Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Komple egzos+hava filtre kit+chip+dereceli egz.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mmo

Oncelikle merhaba arkadaslar,

Uye olali 1 hafta civari zaman oldu, ancak hemen hemen ilgimi ceken ve yardimi dokunacak hemen hemen tum konulari okudum.Oncelikle yardima ihtiyacim olanlari soriyim istediklerimi yaptiktan sora arabaninda resimlerini koyucam.Cadde civarinda olup plakadan animsayanlar olabilir zaten.Neyse konuya geciyim ben.

2002 model 156 2.0 SS kullaniyorum.
Ilk olarak Iskender Ustaya komple egzos yaptiricam sag sol cift cikis icin konustum ancak arabanin altinda yer olmadigini soyledi.Iskender Usta boyle bisi soleyince olurunu olmazini konusmadim direk tamam dedim eger olmusunu goren bilen varsa solerse sevinirim.(tabiki tum egzoslardan hava cikisi olacak )

2. olarak chip taktirmayi dusunuyodum ancak forumu okuduktan sonra filtre ve digerlerine gore chipi tekrar programlatmam gerekicegini anladim onun icin sona biraktim. Chip ide sahibindende buldugum ancak iyi olduguna inandigim bir kurulusa yaptirmayi dusunuyorum. Link vermeyi bilmiyorum onun icin direk yazicam linkleri...

You are not allowed to view links. Register or Login

Yaptiklari baska orneklerde bulmustum sahibindende ancak suan sadece 2 tane bulabildim.

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Bu arabada bu arkadaslarin eseri ancak PP Performance resmi kalkmis.
Bunlari sadece guven verme sebebini gostermek icin koydum. Alfa lar uzerinde ne kadar basarilidirlar bilmiyorum . Bu firma hakkinda bilgisi veya tecrubesi olanlar varsa paylasirlarsa sevinirim.

Hava filtresi olarakta kendimde arastirip KN 57i filter a karar kilmistim forumdada bir cok kisinin onerdigini gordugum icin onu alicam sanirim umarim debimetre kurbanlarindan biri olmadan sanslilar arasina girerim You are not allowed to view links. Register or Login

En son olarak Dereceli Egzantrik dusunuyorum.Iyi hp verdigini duydum okudum ama hic bir bilgim yok.Dereceli yaparsam yaninda ekstra bisi gerekir mi 156 2.0 ss i asacak bi ise mi girismis olurum?ve tabi maliyette belirtirseniz sevinirim.Bu yazdiklarimin hepsi sirayla ve zamanla olacak seyler ,onun icin derelicinin maliyetini tek olarak yazarsaniz sevinirim.

Sizlerden ricam sectigim parcalar ve markalardan tecrubeli olanlarin memnun olup olmadigini veya cikarabilicekleri sorunlari benimle paylasmasi.
1-Egzos 2-filtre kit maliyetine gore 3 4 chip dereceli dusunuyorum ama dereceli cok muallak  siz nasil bir sira izlememi onerirsiniz.  Alfistihrn nickli arkadasin adini bilmiyorum ama Harun olsa gerek forumlarda gordugum kadariyla tavan kaplamayi bayagidir dusunyodum ama begenirmiyim begenmez miyim cok kararsizdim.Baya yardimci olmus oldu banada onada tesekkurler

Tum Alfistilere yazdiklari icinde tesekkurler acikcasi kitap okumayi hic sevmem ama 1 haftada nerdeyse tum forumu okudum

A.S.GÜMÜŞ

Öncelikle kolay gelsin ben modifiye işlerini pek bilmem ve anlamadığım bir nokta var 156 ss in modifiyeye ihtiyacı var mı ki :)

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 12/01/2009  16:44:50

07 DH 800

Sercan Keklik

selamlar..
alacagın 15 hp ıcın ettıgın masrafa deymıcektır..

yaklaşık 6 milyar para harcarsın ve 6 milyara 15hp deger dıyorsan bılmıyorum :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

gurcell

Harcayacağın paraya sat, 156 2.5 v6 al. Sen 15 hp alacağım diye dünyanın parasını harcayacaksın, standart 156 2.5 v6 seni geçecek. Öyle düşün..

master

Katiliyorum, 2.5 V6 almak yapilan masraftan cok daha verimli olacaktir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Mmo

