Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito 1.4TB 155hp kullandım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CSL

Arkadaşlar hafta başında tesadüfen Florya Birmota uğradığımda siyah test aracı Mito beni bekliyormuş meğersem, dayanamadım vaktim çok kısıtlı olmasına rağmen bir test sürüşü yaptım. Bugün ancak vakit bulup da yazabiliyorum. Satış sorumlusu Selda hanım sağolsun sabah sabah benim sürüşüme katlanmak zorunda kalmış olsa da kısa parkurda çok keyifli bir sürüş oldu. Öncelikle şunu söylemeliyim ki iç mekan kesinlikle bildiğimiz Alfa değil. Ne yazikki platform ortağı g.puntodan gelen plastik parçalar aracın konsol ve kapı içlerinde rahatsız edecek ve göz tırmalayacak sertlikte ve ucuzlukta yerini almış duruyor. Ayrıca konsol yerleşimi de Alfanın güzelliğinden uzakta. Ama kafanızı göstergelere çevirdiğinizde keyfiniz yerine geliyor. 147 tarzı tam dik duran göstergeler, ortada 159 benzeri animasyonlu bilgi ekranı falan herşey sevimli. Bir tek direksiyon göbeğinin üzerindeki malzeme ve şeklini yadırgadım. Ama çok da büyük bir sorun değil. Ardından marşa basıp yola çıktık. Sürüş konumu rahat, görüş açıları sorunlu değil, vites geçişleri çok rahat ve sportif, D.N.A modu seçme düğmesi saçma bir konumda ve N-A konumları arasında belirgin bir fark yok. Çıtasız kapı olduğundan ötürü tabi test aracının hor kullanılmış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum 120km civarında rüzgar sesi hissedilir hale geliyor. Debriyaj serliği 147 ayarında sayılır ancak diğer Alfa lara göre epey aşağıda kavrıyor. Gelelim yola, direksiyon hissi çok başarılı. Bugüne kadar kullandığım en başarılı elektro-hidrolik direksiyon sistemi diyebilirim. Çok hisli, ağırlığı iyi ayarlanmış, düz gitme isteği ve yönlendirme kabiliyeti yüksek. Motorun turbonun etkisiyle ortaya çıkartığı tork muhteşem ve turbo gecikmesi yada ani tork patlaması diye bir sorun yok. 207GT/RC ve Mini Cooper S ile karşılaştırdığımda motorun çalışma karakteri çok daha düzenli ve güç kesintisiz olarak 1300-1500 devirden itibaren kullanımınızda. Ayrıca Mini ve Peugeot da karşınıza çıkan düşük devir çevirmesinin yarattığı dizel araç kullanma hissi de hiç yok. Aksine motor sesi o kadar heyecan verici ki, kendimi bir an 8C kullanıyor gibi hissettim. Gerçekten de TS ve JTS lere göre çok farklı ama çok güzel bir motor sesi elde edilmiş. Tabi bunda egzost sisteminin de epey katkısı olduğu özellikle rölantide beklerken anlaşılıyor. Ama yanlış anlaşılmasın, Mito rahatsız edecek kadar gürültücü bir araç da değil. 6. vites oranı epey uzun tutulmuş, dolayısıyla bu ekonomi vitesi olarak düşünülebilir, ama yine de 2500-3000 devir arasında bu vitese bile Audi/VW/Seat 1.4 tfsi lar gibi tepkisiz kalmıyor. D modunda belirli bir tork artışı ve sürüş hissi değişimi gözledim. Özellikle VDC daha geç ve daha nazik ayarlamalar yapıyor. N de iken en ufak bir patinaja bile çok sert fren tepkileri verirken, D de ise aşırı zorlamada hafif önden kaymalara, kalkışta kafif patinajlara izin veriyor. Ancak güç fazlasını sert fren darbeleri ile değil, nazik gaz kesmeler şeklinde ayarlıyor. Ayrıca yol tutuş konusunda mini cooperdan geride kalacağını da sanmıyorum. Aracın yönlendirme kabiliyeti gerçekten çok başarılı. Ancak tabiki torsen diferansiyelli bir Q2 kadar yüksek mekanik yol tutuşa sahip olması beklenmemeli. Mito bütün bu sürüş özellikleriyle iç mekan kalitesizliğini affettiriyor demeyi çok isterdim. Ama Alfa sahibi olmak tamamen duygusal bir olay. Biz arabalarımızn kimliği kişiliği ve kalbi olduğuna inanan insanlarız. Ayrıca kişisel olarak günde en az 2-3 saatim arabamın içinde geçiyor. Tamam hiçbir zaman Mercedes kalitesinde bir iç mekan beklemedim, istemiyorum da zaten. Ancak neden bir Alfa alıp da g.punto plastiklerine katlanmak zorunda olayım ki. Mini cooper gibi saçma bir iç mekana ve kalitesiz plastik, işçilik sunan bir otomobil karşısında en azından kendini öne çıkaracak bir yapısı olmasını çok isterdim. Yine de Mito kullanmak çok güzeldi. Ama bir sonraki Alfam olmak için GTA harflerine ihtiyacı var.

ottoman

öyle güzel anlatmışsınki kendim sürmüş gibi oldum
iç mekan konusunda anlattıklarına üzüldüm, dediklerinde haklısın alfa alıpta g.punto ya oturmak hayal kırıklığı olur.

