Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Boyaya Zımpara

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XETRaM

Aracımda oluşan lekeleri daha önceki başlıkta yazmıştım. Artık lekelerin çıktığını öğrendik fakat lekelerin olduğu yerler iğneyle delinmiş gibi delik delik oluyor. daha 4-5 aylık bir araba.. Beylikdüzü birmota gittim orada bana zımparalamayı deneyebiliriz dediler. Kime sorduysam asla zımparalattırma dedi... Bu su zımparası nedir? Boyayı inceltiyormu? (Kesin İnceltiyor kanısındayım) Faydası veya zararı nelerdir. Bilen birileri varsa lütfen açıklasın..

Başıma gelen japon yapıştırıcısı olayında ince zımpara denedim hiç bi işe yaramadı ayrıca boyayı inanılmaz derecede inceltiyor çok dikkatli yapılması gerek.

Cem

Su zımparası,adı üzerinde su ile uygulanır ve aracın ilk boya katmanından sonra parlak hal alması için perdah yapmaya yarar. Ama üstüne tekrar boya yapılır diye biliyorum,bence araştırmadan denemeyin.

quote:

Su zımparası,adı üzerinde su ile uygulanır ve aracın ilk boya katmanından sonra parlak hal alması için perdah yapmaya yarar. Ama üstüne tekrar boya yapılır diye biliyorum,bence araştırmadan denemeyin.

Ewet kesinlikle üstüne boya istiyor.Zımparadan sonra pasta yapılınca yüzeyi düzeltebiliyorsunuz ama tamamen eskisi gibi olmuyor.

t_e_m

Bu bahsettiğiniz deliklerin fotoğrafını koyabilir misiniz? durum gerçekten çok mu fena?

Sercan Keklik

delıkden kastınız nedır? portakal kabugu gıbımı boyanın üstü?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Bir aralar araç renginde oto cilaları vardı. Uygulama sonucunda dikkat çekici sonuçlar alınabiliyordu. Boyanıza hiçbirşekilde zarar vermeyeceğini düşününce denemeye değer diye düşünüyorum. Bir ara Bauhaus'tan SONAX'ın kırmızı renkli cilasından alıp uygulamıştık, sonuç inanılmazdı.

Ciddi bir uygulama öncesi denenebilir.

XETRaM

fotoğrafta anlaşılacağına sanmıyorum ama denerim. Çok ufak delikler oluştu. Sanki iğne batırılmış gibi. uzaktan fark edilmiyo ama eğilio bakılnca ortaya çıkıyo delikler..

Dentist

Araç yeni olduğuna göre boyasındaki bu sorunu garanti kapsamında halledemiyorlar mı ?Bir de oluşum nedeni konusunda ne diyorlar ?Babanın arabasını da aynı yere park ettiğini,ama onunkinde böyle birsorun olmadığını yazmıştın sanırım.Demek ki seninkinin boyasında bir sorun var.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

t_e_m

Sanırım sizin aracınız da siyah renk benimki gibi, açıkçası ben hiç memnun değilim boyanın niteliğinden, çok dirayetsiz bir boya.

Bir kuş pisliği gördüğüm anda koşa koşa gider temizlerim, daha çok taze pisliklerden bile lekeler kalıyor, hemen! tamam, uzun süre kalınca her boyayı çıkarır kuş pisliği, ancak başka tanıdıklarım başka marka araçlarla bu sorunu yaşamamakta. Onun dışında kılcal çizilmelere karşı da çok dirençsiz gibi geliyor bana.

alfa146

aslında zımpara yapılan boya değil boyanın üzerindeki vernik tabakasıdır. bu zımparalama işlemi ile verniği inceltmiş oluyorsun.

Bence boyacınla bi görüş, yüzeyi hafiften komple zımparayla üzerini bi geçip üstüne sadece vernik vurduğunda düzelebilir diye düşünüyorum.

Edited by - alfa146 on 23/09/2008  16:59:35

admin

Benim önceki 145'in sağ tarafı komple zımparalanmıştı. Sebebide, burdaki inşaatin dış boyası yapılırken rüzgarla saçılan ve beni bulan boya damlalarıydı. Zımparadan sonra pasta, cila ile eski pırıl haline kavuşmuştu.

Tabi bunu yapan ben değildim, elimin ayarı yoktur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.