Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

4. vitesim kayboldu hükümsüzdür

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omeroguz

Bugün Ankara otobanında seyir halindeyken aracımın 4. vitesini kaybettim.
Yokluğu; 3-5 geçiş sistemi ile bertaraf edilmeye çalışılsada hala çözüme kavuşmamıştır.
Senkromeçten olma ihtimali üzerinde dursamda, senkromençten olmadığı kanaati daha yüksek.
Senkromeçten olsa en azından cartlama falan yapar. Bu sanki 4. vites boşluğu betonla doldurulmuş gibi hiç tepki vermiyor.
Bolu dönüşünde kaybettiğim 4. vites aramaları son hızla sürerken kendisinden en ufak bir iz bulunamamıştır.
Taki Avcılar otoban girişinden sonra 2 sefer kendiliğinden hiç gitmemiş gibi bir davranış görülsede, sonra yine aynı hale dönmüştür.

Ne yapayım ben bu Alfayı, aldık alfa olduk kalfa :)

Ata gibi bende bir süre küs kalsam diyorum, faydası olur mu acaba ?

Dentist

Boşver Ömer;sana da zaten 5. vites yakışır...
Daha azıyla yetinme...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

Marşon dişlisi olabilir, Benzer durum bendede vardı. 3-4 marşon dişlisi diye geçiyor. 250-300 tl arasında bir fiyatı olması lazım. Eğer bu parça bozuk ise karşılıkları olduğu için 3. ve 4. sekromeç dişliside değişimi gerekir Ömer Abi. Sende zaten biliyorsundur bunları ama bilgin yoksa fikir vermesi açısından yazdım. Ben alfama bu yüzden küsmüştüm =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mutu

ömer abi gezateye ilan verdinmi biri bulup kullanmasın

abi senin 4. vitesle ne işin var evli barklı adamsın yavaş gitmen gerek mazallah
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

omeroguz

quote:

Marşon dişlisi olabilir, Benzer durum bendede vardı. 3-4 marşon dişlisi diye geçiyor. 250-300 tl arasında bir fiyatı olması lazım. Eğer bu parça bozuk ise karşılıkları olduğu için 3. ve 4. sekromeç dişliside değişimi gerekir Ömer Abi. Sende zaten biliyorsundur bunları ama bilgin yoksa fikir vermesi açısından yazdım. Ben alfama bu yüzden küsmüştüm =))

Ata bende senin gibi bir süre küs kalıp sonra yaptırıyım diyorum.

Bakalım ne kadar küs kalacağız.

Ayrıca bilgi için teşekkürler. Senin verdiğin her bilgi altın kıymetinde.

Cem

Ömer abi geçmiş olsun,bir süre ayrılık iyi gelecektir sanırım=)

ATA

quote:

quote:

Ata bende senin gibi bir süre küs kalıp sonra yaptırıyım diyorum.

Bakalım ne kadar küs kalacağız.

Ayrıca bilgi için teşekkürler. Senin verdiğin her bilgi altın kıymetinde.

Estafullah Abi, ama küs kalınca burnu sürtüyor uzun süre şımaramıyor, tavsiye ederim =)

Edited by - ATA on 08/02/2009  22:13:43
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa146

Geçmiş olsun.
Bizim araçlarda napolyon gibi para, para, para diyor.

omeroguz

Bizim arabalar napolyona bile taş çıkartıyor :(

Bir teneke benzin

omeroguz

Ya bizim ne difransiyel ne şanzıman kalmış, resmen kasırga kopmuş içerde :(

tolga_ozhan

Geçmiş olsun. Umarım minimum masraf ile atlatırsınız.

Alfadanadam

Geçmiş olsun dostum. Umarım çabuk ve ucuz bir çözümü olur.

Dentist

Geçmiş olsun Ömer,umarım en az zararla sorunu çözersin.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

cuneyt

Gecmis olsun Omer abi :((

babi

Ömer geçmiş olsun.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

patricius13

Çok geçmiş olsun

omeroguz

Güzel temennileriniz için teşekkürler
Mümkün olan en ucuz maliyetle hallettik, pazartesi alıcam canavarı.
Yine küsemedim, iyi taşımış bizi o kadar mesafe..

burcintun

çok geçmiş olsun yeni haberim oldu sorun bana senkromenç den gibi geldi nasıl çözüldüğünü bizimle paylaşırsan sevinirim.

omeroguz

Yaklaşık 2 sene önce yine aynı şeyi yaptı. O zaman da indirdik şanzımanı, tam olarak teşhis konulamadı ve 4. vites senkromencine bağlayıp değiştirip toplamışlardı.
Problem diferansiyeldenmiş. Diferansiyelde bulunan istavroz dişlilerinden biri zarar görmüş, sonra ayna mahrutiyi de yemeye başlamış bu arada kopan bir parça nedeniyle 4. vites senkromenci ve dişlisi de zarar görmüş.

İlk yaptırdığım zaman, yani 2 sene önce eğer teşhis doğru konulsaymış hasar daha çabuk atlatılacakmış ama olay zamanla kangren olmuş ve bu hale gelmiş.

Neyse sonunda uygun ve pratik bir yöntemle hallettik. Pazartesi günü parçalara bakacağım. Unutmazsam fotolarını çekip koyarım.

Tam olarak yapılanları detaylandırır teknik arşive aktarırız artık :)

bugra

Cumartesi gunu maslak ta rastladım sizin araca,bakındım size ama rot-balansa gidiyormus.

Gecmis olsun,tekrarı olmaz bir daha umarım.

omeroguz

Buğra teşekkür ederim.

Bugün aldım aracı. Hiç bir problem kalmamış, inşallah bir daha da çıkmaz böyle problemler.
Sökülen parçaların resimlerini makineyi işyerinde unuttuğum için cep telefonu ile çektik, yinede fena çıkmamış.

Önce resimler

Register or Login" border=0>
Burda bilyanın yan tarafında kırılan parçanın oluşturduğu boşluk güzüküyor.

Alttaki resimde istavroz dişlisi (kalan dişleri) gözüküyor.

Bu resimde ise diğer istavroz dişlisi gözüküyor ama o çok net çıkmamış.

Değişen parçalar

1. İstavroz ve aks dişlisi
2. Difransiyel bilyası ve pimi
3. Geri vites dişlisi.

Birde bunlar yapılırken ustanın görüpte değiştirdiği Eksoz spirali değişti.

Dentist

Tekrar geçmiş olsun.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

takgun

Cok gecmis olsun. Araciniz kac km de bilmiyorum ama 2000 model bir aracta istavrozun hasarlanmasi bana biraz garip geldi. Cok patinaj cekerek veya debriyajdan bir anda ayaginizi cekerek vurdurarak kullandiginiz oluyor mu? Tekrar gecmis olsun.

omeroguz

quote:

Cok gecmis olsun. Araciniz kac km de bilmiyorum ama 2000 model bir aracta istavrozun hasarlanmasi bana biraz garip geldi. Cok patinaj cekerek veya debriyajdan bir anda ayaginizi cekerek vurdurarak kullandiginiz oluyor mu? Tekrar gecmis olsun.

Aracım 108 binde, patinaj hiç çektirmedim ama vurdurarak çektirme konusunda İstanbul trafiğinde mutlaka yapmışımdır (ismeteyerekte olsa) diye düşünüyorum. Ama bu çok nadir olmuştur istavrozları etkileyecek boyutta olduğunu zannetmiyorum.