Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzinli-Dizel farkı - guzel arastırma olmuş..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaferisgoren

Arkadaslar alttaki linki bir inceleyin derim.
Kayınpeder icin arastırma yaparken buldum..

50lt mazotla Istanbul-Antalya yapan dizel 308 bile;  yılda 20000km yapsanız da dizel fiyat farkını 4.5 yılda amorti ediyormus.

159, 2.5yılda amorti ediyor;
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - zaferisgoren on 24/11/2008  21:41:13

fangio

Araç fiyatlarında hatalar var ayrıca çok düz mantıkla yapılmış bir karşılaştırma malesef. Ama normal şartlar altında sıkışık trafikte torku yüksek olduğundan ataleti yenmek dizel için kolay olduğundan makas daha da açılıyor. Neticede her iki aracında tadı bambaşkadır.

Evet 3 yıldır dizel kullandığımdan tekrar bir benzinli araç alınca benzinlikle ahbap olacağımı biliyorum ama traktör sesinden bıkmadım dersem yalan olur.

patricius13

Gönül isterki benzinli olsun ama dizel kadar ekonomik olsun

tolga_ozhan

Bence dizel arabayı alırken verilen fark hesaba katılması çok saçma. Sonuçta satarkende pahalı satılıyor. Bildiğim kimse yok sıfır araba alıpda hurdaya çıkana kadar kullanan.

zaferisgoren

Tolga bravo. Hic boyle bakmamıstım olaya.

AlfistiKerem

Valla benzinlinin tadını dizel asla vermiyor veremez de.Ama çok araba üstünde değilseniz bence benzinli almakta yarar var.Dizel araba sıkışık trafiği sevmez.Sürekli devir ve uzun yol ister.Öyle kullanıldığı takdirde de dizel motoru bitiremezsiniz tabi bakımları yapıldığı takdirde.Ama şehir içinde 1.4 benzinli almak daha mantıklı.Tabi Alfaya gelince iş,öyle bir seçenek yapmak zorlaşıyor.

Alfadanadam

quote:

Bence dizel arabayı alırken verilen fark hesaba katılması çok saçma. Sonuçta satarkende pahalı satılıyor. Bildiğim kimse yok sıfır araba alıpda hurdaya çıkana kadar kullanan.

Benzinli-Dizel karşılaştırmasında her ne hikmetse hep unutulan bir detaydır :)

ee1122

quote:

ben bu fikire kısmen katılmıyorum. özellikle 100.000 civarına dayanmışsa km., dizeli satmak çok ama çok zorlaşıyor. sürekli yüksek basınç ve sıcaklıkta çalışan bir motor olduğundan aşınmalar daha fazla, millet turbo lu araç kullanmayı pek bilmediğinden o da çok arıza veriyor. ayrıca enjektörler de bu km.lerden sonra büyük riskde.(Türkiye deki yakıt kalitesinden olsa gerek,dizeller bu konuda daha hassas)
diyeceğim o ki, az km yaparsan dizel kendini amorti edemiyor, çok km yaparsan da aracın değeri çok düşüyor.
üstüne üstlük alırken peşin verdiğiniz farkı, amorti edeceği süre içinde banka faizine koyarak hesap yapın bide kesinlikle daha karlı ve keyifli bir araca binersiniz

tolga_ozhan

quote:

quote:

ben bu fikire kısmen katılmıyorum. özellikle 100.000 civarına dayanmışsa km., dizeli satmak çok ama çok zorlaşıyor. sürekli yüksek basınç ve sıcaklıkta çalışan bir motor olduğundan aşınmalar daha fazla, millet turbo lu araç kullanmayı pek bilmediğinden o da çok arıza veriyor. ayrıca enjektörler de bu km.lerden sonra büyük riskde.(Türkiye deki yakıt kalitesinden olsa gerek,dizeller bu konuda daha hassas)
diyeceğim o ki, az km yaparsan dizel kendini amorti edemiyor, çok km yaparsan da aracın değeri çok düşüyor.
üstüne üstlük alırken peşin verdiğiniz farkı, amorti edeceği süre içinde banka faizine koyarak hesap yapın bide kesinlikle daha karlı ve keyifli bir araca binersiniz

İkinci elde dizeli benziliden daha ucuz olan bir model var mı aklınızda. Kilometrsi istediğiniz kadar yüksek olsun. Aynı donanım aynı model yılına ait iki araç olsun bunlar.

nagash

quote:

quote:

quote:

İkinci elde dizeli benziliden daha ucuz olan bir model var mı aklınızda. Kilometrsi istediğiniz kadar yüksek olsun. Aynı donanım aynı model yılına ait iki araç olsun bunlar.

Kriz ortamında dizeli daha ucuz olan bile olabilir.

salihcevatcan

Erşan bey nasıl kullanmalıyız peki sizce turbo dizel araçları aşınmanın az olması için

Alfadanadam

-Yüksek devir çevirmeyecek
-Euro Dizel tabir edilen yakıt harici kullanılmayacak.
-Motoru stop etmeden önce takribi 30 sn. rolantide çalışacak. Turbo kullanım sonrası bir süre daha döndüğü için, eğer aracı durdurur durdurmaz motoru stop ederseniz turbonuz tamamen durana kadar bir süre yağsız dönmek durumunda kalır. Buna engel olmak için turbo timer vs takılabileceği gibi, standart halde ise motoru stop etmeden takribi 30 sn beklenmelidir.

ee1122

quote:

-Motoru stop etmeden önce takribi 30 sn. rolantide çalışacak. Turbo kullanım sonrası bir süre daha döndüğü için, eğer aracı durdurur durdurmaz motoru stop ederseniz turbonuz tamamen durana kadar bir süre yağsız dönmek durumunda kalır. Buna engel olmak için turbo timer vs takılabileceği gibi, standart halde ise motoru stop etmeden takribi 30 sn beklenmelidir.

teşekkür ederim,benden hızlı davranmışınız
özellikle son maddeye dikkat edilmesse 20bin de bile turboyu bozan arkadaşlar tanıyorum.

diğer konuda ise,dizel ve benzinde eş model araç alırken,0 km de mesela 4000 ytl fark veriyorsanız,ikinci elde bu fark atıyorum 2000ytl ye düşüyor.yani değer akybı daha fazla oluyor demek istemiştim.

AlfistiKerem

quote:

Birde turbolu motorlarda rölantide gaza basmak zararlıdır,basılmaz derler.Yüksek devir çevirsin ya hiç birşey olmaz.Dizel dediğin devirli çalışacak.

Alfadanadam

quote:

quote:

Birde turbolu motorlarda rölantide gaza basmak zararlıdır,basılmaz derler.Yüksek devir çevirsin ya hiç birşey olmaz.Dizel dediğin devirli çalışacak.

Kerem'cim dizeller maksimum tork ve beygirini benzinli motorlara göre çok daha düşük devirlerde verebilen motorlardır. Yüksek devir çevirmeye gerek yok, hatta zararlıdır.

Dentist

Devir göstergesi şöyle 6000 civarına gelince yaşanılan zevk te bambaşka ama;bence değer...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

salihcevatcan

Hadi bakalım dizel devirlimi devirsizmi kullanılacak teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

murat

Fazla devir dizeli bozar
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

master

Sadece dizel değil, turbo araçlarda genel kaide zaten orta devirde torku almaktır.
Misal 7000 dd çeviren küçük-orta boyutlu turboya sahip bir aracınız olsun. Diyelim ki 200 km/s hıza çıkıyorsunuz. Eğer sürekli devir bitirerek çıkarsanız bu 30 saniye alıyorsa, vitesi -sallıyorum- 6300 dd civarında atarsanız 27 saniyede çıkarsınız. Rakamlar tamamen sallama ama özellikle küçük-orta boyutlu turbolarda üst devirde güç kaybolmaya başlıyor, orta devirlerde ise muazzam bir tork ve güç oluyor. Tork ve güç eğrilerine bakarsanız bunu rahatça görebilirsiniz.

Bir de, aracı kapatmadan önce biraz beklediğimiz gibi aracı ilk çalıştırdığımızda da yağlama tam sağlanana kadar turboya pek yüklenmesek hoş olur :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS