Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

stella marka alt salıncak

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

dostlar merhaba ..bugün istanbula giden babama spariş vermiş oldugum 156 2.0 99 model yakışıklı için stella marka italyan yapımı alt salıncaklar  135*2=270 ytl z rotlar 35*2=70 ytl den sizce fiyat ve kalite hakkında yorum yapmak isterseniz düşünceleriniz benim için degerli ....birde arka viraj denge kolum arızalı.156 ya önden baktıgımızda sag arkadaki..arkadan baktıgımızda sol öndeki  viraj denge kolunu ne adıyla sipariş vermem gerekiyor..parçacı bu dört denge kolundan 3 ünün aynı birtanesini kısa oldugunu .benim bahsettigim kolun hangisi oldugunu söylerseniz..tabiki sevinirimsaygılar ilginize teşekkürler.......

D-2 Düzgün Türkçe kullanın: Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajların forumda kirlilik yarattığı gibi, hiç bir üye tarafından da bozuk Türkçe ile yazılmış mesajları deşifre edilmek zorunda değildir.
D-5 Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.

n/a

herkese günaydın, iyi pazarlar..dostlar steel marka alt salıncak ve z rotlar takıldı.alt alt takım sesleri, oh !bitti diyecekken,yine bozuk yüzeylerde tıkırtılar var .üst salıncak olabilirmi.üst salıncak keçelerinde yıpranma yok saglam gözüküyor ama bekliyorum cevaplarınızı..

agucba

Tıkırtıların sebebi belki başka bir yerdir. Başka yerleri kontrol ettiniz mi?

///////////////

n/a

evet şimdi speedy de kontrol ettik ..ön amortisör de darbe emişi sıfır çıktı.üstten bastırıyoruz yaylanma diye bir şey yok..sonra rot kollarında boşluk çıktı ikisi birden degişecekmiş.rot kolundan gelen ses aynı salıncak tıkırtısı gibi ama degiştirelim ve görelim

n/a

bir süpriz gıcırtı var..helezonmu.üst salıncakmı anlayamadım..yorumlar lütfen
bizim helozonlar gıcırtı yapıyormu..

ATA

quote:

bir süpriz gıcırtı var..helezonmu.üst salıncakmı anlayamadım..yorumlar lütfen
bizim helozonlar gıcırtı yapıyormu..

Yapabilir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

peki üst salıncak keçelerinde yırtık ,deforme falan,yok birde boşluk.sesi var.tamam rot kolunda boşluk var. yenisini sipariş verdim ama ,sanki salıncak sesine benzer tıkırtı var..demek istedigim,salıncak keçesi deforme olmadan salıncak burçları..boşluk yaparmı??

Alfadanadam

quote:

peki üst salıncak keçelerinde yırtık ,deforme falan,yok birde boşluk.sesi var.tamam rot kolunda boşluk var. yenisini sipariş verdim ama ,sanki salıncak sesine benzer tıkırtı var..demek istedigim,salıncak keçesi deforme olmadan salıncak burçları..boşluk yaparmı??

Salıncağın ömrünü belirleyen iki unsur vardır. Biri burçlar, diğeri tabiri caizse gömülmüş halde bulunan rotildir. Eğer salıncakta geometrik formunu bozacak fiziksel bir kusur yoksa ve yukarıda saydıklarım da sağlamsa, salıncak sağlamdır. 156'larda kronik gıcırtıların ana sebeplerinden biri de viraj demiri burçlarıdır. Ya sadece burçlar ya da komple viraj demiri değişimi ile problem çözülebilir. Önceklikli tavsiyem burç değişimi tabi. Helzonlar normal şartlarda gıcırtı yapmazlar. Gıcırtı sesi yapan yer hereketli yerlerdir ve çoğunlukla da lastik aksamdır. Bunlar da alt salıncak, üst salıncak, rotiller, z-rotlar ve viraj demiri.

