Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 magneti marelli navigasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismail

bir süredir mk2 147 lerdeki navigasyonun üreticisini arıyordum. nihayet bugün buldum. magneti marelli imiş. ben bu Connect (cd,radyo,navigasyon)zımbırtısını mk1 aracıma takmayı düşünüyorum. biraz daha araştırdım Polonyada Katowice de fabrikaları var. tesadüfe bakınki ocakta bende o şehirde olacağım. mail atıp fiyat istedim firmadan. uygun gelirse gittiğimde alacağım. ebay de 400 ? civarında satıolar.
sormak istediğim. içiniz de hiç bu cihazı sonradan takıp kullanan oldumu. montajında yada kullanımında problem yaşanıyormu? yoksa tabiri caizse cuk diye oturuyormu?

n/a

Benim araçta var, cuk diye oturuyor..

Yanlız telefon ünitesini şu an kullanamıyorum, Telekomünikasyon kurumu bu cihazın MUN ( her neyse) numarasının sisteme girilemeyeceğini söylüyor, ayrıca navigasyon için Türkiye haritası lazım ama böyle bir harita yazılmamış daha..

En önemli 2 zımbırtısını kullanmam dersen al derim..

Alfadanadam

Hali hazırda kullanılan mp3 bile çalamayan cihazları kullanacağınıza, bu cihazı alıp kullanmak (eğer çok pahalıya gelmeyecekse tabi) daha mantıklı ve şık.
Telekomünikasyon'a başvurmadan önce diğer markalar bu iş, nasıl kıvırıyorlar onu öğrenin bence. Mesela ilk aklıma gelen Volvo.Uzun zaman araçlarında arama fonsiyonu olan, sim kart yerleştirilen modeller kullandı. Prosedür neymiş sorulabilir.

ismail

navturk e baktım gerçekten araç navigasyon uygulamaları daha başlamamış.

şu MUN numarasını bulamadım ama olay anladığım kadarıyla şöyle, kaçak cep telefonlarını önlemek için IMEI kayıt uygulamasına başlanmıştı biliyorsunuz. bu uygulama kapsamında yurtdışından getirdiğiniz telefonların gümrükte IMEI kaydı yaptırmanız gerekiyor yoksa çalışmıyor telefonunuz. bu Connect lerinde bir IMEI numarası var, onu kaydettirmek gerekiyor bir şekilde.

yarın gümrükçüyle konuşur öğrenirim. telefon çalaıştıktan sonra gerisi navturk ün harita çıkartmasını beklemeye kalacak gibi...

n/a

TK'dan dilekçeme cevap geldi, IMEI kaydının bizzat ithalatçı tarafından yapılması gerekiyormuş, kişisel başvuru ile olmuyormuş..MUN olayı işin teknik tarafı , aslı astarı nedir bilmiyorum ..

Haritayı da Navteq yazıyor diye biliyorum bu cihazlara..

www.navteq.com

Alfadanadam

Kamutay'cım bu durumda bir dilekçe de Alfa Romeo Türkiye'ye yazacaksın demek ki :)

n/a

Direkt Tofaşa bağlı bir bey var bu işle uğraşan.Ona ulaştık derdimizi anlattık, evrakları gönderdik, bekliyoruz bakalım..

Sorduğunuzda bu işlem biraz uzun sürüyor, kem küm diyorlar.Benim tahminim ithalatçının bu işlemler için topyekün bir harç yatırdığı, Tofaş'ın da işine gelmediği için salladığı şeklinde..

Dentist

İşin eğer Tofaş'a kaldıysa" allah sabır versin"diyorum Kamutay.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ismail

@ Dentist
Abi senin arabada bu sistem var. Navtürk harita çıkarttğında kullanabilcekmisin? yada sen aracı alırken sana ne dediler?

@Kamutay,
bir yandan gümrükçüyle, bi yandan gümrük müsteşarlığı ile görüşüyorum. hatta gümrük mevzuatını falanda kurcaladım. ticari amaçla olmadığı için, şahsi kullanım amacıyla geldiğinden, bu kadar çok prosedür yok gibi geliyor bana. ukalalıkta yapmış olmayayım, siz uğraşıyormuşunuz zaten :)
sanki IMEI bildirimiyle bu iş olacak gibi ama öğleden sonra gümrükçü bana dönsün daha net bir bilgim olacak.

n/a

IMEI bildirdik olmadı, resmi dilekçe ve resmi cevap var bu konuda.Mesele ithal etmekte değil , onu kaydettirmekte, ayrıca MUN no gibi teknik bir sorundan bahsediyorlar.

Tofaş yetkilisi Metin bey şu an 9 aracın beklediğini söyledi bu kayıt işi için..

XETRaM

quote:

@ Dentist
Abi senin arabada bu sistem var. Navtürk harita çıkarttğında kullanabilcekmisin? yada sen aracı alırken sana ne dediler?

Şu an Türkiye haritası'nın olduğu sistemler var. Mesela benimki Navgate hem türkçe menü, hemde türkçe seslendirme tüm türkiye haritası dahil. Bilişim fuarında 1-2 Navigasyon firmasıyla görüşmüştüm. 100$' a uyumlu olan istediğiniz her alete Türkiye haritasını yüklüyorlar. Araba ekranı, telefon vs vs. Fakat ne yazık ki markayı hatırlayamıyorum..

hüseyin_krgz

GT lerin navigasyon sistemiyle aynı. 2. el buldum malesef navigasyon yazılımını atamaıyorlar. Üzerinde çalışıyoz dediler ama pek umutlu değilerdi. Sedece teyp için kulanabilirsin dediler. fiyatı 1000 tl civarı

Dentist

Kamutay'ın GT sinde de çalıştıramamıştı navigasyonu epeyce araştırmasına rağmen diye hatırlıyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic