Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Lütfen fikir verin bana

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arabayı aldığımdan beri yaşadığım sıkıntı biraz olsun başımı bırakmadı lütfen abilerim değerli fikirlerinizi alayım sıfır dan başlayıp sorunun nerde oldugunu bulalım beraber.

Arabayı sabah çalıştırıyorum 3 bazen 4 dk ısıtıp bire takıp kalkıyoruz hızlanmaya çalışırken gaza bastıkça araba nasıl diyim kapaklanıyor resmen sesi degişiyor boğulmuş gibi bi ses alıyorum sonradan tık kendine geliyor we sanki arkadan biri ipi bırakmış gibi fırlıyor araba.

Debimetre yle Lambda sensörü diyeceksiniz ama debimetre 3 kez lambda 1 kez degişti sorun hala devam ediyor.Her servise gittigimde arabanın bi pistonlarının çıkmadıgı kaldı herşey çıkartılıp kontrol edilip temizlenip geri takılıyor.

En son şüphelendigimiz rölanti regülatörüydü şuan çıkma başka bi parçayla dolaşıyorum sorun aynı dewam ediyor.

Yeni belirtilerden bazılarıysa 2 rölanti regülatörüylede aynı araba rölantideyken bazen çok titreme yapmaya başladı bunu kesemiyoruz.

Ayrıca normal bi kullanımda 2. viteste çok rahat bir şekilde sakince hızlanırken araba 3000 devire kadar biyerlerde takılıp sarsıyo gibi hızlanıyor çok az hissedilecek bi sarsılma yalnız bu servistekiler 1 saat boyunca anlayamadı bile öyle diyeyim yani size :)

Lütfen fikirlerinizi bekliyorum yokmu böyle görüp geçiren birileri??

Sercan Keklik

ateşleme kablolarına baktırdın mı?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

quote:

Hayır baktırmadım arabayı yarın servise bırakıcam bi kaç gün orda kalacak onun için ilk söyleyecegim şey bu olacak :)

Sercan Keklik

başka bi arabanınkıyle degiştir onunkiyle kullan serviste bırakma anlayasın :) ama yakın zamanda bujiler falan degıstıyse insanı degıl hayvanı şekillerde o kabloları soketlere geçiriyorlar ve kablolara zarar verıyorlar.. bi dene derim
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Onur Ozdil

umur geçmiş olsun sorunu çözebilirsin en kısa sürede umarım..

izmirdesin sanırm hangi servise bırakıcaksın ?

birde su cümleni biraz daha açarmısın

quote:
bire takıp kalkıyoruz hızlanmaya çalışırken gaza bastıkça araba nasıl diyim kapaklanıyor resmen sesi degişiyor boğulmuş gibi bi ses alıyorum sonradan tık kendine geliyor we sanki arkadan biri ipi bırakmış gibi fırlıyor araba.

kendine nasıl geri geliyor ? herhangi birşey yapıyomusun

n/a

quote:

Aynı sorun bende de vardı, Sercan'ın bahsettiği ateşleme kablolarından kaynaklanıyordu..

GençServis

umur araban ısınınca düzeliyorsa!!

1 eski potansiyometresi iyi ise onu taktır. ve reset yaptır.

2 exeminer ile beyine program attıracaksın.
elektronikçilerde değil!!  alfaromeo servislerinde.. orjinal ekipmanları ile.

problem çözülür.

GençServis

herşeyden önce arkadaşların dediği gibi buji kablolarına baktır. bujileri sökmek için kabloları kabaca çıkarırken içten kırılabilir, ve karıştırabilir.

cem meric

Yanlışım varsa düzeltin ama motorun soğuk programda calısmasından olmuyormu bu sorun yanı ecu sıcak programa gecene kadar bole bır durum cıkmıyormu?

alfa146

Öncelikle arkadaşların dediği gibi ateşleme sistemine bi baktır. Ayrıca arabayı aldığından beri aynıysa sentesinide baktırmanı tavsiye ederim.

quote:

umur geçmiş olsun sorunu çözebilirsin en kısa sürede umarım..

izmirdesin sanırm hangi servise bırakıcaksın ?

birde su cümleni biraz daha açarmısın

quote:
bire takıp kalkıyoruz hızlanmaya çalışırken gaza bastıkça araba nasıl diyim kapaklanıyor resmen sesi degişiyor boğulmuş gibi bi ses alıyorum sonradan tık kendine geliyor we sanki arkadan biri ipi bırakmış gibi fırlıyor araba.

kendine nasıl geri geliyor ? herhangi birşey yapıyomusun

İzmir de alfa teknik te şuan araba

Kendine gelmesi dedigim 3000 deviri geçtikten sonra motor açılıyo ve tıkır tıkır çalışıyor.

quote:

quote:

Aynı sorun bende de vardı, Sercan'ın bahsettiği ateşleme kablolarından kaynaklanıyordu..