junip

bırakın gıcırtılarla uğraşmayı boşa para harcamayın. yazın varmıydı aracınızda gıcırtı. Benim yaz boyunca hiç gıcırdamadı. ne zaman havalar sogudu o zaman başlıyor. takmayın kafaya bu kadar plastik işte sogukta gıcırdıyor ısınınca geçer...

n/a

abicim takmamak elde degil ..arabama insanlar biniyo..hasta oluyorlar alfaya..derken,kasis çukur falan..bu ne ses diyorlar..yerin dibine giriyorum..herkese bu kronik sorunu açıklamaktan gına geldi..ama seviyorum...onu!!

n/a

ve açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum..demekki viraj demiri burç siparişi vererekten sorunumuzu çözmüş olucaz..bir kaç bilgi vericem dostlara..alt salıncak 125 ytl z rot 30 ytl rot kolu 35 ytl rot kolu körügü 25 ytl ön amortisör 130 ytl arka viraj denge çubugu 50 ytl

Sercan Keklik

"arka viraj denge çubugu 50 ytl"

mesut bey bu orj. parça fiyatı degıl bu fiyata denge cubugu alamazsınız zaten ;) burçlarının fıyatıdır bı yanlışlık olmasın?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

abicim bunlar yan sanayii ve orta kalite parçalarmış.viraj çubugu ile kastım, yanlışım varsa düzeltin..arka aks'a baglı ,dört adet..ikisi uzun(aks'ın arkasında),ikisi kısa(önünde) olmak üzere dört adet, ince aliminyumdan olan ,parçadır kastetmek istedigim.yanlışmı biliyorum.öyleyse düzeltirseniz sevinirim.bir sorum daha olucak!öndeki viraj denge çubugu burçlarıyla ilgil olarak...sogukken,gıcırtı yapan,motor ısındıktan sonra gıcırtıyı kesen parça,viraj denge çubugu burcumu??eger burçlar degılse traversi boş yere söktürüp, işçiligi arttırmak istemiyorum.burası eskişehir ve dogru dürüst anlayan usta olmadıgından kendi imkanlarım ve sizin yardımlarınız ile alfamı gençleştiriyorumda...sagolun iyiki varsınız..alfa alfisti ile hayat bulur sözü gerçekten dogru..işte ispatı!

Alfadanadam

Sizdeki gıcırtının kaynağı kesin olarak şudur diye nasıl söyleyelim mesut bey. Fikirlerimizi ve tahminlerimizi söylüyoruz neticede.

Arka viraj çubuğunu yanlış biliyorsunuz. Arka viraj çubuğu şekil olarak öndekine benzer zaten. Sizin arka taraf ile sıkıntınız nedir?

n/a

anlatmaya çalıştıgım parçanın burcu boşluk yapmış.araç virajdaki kasislere girince ,arka tarafı savruluyor.bu yüzden bu parçanın degişmesi gerekiyor.viraj emniyeti için.

Alfadanadam

quote:

anlatmaya çalıştıgım parçanın burcu boşluk yapmış.araç virajdaki kasislere girince ,arka tarafı savruluyor.bu yüzden bu parçanın degişmesi gerekiyor.viraj emniyeti için.

Şimdi tamam. Viraj çubuğu diye sipariş verirseniz yanlış parça geşebilir, o yüzden üzerinde durdum.

n/a

artık sigaraya başladım...pisikolojim bozuldu..kimyasal ne varsa sinirlerimi yatıştıracak bir şeyler...off!!çok dertliyim..amortisörler...alt salıncak.z rot.rot kolu mili.hepsi yeni degişti.fakat ,ne saga tam tur dönerken gelen ses kesildi..nede bozuk yüzeylerdeki lakırtı ve tıkırtı kesildi..!!ustalar bir anlam veremiyor..üst salıncakları kontrol ettik.keçelerinde deforme ve yuvalarında boşlukta yok..üstüne üstelik direksiyon kutusu üzeri direksiyon hidroliginden ,gözükmüyor..şimdide kutuyu aldık elimize..direksiyon kutusu tamir edilirmi..?bu seslerle ilgili..daha degiştirmem gereken ne var ..bilen veya moral vermek isteyen,tüm dostlara ihtiyacım var...!!!!!