Cevaplar icin tesekkurler...6 milyar demissiniz nasil okadar ciktiniz bilmiyorum heralde dereceli egzantrik gozleri biraz boyadi o konuda kararsizim daha oncede soledigim gibi
Benim hesaplarima gore Iskender 600tl gbi bir fiyat isticek chip 450 ytl filtre kitide maximum 400tl civari bisi yani 1.500 tl ediyo bunlar=) 2.5 V6 diyorsunuz ama o da okadar kolay olmuyo al sat buyuk dert benim icin. Arabayida yeni bel alti boyadan cikardim simdiki alfamida eski opelimi pert ettigim icin aldim.Gecen gunde bir bmw pert ettim.Anlayacaginiz aileme ben bunu satiyorum 2.0 yetmiyo 2.5 alcam deme gibi bir durum soz konusu olamaz Anladigim kadariyla dereceli egz. isi biraz tuzlu onun icin onu gozden cikarabilirim. 156 2.0 ss den kastim selespeeddi yanlis anlasilma oldu heralde diger anlamini bilmiyorum acikcasi...

ATA

Açık konuşmak gerekirse 450ytl lik chip tuning yaptırmak her babayiğidin harcı değil. Çükü güvenilir değil. Güvenilir markaları 600-700 tl'den aşağı yaptırmanız çok zor. (superchips, allcarracing, scuadra, wimmer rst, vs.)
İskender Ustanın işçiliği dillere destan ancak ben hala bir supersprint kadar performans vereceğini zannetmiyorum, herkes daha iyi yapar diyor ama bu gün bir SS kitin fiyatı 1500-2000 tl'yi buluyor.  Egzantik içinde C&B tercih etseniz en aşağı 2000-2500 tl. subap, subap yayları ve iticileri hariç bu fiyata. Hadi orjinal kapak parçalarını kullansanız, filitre ve işçilikle 6000 tlsına yakın bir mebla ödeyeceksiniz ki, bu işlemlerden çok fazla güç beklemeyin. Çünkü TS motorlardan alınabilecek en iyi verim, fabrika çıkışı olarak size sunulmuştur. Modifikasyona diğer markalar gibi cevap vermez.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Mmo

Tesekkurler Ata dereceli isi suya duser ozaman zaten=) Iskendere egzostan daha kisilikli bi ses istedigim icin yaptirmayi planliyorum gucten ziyade.Chip e guvenmemin sebebi koydugum linklerdeki ornekler tabiki onlarin fiyati 450 tl degil ben sadece gorerek konustum chip icin kesin karara varinca yuzyuze de konusucam nedir ne degildir diye. Yukarda dedigim gibi bunlar bir anda olacak seylerde degil sadece hedefe yonelik ilerlemek icin simdiden belirlemeye calisiyorum

Edited by - MehmetCan on 13/01/2009  01:14:06

Sercan Keklik

Iskender bahsettıgın fıyata Headers dahil egsoz sistemi uygulamaz mehmet ;)

Supersprint almaya kalktıgında ise sadece headers ztn 1.100 TL ye geliyor..

C&B egzantırikler subaplar, yayları vs.. ile 2.500TL den aşagıya alamazsın..

daha önce bir 156 s.s ile cok ugraştık 2001 model aldıgı beygir sadece 15 HP idi bu yüzden cok acık ve net söylüyorum ki paranı ölü yatırıma harcama... Aracın üzerindeki parçalar ise;

Komple SS Egsoz sistemi (headers,düz borular, son susturucu)

K&N 75i hava filtre kiti

C&B egzantrkler yaylar sapkalar vs..

Superchips ve daha bir kaç parça daha..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Mmo

Sercan bu mesajin baya caydiriciydi gercekten bole bir mesaja ihtiyacim vardiSon derece net 'denedik' olmadi. Ki dereceli benide asiyo beni. Valla arkadas benim icin konustu sonra beraber yuzyuze konustuk.Dogrusu hic fiyat konusu gecmedi ama arkadas konustugunu soyledi.Muhabbette fiyat belliymis gibi ilerledi.Ama ne onu zor duruma dusurmek isterim ne size yalan soylemek isterim dedigin gibi bi durumda olabilir belki ben yanlis anladim ama sanmiyorum.Neyse ben gereken cevabi aldim zaten muhtemelen egzosu yaptiririm daha kisilikli bi ses icin daha sora belkide zevk icin filtre takarim ama dereceli yalan olur. 15 hp icin hem paraya hemde git gel zamana degmez. Tesekkurler herkese yardim icin

sormayi unutmusum araba 2.0 miydi 1.6 mi? bende 2.0 var belki supriz verir

Edited by - MehmetCan on 13/01/2009  02:17:33

Sercan Keklik

2.0 Selespeed di...
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Mmo

Tamam cok sagol baya iyi oldu bu cevap...

alfss

ss son susturucu+kn 57i+superchip= dengesiz ve zarar gören motor.Hepsini yaptım aracımda fark olustu ama değecek birsey değil bencede hiç uğraşma.Orjinal ritmini bozma arabanın.
Current garage
2003 166 3.0 V6 s.tronic
2006 Brera 3.2 v6 q4

gurcell

Eğer illa ki güç alacağım diyorsan aracını turbolayabilirsin.

