Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Klima Sıcak Üflüyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XETRaM

Bugün aracı bakıma götürdüm. Klimam sıcak üflüyordu özellikle sürücü tarafı. Zaten bakıma gideceği için orada gösteririm diye buraya yazmamıştım. Hallettik dediler fakat değişen bir şey yok hala sıcak üflüyor. Acaba bu problem neyden kaynaklanıyor olabilir? (Ek bilgi:Polen filtreside değiştirildi) Aracı ilk aldığımda 21-22 derecede min seviyede serinlik alabiliyordum. Şu an 19'dan yukarısı problem oluşturuyor. Onuda geçtim sürücü tarafı yolcu tarafına göre bariz daha sıcak üflüyor.. Yarın tekrar götürücem acaba bir tavsiyeniz var mı?

admin

Olası ilk sebep gaz olmaması-eksikliğidir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

beckher

Bir taraftan gelip bir taraftan gelmemesi, gelmeyen tarafin havalandirma borusunda problem olmasi ihtimalinide akillara getiriyor...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

XETRaM

İlk arabayı bırakırken problemi söylediğimde gazına bakacaklarını söylemişlerdi. Sizlerde kaç dereceye kadar soğuk hava üflemeye devam ediyor? Dikkat ettinizmi hiç?

alfisti

klimanın çalışması dış hava sıcaklığıyla doğrudan bağlantılı... dış sıcaklık 19-20 derece civarındayken klima kompresörünüzün devreye girmesini beklememek lazım. eğer LO da soğutma yapıyor ama 19-20 dereceden itibaren yapmıyorsa bu tamamen dış sıcaklık ile bağıntılıdır...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

XETRaM

Hımm bunu bilmiyordum. Evet LO'da iken soğutuyor. Hatta 18 derecede bile soğutuyor fakat daha yukarısında malesef.. Fakat bu hala neden sol bölgeden daha sıcak hava üflediğine cevap değil =(

alfisti

bu durum klimanızı mono kullanırken mi oluyor?
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

XETRaM

Evet. Her zaman iki tarafı eşit çalıştırıyorum.