Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Koltuk altinda bosta duran soket

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar_ileri

Alfa 147 2005 1.6 dinstinctive paketinde sürücü koltugu altinda bosta duran bir soket (elektrik soketi) var. inceledigimde nereden ciktigini bulamadim. Acaba bu soket hep bostamiydi. Bosta degilse bu soketin islevi nedir? Diger 147 si olan arkadaslarda da sürücü koltugunun altinda bosta olan bir soket var mi?

bLaCk PeArL

Soket boşta dediğiniz diğer ucu takılı mı değil, yoksa hiç mi yok?
benim koltuğumun altında da böyle bir soket var fakat birbirine takılı, ama biryere monte değil..
Koltuktaki airbag' e ait olduğunu düşünüyorum.

Cem

Airbag/ağırlık sensörü olabilir,yada bir ihtimal koltuk ısıtma tesisatı olabilir. Takılı değil iken herhangi bir uyarı ışığı yanmıyorsa,rahat olun,problem yok.

serdar_ileri

Bir tane ucu boşta yani bir yere takılı olmayan bir soket koltuğundan altından duruyor. Soketin takılacağı yeri bulamadım. Fakat daha detaylı bakarım.

Uyarı ışığı konusunda hiç dikkat etmedim Onuda inceleyeyim.

SertackeS

benim 147de de var. temizlerken dikkatimi çekmişti. sanırım koltuk ısıtma tertibatını sonradan uygulama içindir diye düşünmüştüm.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

serdar_ileri

yani bu soket hava yastığı için mi yoksa altuk ısıtma için mi

onr

Aynısından bende de var.
Sanırım hava yastığı ile ilgili çünkü, oto yıkamadan sonra bir kere göstrergelerde hava yastığı uyarı ışığı yanıyordu.
Koltuğu ileri geri iterlerken temasszlık olmuş.
Bahsedilen soketle oynadığımda ışık söndü.
Ama bir yere takılmaması benim de kafamı kurcalamıştı.

serdar_ileri

quote:

Aynısından bende de var.
Sanırım hava yastığı ile ilgili çünkü, oto yıkamadan sonra bir kere göstrergelerde hava yastığı uyarı ışığı yanıyordu.
Koltuğu ileri geri iterlerken temasszlık olmuş.
Bahsedilen soketle oynadığımda ışık söndü.
Ama bir yere takılmaması benim de kafamı kurcalamıştı.

sende koltuk altinda bulunan soket bos ta mi duruyor? yoksa Temassizlik derken takili oldugu oldugu yerde mi temessizlik var? Eger bu soket hava yastigi ile ilgiliyse araci servise goturup soketi ilgili yere tartirmek gerekir mi?

SertackeS

ben haala o soketlerin koltuk ısıtma terbitı için koyulmuş olacağını düşünüyorum. ama ilk işim bunu sormak olacak. ben de merak ettim şimdi.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

serdar_ileri

Kim once ogrenirse ve bu baslik altina yazarsa hepimiz bilgi sahibi oluruz. Ben de ogrenirsem buraya yazarim. Bence onemli bir konu

bado

bnm araçda da var aynısı ben onun farkına aracı alırken show room'da varmıştım..sorduğumda airbag kabloları demişti ve koltuğun altına doğru tepmişti önemli birşey değil demişti..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

serdar_ileri

merak ediyorum hava yastiigi ile ilgili bosta niye soket yaparlar. tam olarak gorevi nedir.

onr

Serdar, benimki de boşta duruyor. İlk fırsatta servisteki arkadaşıma sorup, sebebini burada paylaşırım.

Gouki

Bose la ilgili diye biliyorum ama emin değilim..Bose sistemi olan Alfa larda sanırım orda amfi var, e olmayanlar da boşta kablolar,soketler vs.

serdar_ileri

Arkadaşlar ben herhangi bir bilgi elde edemedim acaba soran öğrenene arkadaşlar yok mu

Anıl

156larda o bahsettiğiniz soket hava yastığı soketi, kimi zaman ileri-geri yaparsanız temassızlık yapıp uyarı ışığı yakar.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Sercan Keklik

kablo sarı ıse aırbag soketıdır degılse koltuk ısıtma
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

serdar_ileri

Kablonun fotoğrafını çekmedim fakat airbag olduğunu zannetmiyorum Yoksa uyarı ışığı yakardı.

Benim araçta koltuk ısıtma yok fakat boss muzik sistemi ile ilgili de bir standartda olabilir diye düşünüyorum

goodoldtimes

Yolcu koltuğunda yolcunu oturup oturmadığnı algılayan bir zımbırtı olabilir. Havayastığını boşuna patlatmamak için.

156da var biliyorum.

serdar_ileri

Fakat sürücü koltuğu altındada var. Ayrıca yolcu için kontak anahtarı ile kontrol ediliyor

zaferisgoren

Birara yolcu koltugunun altına cd cantası koyuyordum. Zırt pırt degisik uyarı lambaları gundeme geliyor ben de kafayı yiyordum.

CD cantasını oraya koymaktan vazgecince uyarı lambaları da rahatladı, ben de..

O gun bugundur orayı kurcalamaya, koltugun yeriyle oynamaya cekinirim.