Komple bujilere baglanan kabloları degiştirmeklemi çözüm buldunuz abi??

Onları sürekli temizliyolar ama faydası olmuyo tabi.Bakalım yarın çıkmasını bulmaya çalışacagız öyle dolaşıcam bi süre

Alıntı Yap
umur araban ısınınca düzeliyorsa!!

1 eski potansiyometresi iyi ise onu taktır. ve reset yaptır.

2 exeminer ile beyine program attıracaksın.
elektronikçilerde değil!!  alfaromeo servislerinde.. orjinal ekipmanları ile.

problem çözülür.

Teşekkür ederim

Tawsiyeleriniz aklımda yarın ustayla paylaşacagım

Potansiyometre dediginiz debimetreden bahsediyoruz dimi?

Alfadanadam

Potansiyometre denilen parça gaz kelebeğinin hareketini ECU'ye ileten parçadır. Bazı 145 modellerinde yenisi çok uygun fiyatlıdır hatta.

Debimetre ise hava filtresinden sonra gelen üzerine fiş bağlı duran parçadır ve motora giren hava miktarı ile sıcaklığını ECU'ye bildirir.
Farklı parçalar yani.

Bana da potansiyometre ile ilgili bir sıkıntıymış gibi geldi. Ancak ateşleme kabloları ve sente de mantıklı.

Alfadanadam

Debimetre = Air Flow meter

Register or Login" border=0>

Alfadanadam

ECU: Alttaki resimde asimetrik olarak iki soketin bağlandığı parça. (Electronic Control unit)

Potansiyometre: ECU'nun üst tarafında bir kısmı görünen siyah platik parça.

Register or Login" border=0>

cuneyt

Potansiyometre arizasi bu.
Eski 156 imda vardi. Debimetre ve lambda sensoru degisiminden sonra duzelmedi. Sonra potansiyometre degisti sorun ortadan kalkmisti.

Yawaş yavaş bulucaz inş sizin yardımlarınızla.

Kagıtlara not aldım yarın zaten araba tekrardan detaylı bi şekilde kontrol edilecek şüphelendim yerleri göstericem hemen.

ATA

Ya şu sorun benimde içime dert oldu artık. Bunca zaman nasıl bir problemse, çözülemiyor. Özgür Usta hiç potansiyometreden şüphelenmedi mi?
Her zaman dediğim gibi bi başka servise göstermekte fayda var gibi Umur...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Devkoya gösterdin mi?
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

AlfistiKerem

Bana da potansiyometre gibi geliyor.

Dentist

Gelişme var mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

mutu

bu sorun sanki bendede var yaww aneaamm

Edited by - mutu on 18/12/2008  18:17:47
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

n/a

quote:

quote:

quote:

Komple bujilere baglanan kabloları degiştirmeklemi çözüm buldunuz abi??

Onları sürekli temizliyolar ama faydası olmuyo tabi.Bakalım yarın çıkmasını bulmaya çalışacagız öyle dolaşıcam bi süre

Bendeki sorun şuydu; ateşlemeye giden kablolardan biri üzerinde izolasyonu olmasına rağmen içerden kopuktu.Motor ısınınca genleşen tel devreyi tamamlayıp silkelemeyi kısmen önlüyordu diye düşünüyorum.Soğukken sendeki şikayetlerin aynısı vardı.Çözümü her silindir için ateşleme kablolarını tek tek multimetre ile ölçerek bulduk, kopuk yere ek yapıldı,olay bitti..

Bugun itibariyle sorunum çözüldü şükürler olsun.

Yine deneme aşamasındayım ama eski motor sogukken kalkıştaki yıgılma yok anında tepki weriyor araba.
Sorun ise 1 ile 4. bobin lerdeymiş bugun yenileriyle degiştirildi rölanti problemide çözüldü inanın o kadar mutluyumki yeni bi alfa nın içindeyim sanki :)

Herkeze yardımları ve fikirleri için ayrı ayrı teşekkür ederim uzun bi süredir aynı sorundan dolayı başınızı agrıtıyordum ve bitti inş artık.