Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ön dış kapı kolları içeride basılı kalıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mutu

arkadaşlar bu sorun bende bi haftadır var arabanın kapısını açmak için kapı düğmesine bastığımda içeride basılı kalıyor ve tekrar cıkarmak için baya uğrasıyorum

hatta gecenlerde kitlediğimi zannedip sırf bu yizden arac acık kalmış....

acaba bu soğuklardan olabilirmi sebebi nedir??
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

GençServis

en bütük etkeni soğuk hava olması..

servise götürdüğünde 5 dakikada halledilir..

bunun için ücret talep etmezler..

admin

Kapıyı açıyorsun, yandan yıldız bir tornavida ile görünen metal kısmı çıkartıyorsun ve ortaya çıkan deliklere yağı basıyorsun. Yağı damlattıkça kilit butonuna da bas-çek yapıp metallerin iyice yağlanmasını sağlıyorsun. Devamında aynen söktüğün gibi takıp,siteye de dua ediyorsun.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

mutu

bektaş abi sen ve bu site olmasa halimiz duman zaten

teşekkür edrm
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

zeitgeist

Yağlama yaptıktan sonra hemen kapatmalı ve bir süre tozdan uzak kalmalısın, aksi halde tozlar yağa yapışıyor ve çamurlaşıyor eskisinden kötü oluyor.

En iyi çözüm WD40, delikten içeri doğru sıkıyorsun, biraz bas-çek yapıyorsun düzeliyor.

admin

WD40 kullanımına dikkat etmek gerekir ama. Bu ürün direkt yağlayıcı olarak görülmemeli, daha çok çözücü, temizleyici gibi kullanılmalı. Az da olsa bir yağlama yapar ama gerçek bir yağlama sağlamaz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Anıl

Tutela sprey gresi öneririm, gerçek yağlayıcı...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

n/a

Ben de de aynı sorun zaman zaman oluyor. Son 2 yıl içerisinde 3-4 defa oldu gibi. Ama fen fazla 1-2 gün sürüp kendiliğinden düzeliyordu. Yakın zamanlarda ise olmadı. Tozlanmadandır diye düşünüyordum ama yarın Bektas'ın formülünü deneyip ardından duamı edeceğim...

ATA

Yağmur yağdığı, yada araç yıkandığı zaman sık karşılaştığım bir durum. Bektaş Abi'nin dediği yöntemle wd40 ile 4-6 ay sorunsuz kullanılıyor. Tabi Anıl Abi'nin dediği spey gresler ile daha uzun ömürlü olacaktır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sportivo

Bu problemi yazın yaşamazsınız, soğuk hava ve yağmurlu günlerin problemi. Bana da yılda bir iki defa oluyor. Kontak anahtarı ile geri çekiyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

mutu

galiba sırf yüzden yeni nesil arabaların kapı kolları bu tarz yapılmıyor..
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd