umuyorum..

Güzel dilelerde bulunan arkadaşlara çok teşekkürler :)

saygılar..

fangio

Güzel cevaplar için çok teşekkürler Tolga bey

bado

güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..çok güzel bir tercih...
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

147TI

Geçen hafta sonu arabayı üstün otoda gördüm ama sen yokmussun abi şöyle bi dödüm etrafında.. Maşallah valla :)