ATA

Aman kimyasala fazla girmeyin =) Direksiyon hidroliğini, max. seviyeden fazla koyduysanız her araçta direksiyon kutusu mutlaka ses yapmaya başlar. Direksiyon kutusunu tamir eden yerler olduğunu biliyorum ama hiç başıma gelmediği için kesin bir şey söyleyemeyeceğim.

Siz hangi servise gidiyordunuz?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Bence seslere takılmayın fazla. Benimde ön takımdan bilimumu sesler geliyor. Ama bu Alfa denen alet fazla kurcalamaya gelmiyor. Ne kadar sök tak o kadar fazla zarara yol açıyor.
Misal salıncak değiştirmek için ön takım söküldüğünde Usta derki aa bunun viraj çubuklarıda kötü onlarıda değiştirelim. Aslında ses dışında başka bir sorunu yoktur aracın.
Sonra test için araca biner "aa bunun debriyajı çok sert baskı balata ister bu" der. O da değişir. Aslında vites kaçırmıyor ve kavramada sorun yoksa onunda acelesi yoktur.
Neticede iyi analiz etmek gerekiyor yapılacakları. Sesleride fazla umursamamak gerekiyor. Sesleriyle kabul etmek lazım yani.
Trim sesi için bir yeri söktürüyorsunuz sonra o ses gidiyor. Söktüğünüz yerden başka ses geliyor. İnanılmaz nazik araba bizim Alfa'lar. Kurcalanmayı çok sevmiyorlar. Bence olduğu gibi kabul edin göreceksiniz onu çok daha sevdiğinizi.

tolga_ozhan

Kendi yazdıklarımı okuyunca düşündümde o kadar para verdik bu arabaya neden seslere razı olalım ki. Yok mudur kesin çözümü diyeceksinizdir.
Bence Alfa sahibi olmakla olmamak arasındaki ince çizgiyi tarif ediyor.
O  paraya bu kadar karizma çok ucuz. Fakat o paraya bu kadar soruna değer mi?

Dentist

El cevap: "Değer ".
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

üst salıncagı degiştirdik sesler bayaaa bi azaldı..şimdi direksiyon kutusundan gelen ses ile kaputun tam kapanmayıp ,boşluktan dogan ses kaldı.üst salıncaklar degişince gıcırtı mıcırtı kalmadı ..bu sesizlik baya hoşuma gitti. bugün direksiyon kutusunda uzman bir ustaya giittik.kutuyu getirirsiniz yapması 250 eger revizyon veya daha başka birşey olursa 450,500 bulur dedi.vede daha önce hiç 156 gelmedi dedi uzaylı muamelesi gördük..üstüne arabamın 3 gün yatıcagını söyledi..bu nediyor ya dedim!!!aradım parçacımı direksiyon kutusu 0km 500ytl dedi..hiç olmassa sıfır alırım ..saygılar

master

Sıfır direksiyon kutusunun 500 YTL olması pek mümkün değil, olsa olsa çıkmadır o. Hatta çıkması bile 750YTL gibi bir şeydi.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sportivo

quote:

!!ustalar bir anlam veremiyor..

Allah'ım koptum ya sabah sabah

quote:

Ne kadar sök tak o kadar fazla zarara yol açıyor.

Doğru söze ne denir
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

evet dostlar istanbuldaki parçacımda fiyatlar bu nedenli iyi .alt takım parçalarınıda oradan aldım.sıfır fiyatı 500 ytl direksiyon kutusunun..ama araç yarın aytug acara teslim edilecek..bursa ya gidiyorum..kendisi italyan araçlarında uzman.motoruda yaptırıyorum.direksiyon kutusunuda.. bir sorum var.rot başları alfalarda saglam gözüküp,ses yaparmı.degişmeyen bir onlar kaldı.yine bozuk yüzeylerde tıkırtı var.ben sesi ona baglıyorum..