Çok aşırı basınçlar basmadığın sürece standart motor ile turbo kullanılır (motorun durumunun iyi olduğunu, yataklarda boşluk olmadığını ve kompresyonunun iyi olduğunu varsayıyorum)

Listen şöyle olmalı :

Turbo manifoldu (ebayde zebil gibi - 200 dolar)
KKK k24 veya garrett t25 turbo (500 ytl civarı)
İntercooler (ebayde zebil 100 dolar ama en kötüsü kale intercooler alırsın 250 ytl)
Aem FIC ve Greddy E-manage Ultimate Piggyback ecu (yaklaşık 500 dolar, orjinal ecuna dokunmadan yazılım yapmanı sağlayacak)
300-400cc arası enjektör, 2. elde 250 ytl civarına bulunur.
Intercooler boruları , downpipe vs , 750 ytl civarı gider.

Bir de işçilik var , 1000 ytl de ona yaz.

Ortalama 4-5 psi basınç ile 200 hp alınır , çok da başına bela olmaz bence.

Edited by - gurcell on 13/01/2009  10:21:46

agucba

Eğer sadece ses için egzoz isteniyorsa, tek bir son susturucu bile yeterli olur. Olmaması durumunda son susturucudan önceki susturucu da iptal edilirse, ses bayağı artar.
Nasıl bir şey takacağınıza kendinizin karar vermesi gerekir. Bende sanayi tipi son susturucu vardı ve düşük devirlerde homurtulu idi. 4000 d/d'ye kadar güzel bir ses veriyordu, 4000 sonrasından sesi azalıyordu You are not allowed to view links. Register or Login. Yeni taktırdığım Magnex de güzel ses veriyor ve sanayi tipi olanından daha da sesli.

Diğer türlü güç arttırımı için Gürsel bey'in bahsettiği gibi toplama parçalardan turbo kitini oluşturabilirsiniz veya Novitec, Autodelta gibi Alfa Romeo için uzmanlaşmış markaların hazır kitlerini bulabilirsiniz. Veya sitemizde bulunan You are not allowed to view links. Register or Loginile ilgili sitelere bir göz atabilirsiniz.

///////////////

Mmo

Tesekkurler gurselcim ama oyle bisiye zaman ayirabilicegimi sanmiyorum acikcasi oyle bi masrafa da giremem su krizde
agucba bende zaten remus son susturucu var.Yuksek ses veya guc vermesi degilde benim arabama ozel kisilikli bir ses istiyorum.Iskenderi tercih etmemin sebebi buydu.

CAPTAIN

quote:
Listen şöyle olmalı :

Turbo manifoldu (ebayde zebil gibi - 200 dolar)
KKK k24 veya garrett t25 turbo (500 ytl civarı)
İntercooler (ebayde zebil 100 dolar ama en kötüsü kale intercooler alırsın 250 ytl)
Aem FIC ve Greddy E-manage Ultimate Piggyback ecu (yaklaşık 500 dolar, orjinal ecuna dokunmadan yazılım yapmanı sağlayacak)
300-400cc arası enjektör, 2. elde 250 ytl civarına bulunur.
Intercooler boruları , downpipe vs , 750 ytl civarı gider.

Bir de işçilik var , 1000 ytl de ona yaz.

Ortalama 4-5 psi basınç ile 200 hp alınır , çok da başına bela olmaz bence

Liste iştah kabartıcı ama selespeed şanzıman bu güce uyum sağlamaka zorluk çeker mi çekmez mi o benim kafamda soru işareti?

Edited by - CAPTAIN on 17/01/2009  17:48:08

gurcell

200 hp ve 250 nm tork alınır o setup ile, standart şanzıman buna dayanır. önden çekişli arabaların şanzımanları daha dayanıklı oluyor, çünkü aşırı güçte araç hemen sarmaya başlıyor.

Sonuçta sizin selespeed şanzıman ile normal 2.0 şanzımanının internallari aynı, sadece sizin araçlarda debriyaj merkezi ve vites yolunu kontrol eden bir robot var.