Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Biz diye birşey olduğuna inanmıyorum.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

quote:

Yalın baştan beri okuyorum,konuyu gerksiz uzatıyorsun.mesela konuları kitlerken yalının gereksiz topicleri yüzünden kitlendi yazması çok iyimi olacaktı sitede içinde mahçup duruma düşmeyecekmiydin.bak şimdide açtılar. niye açtınız diye kimse soruyormu,sitenin sağlıklı olması için bazı şeyleri üyeler olarak kurcalamamız lazım olduğuna inanıyorum.
BİZ BİR AİLEYİZ BUNUDA KİMSE BOZAMAZ. büyük harfle yazdığım içinde kimse kusuruma bakmasın.

Bu aileyi bozmaya çalışan kim söylermisiniz lütfen?

Bakın bu tarz cümleler olayı büyüttüğü gibi karşı tarafı tahrik edebilir bunu düşünerek yazın biraz lütfen.

Kendi düşüncelerinizi başkasına kabul ettirmek yerine kendinizi başkalarının yerine koyun ve önce hoşgörü ile yaklasın. Burda Pollyanna oldum resmen.
"centocinguantanove"

Yalın

quote:

Yalın baştan beri okuyorum,konuyu gerksiz uzatıyorsun.mesela konuları kitlerken yalının gereksiz topicleri yüzünden kitlendi yazması çok iyimi olacaktı sitede içinde mahçup duruma düşmeyecekmiydin.bak şimdide açtılar. niye açtınız diye kimse soruyormu,sitenin sağlıklı olması için bazı şeyleri üyeler olarak kurcalamamız lazım olduğuna inanıyorum.
BİZ BİR AİLEYİZ BUNUDA KİMSE BOZAMAZ. büyük harfle yazdığım içinde kimse kusuruma bakmasın.

Ben konuyu uzatma amacıyla hiçbir yazı yazmadım , tam tersine uzatılan kısımlardan devamlı ana sorunuma yönlendirdim konuyu , Ben şu kişi bunu yaptı diye afişe edilsin demedim , sadece Cem beyin yaptığı gibi bir bilgilendirme sond eree anlaşılır ve doyurucu olurdu , ne demek istediğimi anlamak bu kadar zor mu. Ben bişeylerin içsel işleyişini kurcalamıyorum , sadece genel çerçevede kişilere indirgemeden bilgilendirme istedim .

Birden tüm konuların kitlenmesine anlam veremediğimden, temel bilgilendirmenin de yapılmayışıdan ve en yetkilininde mesajımı okuyup cevap vermediğini zannettiğimden dolayı bu konuyu açtım.

Amacım sanıldığı üzere samimiyetsizce ortalığı karıştırmak değil , temel olan bilgilendirmenin yapılmayışını eleştirmekti. Biz diye bir şey olduğuna inanmıyorum lafıda biz olma amacına hizmet ediyor , sorun olarak gördüğüm noktayı biz olmamızda sorun teşkil ettiğini düşündüğüm noktayı eleştirken kullandığım bir başlık bu. Amacım zaten biz olmak olmasa neden bu kadar sayfa yazayım. Amacım sanıldığı üzere samimiyetsizlik olsa polemikçi üslubuyla yazar çekilirdim.

babi

Ama bak her yazana bir cevap yazdıkça konuyu uzatıyorsun madem senin tarafından da anlaşılmış artık uzatmaya gerek yok dimi yalıncığım çünkü burada kimsenin kimseyle bir sorunu yoktur bunu geçen zamanlarda ve toplantılarda göreceksin.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

SertackeS

quote:

quote:

+147

site içinde sürekli bizans oyunları dönüyor galiba. ben üye olduğumdan beri birileri sürekli birileriyle uğraşıyo gibi geliyor bana da.

Bu tarz bir konusmanin veya sozlu saldirinin burasi ne yeri ne de burdaki insanlar bunun muhattabi. Cok yanlis, yersiz ve maksadini asan bir tespit. Esefle kiniyorum.

nasıl bir sözlü saldırı alakası kurdunuz anlayamadım. sizin beni kınıyor olmanız beni hiç sarsmaz arkadaşım.

benim kasdettiğim şey şuydu: "siteye üye olduğumdan beri birileri birilerine kızıyor, siteden ayrılıyor, diğeri ona kızıyor, herkes ona kızıyor, karalama yapıyor."

kimseyi tanımadığım ve konuları bilmediğim için pek ilgilenmedim ve okumadım. ama sürekli bu tarz konular gördüğüm için orda yazdığım cümleyi kullandım özet olarak.

