Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

146 için egsoz yardımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatih_AurA

146ım süratlenince motor sesi içeriye fazla geliyor. Son susturucumu yada komple egsozumu değiştirsem bu ses ne kadar kesilir acaba? Bahsettiğim ses 5. viteste 120yi geçtikten sonra yaptığım hızdaki ses. Gaza basınca çok fazla gürültülü çalışıyormuş gibi geliyor bana

alfistahakan

146 sahibi olarak yorumları bende merakla bekliyorum.
Hakan
Forever Alfa

Ben sesi çok anlayamadım dogrusu.Çünkü 5. viteste 120 yle giderken yaptıgınız devirleri diğer viteslerlede yapiyorsunuz o zaman ses gelmiyormu??

Fatih_AurA

Normalde o kadar devire çıkmıyorum çıksamda uzun süreli kalmıyor.Sadece benzetme yapmak stedim aslında

ATA

Yanlış anlamayın ama iki gündür okuyorum, sorununuzun ne olduğunu anlayamadım ?

Aracınız tamamen standart ise o sesin altına sağlıklı bir şekilde inmek neredeyse imkansız. Belki ses yalıtımı ile gerçekleştire bilirsiniz ama Alfa sesini kısmak isteyenide ilk defa duydum =) Eğer doğru anladıysam
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatih_AurA

Bu konuda haklısınız alfasının sesini kısmak isteyen nadir insanlardanım sanırım.Uzun yolda süratli gittiğimde bu ses rahatsız ediyor sadece.Bugün arabamı servise bıraktım başka nedenlerden dolayı. 147 test etme şansım oldu. ses yine aynı. Sorun bende galiba

Dentist

Uzun süre 146 kullanmış,şimdi de 147 kullanan biri olarak ben de sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım doğrusu.
Seni rahatsız eden ses, eğer diğer araba kullanıcılarının bizim Alfalara binince söyledikleri gibi"içeri çok fazla motor sesi geliyor"konusu ise;biz zaten o sesi duyabilmek için Alfa alıyoruz.
Alfistileri içinde Japon arabaları gibi sessiz giden Alfa Romeo isteyen olabileceğini sanmıyorum açıkçası.
Ama 146 ında normal dışı bir ses varsa,tabii ki anlayan bir Alfa ustasına baktır derim.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

quote:

Bu konuda haklısınız alfasının sesini kısmak isteyen nadir insanlardanım sanırım.Uzun yolda süratli gittiğimde bu ses rahatsız ediyor sadece.Bugün arabamı servise bıraktım başka nedenlerden dolayı. 147 test etme şansım oldu. ses yine aynı. Sorun bende galiba

Bende lastik, yol veya rüzgar uğultusundan mı bahsediyorsunuz diye düşünmüştüm. Sorun motorun sesiymiş =) ve anladığım kadarıyla 3500d/d nın üstünde 4000d/d başlayan ses sizi rahatsız ediyor.

Daha önce dediğim gibi standart egzoz sisteminizin sesi biraz daha kısılabilir ama bu sefer geri basıncı çok arttırmış olursunuz ki, buda daha fazla yakıt yakmaya, aracın çekişten düşmesine ve hatta debimetre ve lambda sensörlerini bozmaya kadar gidebilir. Zaten egzoz sesinden çok motorun sesi yüksek olduğu için yapılacak fazla bir şey yok.

Serviste hava filitresi ile ilgili tüm parçalarınızın sağlamlığını kontrol ettirin. Eğer hortum parçalarda yırtık vs. varsa ondan daha fazla ses çıkartabilir. Malum 16v =)

Filitre aksamında sorun yok ve normal sesten rahatsız oluyorsanız, en iyisi profesyonel ses yalıtımı yapan yerlere sorup, çözüm araştırın derim.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

admin

Ses için tek çare, öncamın bitiminden itibaren, bagaja kadar yalıtım yapmak. Hiç değilse izocam diye tabir edilen cam yünü kaplamak. Bunuda siz yapabilirmisiniz bilmem.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Fatih_AurA

Yok abi onu ben beceremem

admin

O zaman sese devam.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Fatih_AurA

Kapı fitilleri değişiyor şimdi. Sevise bu yüzden ıraktım.Onur ustanın ellerinden öpüyor. Tıkırtıların kesileceği kesin belki seside bi nebze olsun keser

Alfadanadam

Tıkırtıları kesmek için kapı geçmeleri de değişmeli bence. (Kapı pandizotlarını kapı sacına sabitlemeye yarayan plastik geçmeler)
Beyaz ve siyah renk olurlar genelde. Beyaz olanlar daha kaliteliydi vaktiyle...

alfa146

quote:

Kapı fitilleri değişiyor şimdi. Sevise bu yüzden ıraktım.Onur ustanın ellerinden öpüyor. Tıkırtıların kesileceği kesin belki seside bi nebze olsun keser

Orj. kapı fitilleri çok pahalı, kaç paraya değiştiriyorsun??

Fatih_AurA

Orjinal değil tabii ki Taner Bey