Passione

Bende iç mekanı hiç yakıştıramadım nasıl olurda böyle bir hata yaparlar yahu insanın inanası gelmiyor kaliteyi geçtim tasarım namına birşey yok ki. Ayrıca 1.4TB Fiat motoru olması o aracı kullanırken aklıma bunun gelmesi benim canımı sıkar. Ben TS lerden çıkan yırtık sesi daha çok beğeniyorum kim ne derse desin.
"centocinguantanove"

agucba

Güzel şeyler yazmışsınız, teşekkürler. You are not allowed to view links. Register or Login'in uzun dönem sürüş izlenimlerindekine benzer şeyler yazmışsınız.

Bu sınıftaki bir modelden daha kaliteli bir malzeme kalitesi beklememek gerek. Aynı sınıfta daha kaliteli bir malzeme yapısına sahip modellerin olduğunu sanmıyorum.
Daha kaliteli malzeme demek, daha pahallı bir You are not allowed to view links. Register or Login demek olur. Zaten yüksek fiyatlardan şikâyet ediliyorken, daha da pahallı olması durumunda Show Room'ları süsleyen bir modelden ileri gidemez.

///////////////

murat

Güzel bir sürüş izlenimi okudum ,iç mekan konusuna %100 katılıyorum.aracı kullanmak için ise daha çok sabırsızlandım bir an önce gidip kullanayım ben de..Yalnız katılamadığım bir şey Cooper'ın iç mekanının kalitesizliği ve kötü işçiliği tespitleri oldu.(Dizaynın saçmalığında hem fikiriz).Bence de Mito çok daha kaliteli olmalıydı bu konuda
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Dentist

O kadar hata kadı kızında da olur adaşım...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

BARLAS

quote:

Güzel bir sürüş izlenimi okudum ,iç mekan konusuna %100 katılıyorum.aracı kullanmak için ise daha çok sabırsızlandım bir an önce gidip kullanayım ben de..Yalnız katılamadığım bir şey Cooper'ın iç mekanının kalitesizliği ve kötü işçiliği tespitleri oldu.(Dizaynın saçmalığında hem fikiriz).Bence de Mito çok daha kaliteli olmalıydı bu konuda

Kalite ve işçiliği bilmem ama saçma sapan ve bomboş bir iç dizayn olduğu konusuna ben de kesinlikle katılıyorum...

agucba

quote:
D.N.A modu seçme düğmesi saçma bir konumda

Bu şalterin burada olmasının sebebi, yolda giderken bu şalterin gereksiz yere kullanılmasını engellemek. 90 km/s ile bir viraja girdiğinizi ve bu ayarlardan birini seçtiğinizi düşünün. Araç değişen ayarlar nedeni ile birden sertleşecek veya yumuşacak ve kendini kaybedecek. Zaten 110 km/s'ten sonra D ayarını değiştiremiyorsunuz. A ve N arasında değişiklik oluyor ama bu süratten sonra D fonksiyonuna geçilemiyır veya çıkılamıyor.

Yalnız bu özellik TR'deki satış temsilcileri ve servis görevlileri tarafından biliniyor mu, o konuda şüphelerim var.  Eğer You are not allowed to view links. Register or Login test sürüşüne çıkacak olursanız bu özelliği, özellikle yanınızdaki görevliye sorun. Bakalım ne kadar bilgililer! Mesela, "D. N. A. şalterini her şartta kullanabiliyor muyuz?" veya "Kaç km/s'e kadar ayar değişikliği yapılabiliyor?" diye sorabilirsiniz. Bakalım ne cevap verecekler. Tabi bu yazdıklarımı sayın satış temsilcileri ispiyonlamazlarsa.

///////////////

CSL

kusura bakmayın bir süredir vakit ayırıp buraya yazamadım. Açıkçası arkadaşımın 2008 cooper ına oturduğumda konsolun, torpido gözünün falan plastiklerine bakınca çok uyduruk gelmişti diye hatırlıyorum bu yorumu o yüzden getirdim. Ancak oraya giderken kullandığım araba mercedes e serisiydi dolayısıyla ondan inip cooper a binmiş olmanın yarattığı izlenim de oluşmuş olabilr. Ama bariz işçilik hatalarının olduğunu hatırlıyorum. Herneyse bunlar göreceli kavramlar tabiki..

Şalterin çok el altında olmamasını anlarım ama daha makul bir yere de konumlandırılabilir ya da başka bir yöntem ile yol bilgisayarı üzerinden görsel biçimde ayarlanabilir olması sanki daha mantıklı olurmuş gibi geldi. Ama yine de düğmenin parlak görüntüsü şık duruyor. Açıkçası ne bana bu şekilde sürat ile ilgili bir bilgi verildi ne de Türkiye'de herhangi bir Alfa Romeo çalışanının böyle bir bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorm. Özellikle satış konusunda Alfa çalışanlarının çok eksiği var. Tabi ödeme seçeneklerini, kredi oranlarını ezbere biliyorlar

Dentist

Zaten onlardan üstlerinin istedikleri de bunlar işte...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

hiç ısınamadım bu araca ya acayip bi tasarımı var:D

AlfistiKerem

Hala test sürüşünü yapmak nasip olmadı şu mehşur Mito'nun...