çok yanlış demişsin, doğrudur.
çok yersiz demişsin, yeri neresidir sen söyle ozmn..
maksadı aşan demişsin, ne maksatla söylediğimi düşünüyorsun anlamış değilim.

benim söylediğim cümlede bir çirkinlik yoktu. bir maksat da yoktu. kimseye de bulaşmadım. bu konulara uzak olan ve dışardan bakan biri gözüyle söyledim. kendi cüümleniz çirkin, maksadını aşan, ve yeri olmayan bir cümle.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

CAPTAIN

Bence artık forumda herkes yıpranmaya ve soğumaya başladı yapmayalım..

Çok uzamadan ki yeterince uzamış görünüyor tatlıya bağlayıp bitirelim..

Topic kitlenmesi tartışmaları daha da ayyuka çıkarır kendiliğinden konun burada bizler tarafından kapatılması daha şık olur bize de yakışan budur!!

Yalın

Hakan abi o amaçla yazmıyordum , peki yazmıyorum daha uzamasın. Bektaş abiden tekrar özür dilerim , o konuda bilgisizlikten kaynaklanan bir yanlış anlaşılma oldu. Alfadanadam duruma açıklık getirince olayı kavradım.  Bilgilendirme hususunda fikirlerim aynı olmak üzere son noktayı koyuyorum. Umarım yanlış anlayanlar ne için bu topici açtığımı ve amacımın ne olduğunu kavrayabilirler.

Herkese saygılar.

cuneyt

Soylediginiz cumle :

"site içinde sürekli bizans oyunları dönüyor galiba. ben üye olduğumdan beri birileri sürekli birileriyle uğraşıyo gibi geliyor bana da. "

Soylemek istediginizi belirttiginiz cumle:

"siteye üye olduğumdan beri birileri birilerine kızıyor, siteden ayrılıyor, diğeri ona kızıyor, herkes ona kızıyor, karalama yapıyor."

Sanirim fark ortada. Fazla tartismaya girmeye gerek yok. Abilerimizi daha fazla uzmeyelim bize yakismaz.

Passione

quote:

quote:

quote:

+147

site içinde sürekli bizans oyunları dönüyor galiba. ben üye olduğumdan beri birileri sürekli birileriyle uğraşıyo gibi geliyor bana da.

Bu tarz bir konusmanin veya sozlu saldirinin burasi ne yeri ne de burdaki insanlar bunun muhattabi. Cok yanlis, yersiz ve maksadini asan bir tespit. Esefle kiniyorum.

nasıl bir sözlü saldırı alakası kurdunuz anlayamadım. sizin beni kınıyor olmanız beni hiç sarsmaz arkadaşım.

benim kasdettiğim şey şuydu: "siteye üye olduğumdan beri birileri birilerine kızıyor, siteden ayrılıyor, diğeri ona kızıyor, herkes ona kızıyor, karalama yapıyor."

kimseyi tanımadığım ve konuları bilmediğim için pek ilgilenmedim ve okumadım. ama sürekli bu tarz konular gördüğüm için orda yazdığım cümleyi kullandım özet olarak.

çok yanlış demişsin, doğrudur.
çok yersiz demişsin, yeri neresidir sen söyle ozmn..
maksadı aşan demişsin, ne maksatla söylediğimi düşünüyorsun anlamış değilim.

benim söylediğim cümlede bir çirkinlik yoktu. bir maksat da yoktu. kimseye de bulaşmadım. bu konulara uzak olan ve dışardan bakan biri gözüyle söyledim. kendi cüümleniz çirkin, maksadını aşan, ve yeri olmayan bir cümle.

Sertaç Bey bir tartışma daha başlamasın lütfen. İşinize karışmak gibi olmasın yanlış anlamayında yavaştan kapanıyorken konu daha da uzamasın diyoruz. :)
"centocinguantanove"

SertackeS

quote:

Sertaç Bey bir tartışma daha başlamasın lütfen. İşinize karışmak gibi olmasın yanlış anlamayında yavaştan kapanıyorken konu daha da uzamasın diyoruz. :)

benim için bir sorun yok. konuyu uzatmak için değil yanlış anlaşıldığımı belirttim sadece. olur böyle şeyler.saygılar
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

admin

Eskisi yenisi, uzaktaki yakındaki, yüz yüze görüştüğüm ya da görüşmediğim..., kimse kimseden üstün değil ki geçmişte silinen site yetkilileri ve adminleride dahil. ee tabi bende. Bu portalda yeri ve zamanı geldiğinde yapılanlar, akıl ve mantık çerçevesi dahilinde sorgulanır ve tartışılır ki yapılmıştır. Bu topikteki tek fark kararın baştan verilmiş olması.

Yaptığım şu basit olay karşısında detaylı bir açıklama gereği duymadım ve şu yazıyı bile niye yazdığımı hala anlayamıyorum.
Burda diğer sitelere nazire yaparcasına nerdeyse %100'ünüz üniversite mezunu. Acayip yüksek bir rakam. Bu bölüm kapama olayı olduğunda herkesin basit bir mantık yürütüp ''burası Alfa Romeo sitesi, onlara ihtiyacımız ne kadar olabilirki'' diyebilmesiydi. Ama olmadı.

Kapatılan bölümleri dikkatlice bir incelerseniz, özellikle son bir aydır açılan konuların geyik olarak bile adlandırılamayacak kadar gereksiz ve boş başlıklar olduğunu farkedersiniz. Öyleki siteye giren üye görmek istediği Alfa konuları yerine ipsiz-sapsız şeylerin arasında boğulup gidiyor. Bu durumu, eleştiri yapan arkadaşlarında farkedebilmesini isterdim, sonuçta bu site bizim ve hep birlikte bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Ki burası Alfa Romeo portalı, çatladıkapı paylaşım sitesi değil. Kapanma amaçlarından biride, bunlar olmadan Alfa konusu ne kadar geçecek, kim ne kadar Alfadan bahsedecek... gibi şeylerdi.

Bir diğer noktada birileri silinecekse silinir ama bizleri eleştirdi diye silinmez ve bu olayıda gene sadece bizde görürsünüz. Şu 4 sayfadır yazılanları başka yerde yazmaya kalksaydık, ikinci mesajımızı yazamadan atılırdık. Dikta sıfatına takılmayın yani, o sadece işin espirisiydi. Oda anlaşılmadı ayrı. Diktalık, ne zamanki olaylar eleştiri sınırını aşıp, artık çirkeleşmeye başlar kişilik haklarına hakarete dönüşür, o zaman devreye girer. Ki şimdiye kadar birkaç kere olmuştur.

Bu portalın ana teması çok üyemiz olsun havamız olur değil. Tahmin edileceği gibi az olsun kaliteli olsun mantığıdır. Biz Alfa Romeo bilgi portalıyız ve öyle kalması, kalitesini artırması için uğraş veriyoruz. Daha birkay önce tek kalemde 750-800 civarı üye silinmiştir. Millet bu kadar sayıya ulaşmak için göbek atarken, biz siliyoruz.

Neyse; konu nerden nereye geldi. Burda herkes bu ailenin bir mensubudur, birbirimizi kırmayalım, gücendirmeyelim.
Bu konuda Bülent'in bir lafı vardır, hep tekrarlarım.
Yüzyüze görüşseler hadi lan ordan inek diyip kahkahayla birbirine sarılacaklar, ama onlar sanal ortamda kavga ediyorlar.

Bu cümledeki gibi olmasın.

Sizlerden her zaman istediğim şey yazdıklarınızı iki kere okuyun, eleştirinizi yaparkende, eleştiri konusunu iyice bir tartın. Diğer ayrıntılar için bilgi verilmiş zaten.

Bu saatte, Q klavye ile bu kadar, hatalar varsa affola.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

kotchero

Yahu anlamıyorum bu kadar güzel bir yazı olmuş daha öncedene de arkadaşlarımız konu hk bilgi vermiş.  

Hangimiz yani çalışanlar yada özel mail atıp eşine dostuna kısa zamanda cevap alıyor..

Bu ortamda hiç olmasını arzu etmediğim 5 sayfa toplamı olan bir topic olmuş, yinede konu sanırım iyice anlaşılmış olmalı bunada ayrıca sevindim..

Herkese selamlar,
Alfasız Kotchero.

Edited by - kotchero on 02/12/2008  09:34:09

BARLAS

Valla okuyabildiğim kadar okudum ama bir yerden sonra baydı beni aynı çerçevedeki tartışmalar. Kısaca kendi görüşümü söylemem gerekirse ve açık olmam gerekirse:

Sebebi her ne olursa olsun eğer bir site çok sınırlı birkaç topic haricinde kilitleniyorsa bunun sebebi yüzeysel de olsa site üyelerine verilmelidir, bu konuda yakınanlar bence haklı. Ha bu sebep bir topic altında tartışma yaratmaması için forum üzerinden değil, tüm site üyelerine standart bir pm göndererek de olabilir belki "arkadaşlar, sitemizde son zamanlarda şöyle şöyle olmaması gereken şeyler oluyor, şöyle şöyle yapılmaması gerekenler yapılıyor. Bu nedenle topiclerimiz kilitlenmiştir, lütfen herkes özeleştirisini yapsın" gibi mesela, herkes üzerine düşeni alır, almayan olursa silersiniz o zaman üyeliğini gerekirse, bunun için yeterli sebep olur elinizde o zaman.

Daha önce yaşadığımız olaylarda da söyledim, şayet bu sitenin adı "AlfistiTurkey" ise ve "Turkey" gibi bir genellemeyi isminde taşıyorsa bu site bence anasayfadaki bilgilendirme mesajı gibi herkesin kendine göre yontabileceği, yoruma, tahmine ve dedikoduya açık ifadeler kullanılmamalıdır.

Bektaş'ın ne kadar yoğun olduğunu ve nelerle uğraşmaya çalıştığını ben de az çok biliyorum -sağlıkla ilgili birşey bilmiyordum sadece peşinen geçmiş olsun- ancak Bektaş yoğunsa Ahmet yazar bu açıklamayı (ki açıklamadan kastım 2 satır birşey) olmadı Mehmet yazar, Hasan-Hüseyin yazar ama biri yazar. Bilgisayarlar günümüzde en güvenilir bilgi depolama gereçleri olmasına rağmen içlerindeki bilgiyi yedekleme ihtiyacı hissediyorsak bu gibi durumlarda karışıklığa mahal vermemek için gerekirse bir yedek admin, yedek moderator adı her neyse kadrosu oluşturmak gerekiyor demekki.

tartışma seviyeli olduğu sürece kimsenin tartışmadan rahatsız olmaması gerekir ama ben naçizane ana sayfadaki açıklamadan hiçbir şey anlamadım ve okur okumaz kendi kafamda bin tane senaryo yazdım... Bu tip "yazma"lara mahal vermemek lazım diye düşünüyorum.

Hepiniz Alfa sevgisiyle kalın...

Sercan Keklik

Yalın bey bu arada aklıma geldı sormak ıstedım.. Siz Biz Olmak için hangi aktivitemizde bulundunuz? Üyelik tarihinizden itibaren mesela yazın gerçekleştirdigimiz polonezköy toplantısında bulundunuz mu?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Yalın

quote:

Yalın bey bu arada aklıma geldı sormak ıstedım.. Siz Biz Olmak için hangi aktivitemizde bulundunuz? Üyelik tarihinizden itibaren mesela yazın gerçekleştirdigimiz polonezköy toplantısında bulundunuz mu?

evet polenezköy buluşmasına katıldım

Gouki

Tamam yeter lütfen bu forumda gerçekten çok kaliteli insanlar var böyle konuları uzatarak & saptırarak onları kaybediyoruz.

nagash

Register or Login" border=0>

Eski bir alfa sahibi olarak ana konulara katılıp çok fazla yorum haliyle yapamıyorum çünkü direkt problemi yaşamıyorum.Arabam farklı (Nedenleri var)ama kalbimde ve arabamda alfa sevgisini göstermeye ve yaşamaya çalışıyorum.(Bkz:Foto 3. Fren lambası altı)
Ancak Alfa dışındaki konular kapanmıştır ve bu yorumada kapalıdır demek o açılış sayfasını görünce bende şok etkisi yarattı.En azından bir açıklama yapmak gerekirdi.Açıkçası biraz bozuldum ve siz alfistileri biraz kenardan izleme kararı aldım.
Umarım bu sorun bir an önce çözülür gerilim azalır.Hepinize teşekkürler.

admin

Tamam artık uzatmayalım mevzuyu, bundan sonra izin alır öyle yaparız.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.