Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 166 v6 Turbo Tavsiye...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurcell

Selamlar,

Bu aralar günübirlik binmek için bir alfa 166 v6 TB alma düşüncesine girdim. TS versiyonu ağır kalır diye düşünüyorum, 2.5 ve 3.0 ise vergi açısından çok yüksekler.

Benim sorum aracı kullananlara....

Yakıtı ne durumda? Verilerine bakıyorsun şehir içi 17 lt yazmış, m5 bile bu kadar yakmıyor :)

Motor aksamı basit, servisini de her zaman olduğu gibi ya kendim yaparım, yada istanbul'a getirir bostancı sportivo yada carium'da yaptırırım, fakat kaporta aksamı rahat bulunuyor mu? Mesela tampon ve panjur kırılsa hemen bulunur mu?

Herkese vereceği bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

alfss

17 lt değeri sürekli dur kalk bir trafikte giderseniz yakar fakat normal sartlarda ortalama benim tecrübelerim 3.0 v6 için 14 lt civarı fakat uzun yolda doğal olarak 9,5-10 ları gördüm 110-120 km süratle.parçalarda bulunur.Ts o arac için inanılmaz ağır kalır.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

master

Referans olur mu bilmiyorum ancak GTV V6 Turbo ile şehiriçi tüketimi 12-15 litre arasıydı. 12'nin altı pek kolay değil. 17 litre yakmak için turbo bandını bolca kullanmak gerekiyor, ki şehiriçinde bu pek mümkün ve mantıklı değil zaten.
Şehirlerarası 8 litre civarına düşmüştü, ancak oldukça sakin kullanımdı.
İşletim sistemleri farklı olsa da motorlar aynı ağırlıklar da benzer olduğu için fikir verebilir diye düşündüm. Kuzenimde 166 Turbo vardı oldukça eskiden, şehiriçinde 13-14 civarı yaktığını hatırlıyorum onun da.
Yani az yakmıyor özet olarak maalesef V6 Turbo'lar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

gurcell

Valla 75 den fazla yakacağını düşünmüyorum. Zaten günübirlik olacağı için lpg ile de kullanabilirim. Sonuçta 166dan konfor bekliyorum, hız ve güç beklentim çok fazla yok. Beni rahat gezdirsin yeter.

selim

quote:

Valla 75 den fazla yakacağını düşünmüyorum. Zaten günübirlik olacağı için lpg ile de kullanabilirim. Sonuçta 166'dan konfor bekliyorum, hız ve güç beklentim çok fazla yok. Beni rahat gezdirsin yeter.

çok isabetli bir seçim olur bence,166 lar oldukça kaliteli ve konforlu araçlar.Parça konusunda pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.V6 turbo motorun yakıt sarfiyatı aslında biraz sizin kullanış tarzınız biraz da trafiğin durumuna bağlı olarak şehir içinde 12-16 litre arasında değişir.Ayrıca V6 tubo'lar çok sağlam motorlardır,bakımlı ve iyi kondisyonda olmak koşulu ile.

Edited by - selim on 25/12/2008  13:45:33
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

admin

Bir kere adam gibi elden geçtikten sonra, kolay kolay sorun çıkaracağını sanmıyorum. Yakıt için ise, takarsın lpg'yi sorun kökten çözülür. Nasıl olsa lpgnin ev tipi kullanımıda olduğundan benzin gibi karınları ağrıdıkça zam da yapamazlar.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

omeroguz

Bir ara bende çok niyetlendim, hala da niyetimden birşey kaybetmiş değilim ama fiyat konusunda 166 sahipleri çok uçuyor.
Bende haklı olarak kendi 156'ın için uçmak zorunda kalıyorum onlara yaklaşabilmek için orta nokta bulamıyoruz.
Umarım sen uygun ve temiz bir araç bulursun.

Burak

Size biraz fikir vermesi açısından gtv v6 tb tüketimlerimi verebilirim.
litre olarak hesap yapmamış olsam da son benzin fiyatlarına göre 35 kuruş yakıyor km de .
genelde çok hızlı kullanmıyorum 450 km kadar gidiyor bir depoyla bunun max. 30-40 km sini tam gaz kullanıyorumdur gerisi 100-120 km arası hızda yada yine sakin kullanımla çok sıkışık olmayan şehiriçi.
1997 Gtv V6 TB